Sport

Cinci romance la Indian Wells

Ziarul de Vrancea
7 mar 2012 545 vizualizări
Monica Niculescu este cap de serie la cel mai important turneu de tenis al lunii martie În această noapte au început partidele celui mai important turneu de tenis al lunii martie, BNP Paribas Open, care programează partide atît masculine, cît şi feminine şi este dotat cu premii în valoare totală de 4.546.804 dolari.

Prima ediţie a turneului din însorita localitate californiană Indian Wells, a avut loc în 1974, numai la masculin, fetele intrînd în întrecere doi ani mai tîrziu. În turneul masculin, cele mai multe victorii au fost obţinute de americanii Jimmy Connors, Michael Chang, şi elveţianul Roger Federer. Prima ediţie a fost cîştigată de australianul John Newcombe (6-3, 7-6 în finală cu regretatul american Arthur Ashe), iar în ediţia următoare, Ilie Năstase a ajuns pînă în finală, cînd a cedat cu 5-7, 2-6 lui John Alexander (Australia). Ultimul învingător a fost Novak Djokovic, 4-6, 6-3, 6-2 cu Rafael Nadal. Primul titlu feminin la Indian Wells a aparţinut Manuelei Maleeva –Fragnière (Bulgaria) – 6-4, 6-1 cu Jenny Byrne (Australia), anul trecut cîştigătoare fiind daneza Caroline Wozniacki, care a dispus în ultimul act cu 6-1, 2-6, 6-3 de Marion Bartoli (Franţa).
În acest an, aproape întreaga elită a tenisului mondial va fi prezentă în California, singurii mari absenţi fiind suedezul Robin Söderling (29 ATP), germana Andrea Petkovic, a zecea jucătoare a lumii, Kim Clijsters şi Serena Williams, care boicotează încă din 2001, din cauza insultelor cu caracter rasist emanate din tribune în direcţia ei şi a surorii sale, Venus. În turneul feminin participă cinci jucătoare romane, dintre care Monica Niculescu a fost declarată cap de serie nr. 26. Ea nu va juca în turul I din această postură, în turul II urmînd a întîlni învingătoarea dintre suedeza Sofia Andersson şi o sportivă venită din calificări. Alte două romance vor avea adversare din Cehia: Sorana Cîrstea pe Iveta Benesova şi Irina Begu pe Lucie Hradecka. Simona Halep va întîlni o jucătoare venită din calificări, iar Alexandra Dulgheru se va confrunta cu americana Irina Falconi. În calificări, a concurat o altă jucătoare din Romania, Edina Hall. Ea a trecut de primul tur, învingînd cu 7-5, 6-2 pe Karolina Pliskova (Cehia), dar a fost învinsă apoi de către Varvara Lepchenko (SUA) cu 1-6, 1-6.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.