Sport

Baschetbaliştii, la un pas de turneul semifinal

Dan Chiriac
1 mar 2012 966 vizualizări
LPS Focşani - Cuadriopol Braşov 74-59, în cadrul campionatului naţional al juniorilor U 18

Echipa de baschet sub 18 ani de la Liceul cu Program Sportiv Focşani a obţinut un succes foarte important în cadrul campionatului naţional.
Victoria obţinută ieri asigură în mare măsură calificarea în turneul semifinal. Calculele înaintea meciului erau foarte clare. Braşovenii aveau avantaj de două puncte în clasament şi victoria directă obţinută la 11 puncte sub Tîmpa. Pentru a trece peste formaţia din Braşov, focşănenii  aveau nevoie de o victorie la peste 12 puncte, lucru care s-a întîmplat la capătul unui meci care a stat sub semnul întrebării pînă aproape de final. Înaintea ultimului sfert, focşănenii conduceau doar cu nouă puncte, diferenţă insuficientă. Cu toate acestea, elevii lui Mihai Petruţ au avut un final de partidă foarte bun şi s-au impus cu 74-59. În acest moment, cele două formaţii sînt la egalitate de puncte, dar focşănenii au avantajul rezultatelor directe. Meciul de ieri a fost reprogramat de Federaţia Romană de Baschet, după ce braşovenii nu au putut ajunge la Focşani din cauza condiţiilor meteo. Ultima etapă a campionatului va programa un duel de la distanţă între Focşani şi Braşov. Echipa de sub Tîmpa joacă în deplasare la Ploieşti. În cazul în care braşovenii vor pierde, atunci LPS Focşani are asigurată calificarea la turneul semifinal. În schimb, dacă victoria le va reveni celor de la Cuadriopol, pentru a merge în faza următoare, focşănenii vor fi nevoiţi să învingă acasă pe CSS Unirea Iaşi.
În meciul de ieri, antrenorul Petruţ a folosit următoarea formaţie: Olaru, Neguroiu, Chircă, Ţîbîrnă, Mihalcea, Ioniţă, Caragaţă, Tănase şi Anghel. „Sînt mulţumit de evoluţia băieţilor. Au ascultat ce le-am spus înaintea jocului, au înţeles indicaţiile şi nu s-au pierdut atunci cînd totul părea în favoarea oaspeţilor. Era clar că doar o victorie la peste 12 puncte ne poate ajuta să ne calificăm. O victorie mai mică ar fi fost de fapt un insucces. Acum aşteptăm să vedem ce se va întîmpla în ultima etapă”, ne-a spus Mihai Petruţ. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.