Sport

MOZAIC SPORTIV: Recordul veteranului Ryan

Ziarul de Vrancea
30 iul 2012 704 vizualizări
Atacantul galez Ryan Giggs a devenit, duminică, după ce a marcat în meciul caştigat de Marea Britanie în faţa echipei Emiratelor Arabe Unite, cel mai în varstă jucător care înscrie la turneul olimpic, anunţă presa engleză. Ryan Giggs a marcat la 38 de ani şi 243 de zile, depăşind recordul egipteanului Hussein Hegazi, care avea 37 de ani şi 225 de zile, la JO din 1924.

S-a stins vasul
Vasul olimpic, stins în noaptea de duminică spre luni în vederea mutării în tribunele Stadionului Olimpic, a fost reaprins, ieri, la ora locală 07.00, au anunţat organizatorii Jocurilor de la Londra. Vasul în care arde flacăra olimpică a fost plasat în interiorul Stadionului Olimpic, aşa cum a fost cazul şi la precedentele JO organizate de Londra, în 1948. "Vasul olimpic a fost stins în timpul în care a fost dus din centrul stadionului pană la locul dintr-o tribună, dar flacăra a fost păstrată într-un recipient identic cu cel folosit de un comando al marinei la sosirea la Tower Bridge", în 20 iulie, a declarat Jackie Brock-Doyle, director de comunicare al Comitetului de Organizare. Flacăra olimpică, simbol al JO, arde pe toată durata competiţiei. Flacăra nu mai poate fi văzută din Parcul Olimpic, aşa cum este cazul în mod obişnuit, ci doar din interiorul stadionului.

Englezi căscaţi


Poliţiştii care se ocupă de supravegherea stadionului Wembley, unde se dispută meciuri din turneul olimpic de fotbal, au mărturisit luni că au pierdut cheile arenei, cu ocazia unei vizite de securitate înainte de începerea JO. Scotland Yard a fost sesizat de acest incident, dar organizatorii LOCOG au afirmat că securitatea nu a fost niciun moment afectată.  LOCOG a subliniat că cheile erau de la uşi interioare, adăugand că au fost schimbate yalele.  "În dimineaţa zilei de 24 iulie, poliţişti aflaţi la stadionul Wembley au anunţat că cheile, folosite pentru verificarea interiorului, lipseau", a explicat un purtător de cuvant al poliţiei. "A fost deschisă o anchetă, dar nu există niciun risc privind securitatea în stadion, deoarece imediat au fost luate măsuri pentru siguranţă", a declarat sursa citată.


Bilete la negru


Poliţia britanică a anunţat, ieri, că 29 de persoane au fost arestate, de la începutul Jocurilor Olimpice, pentru că au vandut bilete la negru pentru probele din cadrul competiţiei de la Londra. Dintre persoanele arestate, 11 au fost inculpate, între acestea numărandu-se şi un german în varstă de 57 de ani şi un slovac de 30 de ani. Germanul va fi audiat, astăzi, la un tribunal din estul Londrei, iar slovacul se va prezenta în faţa justiţiei la 8 august. Vanzarea de bilete de la JO este subiectul unor polemici, în ultimele zile, prima apărută deoarece la competiţii multe locuri rezervate VIP-urilor au rămas goale şi a doua cauzată de suspiciunile de trafic de bilete ce vizează membri ai comitetelor olimpice. Pe de altă parte, poliţia a anunţat că a arestat trei bărbaţi suspectaţi că au pretins că sunt poliţişti în civil pentru a obţine fraudulos de la public bani şi cărţi de credit.


Portar brazilian la Rapid


Gruparea Rapid îl va transfera pe portarul brazilian Peterson dos Santos Peçanha, în varstă de 32 de ani, de la Maritimo Funchal, care mai are un an de contract cu echipa din Madeira. Conform Maisfutebol, brazilianul nu a participat la antrenamentul de duminică şi a sosit în Romania pentru a stabilit detaliile contractului cu Rapid.  "Aflat în ultimul an de contract, Peçanha ar urma să aducă o sumă frumoasă echipei Maritimo Funchal", a scris Maisfutebol. În afară de Maritimo Funchal, Peterson dos Santos Peçanha a mai evoluat în cariera sa la formaţiile Flamengo, Bangu, America RJ, Novo Horizonte, Paui, Sao Raimundo, Pacos Ferreira şi Thrasyvoulos. După plecarea lui Dănuţ Coman la FC Vaslui, conducerea FC Rapid a încercat să achiziţioneze un portar care să acopere postul lăsat liber de acesta. în primele partide oficiale de pană acum, rezerva Călin Albuţ a avut evoluţii modeste, astfel încat, după finalizarea transferului, Peçanha ar urma să fie titular în echipa condusă de Ioan Ovidiu Sabău.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.