Sport

Chelsea salvează Albionul

Ziarul de Vrancea
15 mar 2012 532 vizualizări
După un meci senzaţional, cu prelungiri, echipa lui Drogba este singura din Premier League calificată în sferturile Ligii Campionilor

Chelsea – Napoli 4-1. Drogba (’28), Terry (’47), Lampard (’75 – penalty), Ivanovic (‘105)  / Inler (’55). Chelsea a avut un început de meci furtunos, dar foarte curînd s-a dovedit că Napoli este extrem de periculoasă pe contre. Totuşi, gazdele au deschis scorul prin Didier Drogba, care a înscris cu capul din centrarea lui Ramires. Imediat după golul ivorianului, Cavani a ajuns aproape de egalare şi apoi, napolitanii au dominat finalul de repriză. Lucrurile au mers perfect pentru Chelsea în startul părţii secunde, cînd John Terry, nemarcat a reuşit o magnifică lovitură de cap trimiţînd mingea în poarta lui de Sanctis. “Stamford Bridge” era în delir, pentru că la 2-0 (după 1-3 în tur), Chelsea era calificată. Dar elevii lui Walter Mazzari s-au năpustit în atac, cu mingi care l-au căutat pe Cavani. Golul a venit de la turco-elveţianul Gökhan Inler, care a nimerit un demivoleu năprasnic de la 16 metri, printre doi fundaşi ai gazdelor. A fost rîndul celor de la Chelsea să se prăvălească spre poarta italiană şi de Sanctis este un veritabil înger gardian reuşind să salveze un gol gata făcut al lui Drogba. Din nefericire pentru napolitani, Dossena a atins mingea cu mîna în faţa lui Ivanovic, iar Lampard a egalat scorul general din penalty. Cele două echipe au mai avut ocazii pînă la încheierea timpului regulamentar. În prelungiri, Napoli a fost mai proaspătă, ocaziile au curs gîrlă, la fel şi greşelile, dar la o fază creată de Ramires şi Drogba, Ivanovic a înscris pentru 4-1. A fost golul calificării singurei echipe engleze în sferturile Ligii Campionilor, datorită antrenorului italian Roberto di Matteo, care la meciul de debut a eliminat o echipă puternică din ţara sa.
* Real Madrid - ŢSKA Moscova 4-1. Higuain (’26), Cr. Ronaldo (’55, ‘90^4), Benzema (’70) / Tosic (’77). După 1-1 în tur, Real a arătat o posesie zdrobitoare în startul meciului. Ruşii s-au apărat bine, pînă cînd Higuain a deschis scorul la o fază lucrată de Khedira şi Kaká. După pauză, Real a lămurit lucrurile cu o torpilă de la 25 metri a lui Cristiano Ronaldo şi un gol al lui Benzema, din serviciul lui Özil. Golul lui Tosic a fost o compensaţie meritată pentru echipa moscovită. Cristiano a restabilit diferenţa, după o pasă a lui Benzema, deşi acesta se afla singur cu portarul rus Cepciugov.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.