Sport

Canotajul - o iluzie

Ziarul de Vrancea
2 aug 2012 577 vizualizări
Cu ratarea podiumului de către echipajul feminin de 8^1, Romania pleacă fără medalii la acest sport * Camelia Potec, la a treia ratare CANOTAJ: După 32 de ani, mai exact de la Moscova 1980, echipajul feminin roman de 8^1 rămane fără medalie la Jocurile Olimpice

Cu un echipaj întinerit în mare parte, Romania a oscilat pe parcursul finalei între poziţiile patru şi cinci, nereuşind să se apropie de echipajele care au împărţit medaliile: SUA (6:10,59 - de departe caştigător), Canada (6:12.06) şi Olanda (6:13, 12). În final, Cristina Grigoraş, Nicoleta Albu, Enikö Mironcic, Camelia Lupaşcu, Roxana Cogianu, Adelina Cojocariu, Ioana Rotaru, Irina Dorneanu şi  carmaciul Teodora Gidoiu, s-au clasat pe locul IV, cu timpul de 6:17,64, ultimele locuri ale finalei fiind ocupate de Marea Britanie şi Australia. Şi tot pentru prima dată, dar din 1976 încoace, canotajul feminin romanesc se întoarce acasă fără medalie. Bilanţul canotajului romanesc la această ediţie cuprinde doar un loc IV (obţinut de fetele de la 8^1) şi un loc V, al perechii Viorica Susanu - Georgeta Andrunache, la dublu rame. La aceasta, se mai adaugă ratarea echipajului masculin de 4 rame (Marius Cozmiuc, Florin Curuea, George Palamariu, Cristi Pîrghie), eliminat în semifinale pe locul VI în serie, după ce la jumătatea distanţei se afla pe locul III, calificativ. În celelalte două finale de ieri, neo-zeelandezii Nathan Cohen şi Joseph Sullivan au caştigat proba de dublu vasle, urmaţi de echipajele din Italia şi Slovenia, iar Africa de Sud (James Thompson, Matthew Brittain, John Smith, Sizwe Ndlovu) a caştigat proba de 4 rame categoria uşoară, după o dispută aprigă cu Marea Britanie şi Danemarca.
JUDO: Penultimul judoka roman intrat în competiţia olimpică, Daniel Brata, a intrat în primul tur al categoriei 100 de kilograme, într-un meci cu vicecampionul european, georgianul Levan Zorzoliani. Brata a evoluat timorat, a primit trei avertismente pentru non-combat, în timp ce georgianul, numai două. Din aceste motive, fără nicio acţiune concretizată de ambele părţi, Zorzoliani a caştigat cu 11-1. La prima participare la Olimpiadă din carieră, în 2008, Brata a ocupat locul nouă.
ÎNOT: Chiar dacă este departe de podium, înotătorul roman Norbert Trandafir a reuşit o performanţă remarcabilă, calificandu-se în semifinalele probei de 50 m liber şi ajungand în primii 16 înotători ai lumii la această probă. Norbert s-a clasat pe locul V în seria a VI-a şi a scos un "season best" de 22,22 s. Mai multe speranţe veneau de la Camelia Potec, care a luat startul în cea de-a treia probă la JO, 800 m. Fosta campioană olimpică de la Atena s-a clasat pe locul VII în serie şi a fost eliminată.

Olimpiada de astăzi


Pentru sportivii romani, astăzi este o zi importantă, deoarece echipa masculină de sabie are speranţe de a se reabilita după ratările din concursul individual. Rareş Dumitrescu, Florin Zalomir şi Tiberiu Dolniceanu intră în concurs dimineaţă şi sperăm să-l încheie seara, cu finala de la ora 21:00. De asemenea, reprezentanţii noştri la judo şi haltere îşi încheie participarea olimpică, cu ieşeanul Vlăduţ Simionescu (^100 kg, judo) şi Gabriel Sîncrăian (85 kg, haltere). Concursul de judo începe la ora 16:00, iar cel de haltere (finala), de la ora 21:00. În fine, este o zi importantă pentru toată Olimpiada, deoarece începe atletismul. Printre cei care vor intra pe stadionul Olimpic în prima zi, sunt şi patru romani: Andreea Ogrăzeanu (serii, 100 m, ora 12:40), Cristina Bujin (triplusalt, calificări, 12:25), Bianca Răzor (400 m serii, 14:00) şi Nicoleta Grasu (disc, calificări, ora 21:00).
Transmisii TV
TVR 1: canotaj (finale) - 11:30; judo (calificări) - 11:30; atletism (calificări) - 12:00; haltere (calificări) - 12:00; scrimă (calificări, sabie) - 12:30, semifinale, finala: 20:00; atletism, finale (21:00).
TVR 2: înot (serii) - 12:30; handbal feminin (Franţa - Coreea de Sud) - 13:15; haltere (finala) - 21:00; înot, finale - 21:30; handbal feminin (Danemarca - Norvegia) - 21:30.
DolceSport 1: volei feminin (SUA - Serbia) -22:00; baschet feminin (SUA - Cehia) - 0:15.
DolceSport 2: volei pe plajă - 11:00; baschet feminin (Rusia - Australia) - 13:15; handbal feminin (Spania - Suedia) - 21:30;


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.