Sport

Mozaic sportiv: Eşec al campioanei mondiale

Ziarul de Vrancea
29 iul 2012 751 vizualizări
Gimnasta americană Jordyn Wieber, care este campioana mondială en-titre, a ratat, duminică, accederea în finală la individual compus, la Jocurile Olimpice de la Londra.

Echipa SUA a încheiat calificările, cu un concurs excelent şi un punctaj total de 180.271, care va fi greu de doborat de adversare. Campioana mondială la individual compus Jordyn Wieber a avut parte însă de o veste proastă, încheind calificările în lacrimi. Ea a acumulat un punctaj total de 60.032, mai mic decat al altor două coechipiere, Aly Raisman-60.391 şi Gabby Douglas-60.265. Potrivit regulamentului, fiecare naţiune poate fi reprezentată în finală doar de către două sportive din aceeaşi naţiune, astfel că Wieber ratează finala la individual compus.


Se dopează şi albanezii


Halterofilul albanez Hysen Pulaku a fost exclus de la Jocurile Olimpice de la Londra, după ce a fost depistat pozitiv cu un steroid, a anunţat, sambătă, Comitetul Olimpic Internaţional. Hysen Pulaku, în varstă de 20 de ani, a fost depistat pozitiv la 23 iulie cu stanozolol, precizează CIO. El este primul sportiv sanţionat de comisia disciplinară a CIO de la Londra.


Barbosa, de neoprit


Campioana la handbal feminin Oltchim Ramnicu Valcea a învins, sambătă, pe teren propriu, formaţia SCM U Craiova, în meci amical, primul sub comanda antrenorului danez Jakob Vestergaard. Oltchim nu a caştigat la o diferenţă astronomică, dar concludent, cu 29-25 (19-15), după un meci în care portugheza Barbosa a strălucit, fiind principala marcatoare a partidei, cu 11 goluri, chiar la debut.  La meci au asistat aproximativ 400 de spectatori, care au dorit să vadă la lucru noua garnitură a campioanei, din care absentează însă şase jucătoare de bază, prezente la Jocurile Olimpice.  Oltchim va continua pregătirea pe plan local, iar următoarele partide de verificare vor avea loc la Cluj, la Turneul Memorial „Tiberiu Rusu”, în 10-11 august.


Concedieri în masă


ŢSKA Sofia, cel mai titrat club din Bulgaria, a concediat şase jucători, după ce a fost eliminat, în această săptămană, în turul doi preliminar al Ligii Europa, a anunţat, sambătă, presa bulgară. Potrivit jurnalului 7-Dni Sport şi site-ului sportal.bg, cei şase fotbalişti sunt mijlocaşii bulgari Petăr Stoianov, Kosta Ianev, Hristo Ianev, Nikolai Diulgherov şi fundaşii Civard Sprockel (Curaçao) şi Nilson (Insulele Capului Verde). De asemenea, ŢSKA a pus pe lista de transferuri doi jucători, atacantul camerunez Njongo Priso şi atacantul irlandez Cilian Sheridan. În ceea ce-l priveşte pe căpitanul echipei, Todor Iancev, acesta a decis să se retragă din activitate, dar va rămane la club în calitate de antrenor secund, conform presei.


Şevcenko o dă pe politică


Atacantul ucrainean Andrei Şevcenko, caştigător al Balonului de Aur în 2004, a anunţat, sambătă, pe site-ul oficial al grupării Dinamo Kiev, că se retrage din activitate şi se va alătura unui partid politic. "Viitorul meu nu va fi legat în niciun fel de fotbal. Va fi legat de politică", a declarat Şevcenko. El  a caştigat Liga Campionilor în 2003 cu AC Milan, echipă la care a jucat opt sezoane (din 1999 pană în 2006, apoi în 2008-2009), după ce a debutat la Dinamo Kiev (1994-1999). De asemenea, el a caştigat Cupa Italiei în 2003, Supercupa Europei, un titlu de campion al Italiei în 2004, Cupa Ligii Angliei cu Chelsea, unde a jucat în perioada 2006 - 2008. Şevcenko şi-a încheiat cariera la Dinamo Kiev, echipă alături de care a caştigat de cinci ori campionatul Ucrainei, în perioada 1995-1999.   La echipa naţională, el a jucat 111 meciuri din 1995 şi a marcat 48 de goluri.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.