Sport

Tuşa blestemată de 14-15

Ziarul de Vrancea
30 iul 2012 671 vizualizări
Toate cele trei spadasine romane au fost eliminate din concursul individual, la cate o tuşă diferenţă, de către sportive mai slab cotate

Trei romance au participat în concursul individual olimpic de spadă, experimentata Ana-Maria Brînză - fostă campioană mondială, Simona Gherman şi Anca Măroiu, campioana şi vicecampioana Europei, şi toate trei au părăsit turneul, învinse la limită de sportive mai puţin cotate. Au început bine: Ana Branză a trecut cu 15-8 de Hsu Jo Ting (Taiwan), Ana a avut o adversară ceva mai arţăgoasă, Olena Krîvîţka (Ucraina) dar a depăşit-o cu 15-10. Simona a învins-o şi ea cu 15-9 pe Corinna Lawrence din Marea Britanie. În optimi, lucrurile erau mai complicate pentru Simona, care avea ca adversară o fostă campioană olimpică, franţuzoaica Laura Colovic. N-a fost uşor pentru campioana Europei, cu experimentata franţuzoaică, dar Simona Gherman s-a concentrat mai bine pe final şi a caştigat cu 15-13 şi o aştepta în sferturi pe Ana. N-a fost să fie, fiindcă Ana-Maria Branză a fost surprinsă de agresivitatea ucrainencei Iana Şemiakina. Cele trei reprize s-au terminat 13-13, arbitrii au decis prioritate la atacul de baraj pentru Ana, dar tuşa decisivă a revenit Şemiakinei.  Cum Anca Măroiu n-a avut prea mari probleme cu rusoaica Anna Sivkova (15-11, şi asta pentru doar pentru că romanca s-a relaxat pe final), rămaneam cu două spadasine în faza sferturilor. Numai că ambele fete ale noastre au pierdut la indigo, scor 14-15. Au fost conduse aproape tot timpul, au revenit spre final, iar la 14-14, după o serie de tuşe duble care parcă nu se mai încheia, adversarele lor au obţinut tuşa decisivă. Anca Măroiu a pierdut în faţa sud-coreencei Shin A-lam, iar Simona Gherman  a fost răpusă de aceeaşi Iana Şemiakina, care se poate declara fericită că a bătut două romance una după alta. Spada feminină, de care se legau atatea speranţe romaneşti, a rămas fără medalii, dar fetele au posibilitatea să se revanşeze în proba pe echipe, că doar sunt campioane mondiale!


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.