Sport

Olandezii fluieră naţionala noastră

Ziarul de Vrancea
3 iun 2012 573 vizualizări
Olandezul Danny Makelie va arbitra la centru partida amicală pe care echipa naţională a Romaniei o va disputa, maine, în compania reprezentativei Austriei.

Makelie, în varstă de 29 de ani, va fi ajutat de asistenţii Rob van de Ven şi Wilco Lobbert. Arbitru de rezervă va fi austriacul Markus Hameter. Partida amicală Austria - Romania se va disputa maine de la ora 21.30, la Innsbruck, fiind transmisă în direct de TVR 1.


Rareş, campionul cantoanelor


Internaţionalul Rareş Jurcă a caştigat titlul în Elveţia, cu Kadetten Schaffhausen, care a învins în finală formaţia Wacker Thun. Meciul decisiv al finalei din campionatul elveţian a revenit formaţiei la care joacă şi Rareş Jurcă. Cea de-a patra partidă a seriei a fost caştigată de Kadetten, cu 31-28 (12-13), chiar dacă pe teren nu s-a aflat şi jucătorul roman, Jurcă fiind suspendat.  În luna martie, Rareş Jurcă şi-a prelungit contractual cu Kadetten, pe încă trei sezoane, el evoluand la formaţia elveţiană din 2010.


Întăriri la Pandurii


Fundaşul echipei Concordia Chiajna, Iulian Mamele, a semnat un contract pe două sezoane cu formaţia Pandurii Targu Jiu, a anunţat site-ul oficial al grupării gorjene. Mamele, în varstă de 27 de ani, era liber de contract, după ce i-a expirat înţelegerea cu echipa Concordia Chiajna, pentru care evolua din 2007. De asemenea, Pandurii Targu Jiu l-a adus liber de contract pe mijlocaşul Alin Ignea de la UTA Arad. Ignea, în varstă de 23 de ani, a semnat o înţelegere valabilă pentru următoarele patru sezoane.


Calvarul lui Maywheather


Pugilistul american Floyd Mayweather, în varstă de 34 de ani, a început, ispăşirea pedepsei de 90 de zile de închisoare pentru violenţă domestică. "Am petrecut alături de fiica mea timp preţios înainte de a-mi lua rămas bun de la familie, prieteni, fani...'', a scris, pe Twitter, pugilistul american, neînvins în 43 de meciuri, înainte de a se duce la tribunalul din Las Vegas, de unde a fost trimis în închisoare. Încarcerarea sportivului a fost decalată cateva luni de un judecător din Las Vegas pentru ca "Money" Mayweather să poată disputa, la 5 mai, meciul cu portoricanul Miguel Cotto, pe care l-a caştigat prin decizia unanimă a arbitrilor-judecători. În decembrie 2011, Mayweather a pledat vinovat la acuzaţia de violenţă domestică, după o dispută în care şi-a lovit fosta parteneră de viaţă în faţa celor doi copii ai lor. Mayweather a efectuat deja 45 din cele 100 de ore de muncă în folosul comunităţii pe care trebuie să le facă în cadrul acestei condamnări.


Ghete de fotbal sărate


Oraşul Wieliczka, în care se află cea mai veche mină de sare din lume încă funcţională, a pregătit ghete de fotbal sculptate din sare pentru naţionala Italiei, care va avea acolo cantonamentul, în perioada Campionatului European. "Am pregătit 30 de ghete din sare pentru jucătorii şi staful Italiei, care le vor fi oferite la sosirea în oraşul nostru, la 5 iunie. Fiecare persoană va primi o singură gheată, pentru piciorul drept. Evident, sunt opere de artă şi nu ghete ce pot fi purtate. De altfel sunt şi foarte grele", a explicat o responsabilă locală, Magdalena Golonka. Selecţionerul Italiei, Cesare Prandelli, va primi şi cheile oraşului, de asemenea confecţionate din sare. Echipa Italiei se va afla în acest oraş din sudul Poloniei în timpul turneului Euro-2012, competiţie la care va evolua în grupa C, alături de Spania, Irlanda şi Croaţia.


Lume nouă în Divizia A de baschet


Echipele de baschet masculin Timba Timişoara şi Farul Constanţa vor evolua din sezonul viitor în Divizia A, după ce au obţinut două victorii din trei posibile la turneul de la Bucureşti.  Timba Timişoara devine a doua echipă a oraşului din vestul ţării care va evolua în prima ligă, alăturandu-se finalistei campionatului şi Cupei Romaniei, BC Timişoara. Timba a învins vineri pe Steaua Bucureşti, cu scorul de 74-69, iar sambătă a trecut de CSU Galaţi, cu 94-63. La randul său, Farul Constanţa a învins pe CSU Galaţi, vineri, cu 80-59, pentru ca sambătă să dispună de Steaua Bucureşti, cu 83-68.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.