Sport

Spovedania lui Marian Iancu

Ziarul de Vrancea
15 mai 2012 2364 vizualizări
Considerand corectă decizia FRF de a-l desemna “persona non-grata” în fotbal, preşedintele CA al FC Timişoara a hotărat să se retragă din funcţie Preşedintele Consiliului de Administraţie al FC Timişora, Marian Iancu, a afirmat, într-un comunicat postat pe site-ul oficial al clubului, că decizia Adunării Generale a Federaţiei Romane de Fotbal de a-l declara "persona non grata" este corectă.

"Consider declaraţia lui Mircea Sandu corectă, atunci cand spune că nu fac parte din «familia» fotbalului romanesc. Dar să nu uite că fără compromisuri, fără ajutor, fără să trucăm meciuri, timp de patru ani am fost în elita campionatului şi de multe ori l-am dominat categoric", a menţionat Iancu. El a dezvăluit faptul că gruparea pe care o conduce a votat împotriva dezafilierii clubului Universitatea Craiova la Adunarea Generală a FRF de luni.
Retragerea dosarului de licenţiere pentru sezonul viitor al Ligii I este explicată de Marian Iancu prin faptul că gruparea bănăţeană nu îndeplinea condiţiile impuse. "Am renunţat la procesul de licenţiere pentru că în mod evident nu îndeplineam condiţiile impuse. Nu sunt pregătit să cerşesc mila Federaţiei şi, din cate ştiu eu, nici Timişoara n-ar accepta asemenea lucruri. Mesajul pentru jucătorii legitimaţi la clubul nostru este că aceia care merită vor merge la echipe mari din Liga I, cei care mai au de muncit să facă dovada valorii lor vor fi în competiţie în liga a doua, iar tinerii vor avea parte de toate condiţiile să se pregătească pentru performanţă. Fiecare îşi va primi banii cuveniţi şi va fi respectat de club aşa cum şi el o face. Clubul are capacitatea de a-şi achita obligaţiile, inclusiv cele faţă de angajaţi, precum şi taxele şi impozitele aferente, aşa cum am făcut-o întotdeauna", a precizat Iancu. Preşedintele FC Timişoara a anunţat în comunicat că se va retrage din fotbal ca persoană fizică, urmand ca Universitatea Politehnică şi membrii fondatori ai clubului să reactiveze societatea pe acţiuni Politehnica Timişoara. Totuşi, într-o intervenţie telefonică la Dolce Sport, Iancu a afirmat că există şanse ca FC Timişoara să se desfiinţeze, după ce gruparea şi-a retras de curand dosarul de licenţiere şi astfel nu va putea promova în Liga I. El a explicat că FC Timişoara a votat împotriva dezafilierii Universităţii Craiova deoarece votul FRF în acest caz a fost un "masacru". "Noi am avut puterea să votăm împotriva dezafilierii Craiovei, pentru că este o blasfemie ce se întamplă. şi mă bucur că am făcut lucrul ăsta la vedere, ca să înţeleagă toată lumea ce se întamplă. Nu am participat la masacrul ăsta al unei echipe de tradiţie, care nu merita acest tratament. Cei care se fac vinovaţi de acest lucru, dacă se va dovedi - şi eu cred că se va dovedi - să suporte rigorile legii", a precizat Marian Iancu. Clubul SCFC U Craiova SA, condus de Adrian Mititelu, a fost exclus, luni, din Federaţia Romană de Fotbal, în cadrul Adunării Generală a FRF, cu 168 de voturi pentru, 18 abţineri şi cinci împotrivă.Preşedintele Consiliului de Administraţie al FC Timişoara, Marian Iancu, a fost declarat, luni, în cadrul Adunării Generale a FRF, persona non grata în fotbalul romanesc pentru declaraţiile făcute la adresa mai multor conducători din fotbal.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.