Sport

Distrugători în costume de Salvamar

Ziarul de Vrancea
14 mai 2012 766 vizualizări
Adunarea Generală a FRF, condusă de preşedinte Mircea Sandu, a ratificat excluderea Universităţii Craiova, dar a aprobat un loc în Liga a II-a pentru o nouă grupare din Craiova * Marian Iancu de la Timişoara a fost declarat persona non-grata în fotbalul romanesc

Clubul SCFC U Craiova SA a fost exclus, ieri, din Federaţia Romană de Fotbal, în cadrul Adunării Generală a FRF, cu 168 de voturi pentru, 18 abţineri şi cinci împotrivă. "Adrian Mititelu a adus grave prejudicii pentru că a făcut pact cu Diavolul. Este cel care a dat în primire mulţi oameni la DNA şi pe mulţi i-a ameninţat cu darea în primire, de parcă DNA ar fi cine ştie ce sperietoare. Am depus 1.111 pagini pentru a contesta rezoluţia DNA", a declarat preşedintele FRF, Mircea Sandu. Federaţia Romană de Fotbal anunţa, în 20 iulie 2011, că gruparea Universitatea Craiova a încălcat grav statutul federaţiei, astfel că a fost exclusă provizoriu de Comitetul Executiv pană cand măsura va fi validată de Adunarea Generală a FRF.
Tot în şedinţa de ieri, Adunarea Generală a Federaţiei Romane de Fotbal a aprobat cu 185 de voturi pentru şi şase abţineri, ca oraşul Craiova să primească un loc în Liga a II-a, după ce gruparea SC FC U Craiova a fost exclusă din FRF. "Nu este normal ca o întreagă comunitate să aibă de suferit din cauza unei singure persoane. Propun Adunării Genarale să acorde un loc în Liga a II-a oraşului Craiova, urmand ca numele să fie stabilit. Domnule Sorin Carţu (n.r. - fostă glorie a Universităţii Craiova, prezent în sală), constituiţi o nouă echipă formată din foste glorii, autorităţi locale şi oameni de afaceri, pentru că federaţia v-a dat acest drept astăzi. Domnilor, vă mulţumesc, pentru că oraşul Craiova a primit un nou club", a spus preşedintele FRF, Mircea Sandu. Prim-vicepreşedintele FRF, Dumitru Dragomir, a menţionat că palmaresul Universităţii Craiova este deţinut de fostul patron Dinel Staicu.
Fostul fotbalist Rodion Cămătaru a declarat, ieri, că, ţinand cont de faptul că palmaresul Universităţii Craiova este acum în proprietatea lui Dinel Staicu şi nu a lui Adrian Mititelu, noua echipă a oraşului, care a primit un loc în Liga a II-a din partea AG a FRF, va fi de fapt vechea formaţie. El a explicat că va face parte dintr-un comitet de iniţiativă care se va ocupa cu înfiinţarea noului club Universitatea Craiova. "Este o decizie înţeleaptă de a acorda Craiovei un loc în Liga a II-a. Urmează să facem un comitet de iniţiativă. Cred că vom rezolva şi problema palmaresului, pentru că trebuie să vedem cum va fi noua Universitatea Craiova, s-ar putea să fie vorba de cea veche. Se pare că palmaresul este la Dinel Staicu", a spus fostul atacant al Universităţii Craiova. Cămătaru, care a ajuns la sediul FRF la finalul Adunării Generale a FRF, a menţionat că a fost invitat la şedinţă pentru că este "o mare tristeţe" în Craiova.

Timişoara nu mai promovează


Mircea Sandu, a declarat, ieri, în cadrul Adunării Generale a FRF, că gruparea FC Timişoara, din Liga a II-a, şi-a retras dosarul de licenţiere din cauza datoriilor acumulate. "Ne dispar cluburi din cauze financiare şi din cauza unor oameni care nu merită să facă parte din lumea noastră. Selecţia este naturală. Adrian Mititelu şi Marian Iancu au nenorocit nu doar două cluburi mari, ci şi două oraşe de tradiţie. Timişoara şi-a retras acum patru zile dosarul de licenţiere din cauza datoriilor acumulate", a spus Sandu. Cu patru etape înainte de finalul seriei secunde din Liga a II-a, FC Timişoara se află pe locul doi, promovabil, cu 55 de puncte. Pe prima poziţie se află Gloria Bistriţa, cu 60 de puncte, iar locul trei este ocupat de Gaz Metan Severin, cu 47 de puncte. În aceeaşi şedinţă, preşedintele CA al clubului FC Timişoara, a fost declarat persona non-grata  în fotbalul romanesc pentru declaraţiile făcute la adresa mai multor conducători din fotbal, ca Adrian Porumboiu (finanţatorul FC Vaslui) şi Viorel Duru (directorul sistemului naţional de Licenţiere).
CAS
Întrebări (deocamdată, fără răspuns)
1. În detrimentul cărei echipe se va face loc pentru noua grupare craioveană în Liga a II-a?
2. Cine ocupă locul Timişoarei în Liga I, dacă aceasta se menţine pe locul II în seria a II-a a ligii secunde, pană la finalul campionatului? Anul trecut, într-o situaţie similară, s-a disputat un baraj între ocupantele locului III în cele două serii (Săgeata Năvodari şi Voinţa Sibiu), acum, însă, se vorbeşte insistent despre neretrogradarea poziţiei a XV-a din Liga I.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.