Sport

Propunerile elevilor vrînceni pentru “Şcoala altfel”

Sorin Tudose
16 feb 2012 1261 vizualizări
între 2-6 aprilie elevii vor fi implicaţi în acţiuni extraşcolare

Reprezentanţii Consiliului Judeţean al Elevilor Vrancea au făcut pînă acum mai multe propuneri pentru activităţile ce vor avea loc în perioada 2-6 aprilie în cadrul programului naţional „Şcoala altfel”. Una dintre propuneri se intitulează „Beneficiile educaţiei non-formale” şi urmăreşte promovarea acestui tip de educaţie în rîndul elevilor, prin organizarea unor mini-sesiuni de formare ţinute de profesorii formatori ai judeţului. În cadrul proiectului vor funcţiona nouă module care vor viza comunicarea interpersonală, lucrul în echipă, managementul conflictului, autocunoaştere şi dezvoltare personală, relaţii publice şi comunicare şi nu în ultimul rînd, dezbaterea şi oratoria. O altă propunere a CJE Vrancea este „Ethosul şcolar”, proiect care îşi propune să promoveze instituţiile liceale în rîndul elevilor de clasa a VII-a şi a VIII-a. Prin acest proiect se va edita revista Ethosul Şcolar nr. 4 ce cuprinde oferta şcolară a fiecărui liceu. De asemenea, în cadrul proiectului se va organiza şi un tîrg de ofertă şcolară. Cea de-a treia propunere vizează înfiinţarea unei reviste intitulată „Şcoala altfel”, care ar urma să adune materiale din tot judeţul, de la elevi şi de la profesori, în care aceştia să împărtăşească impresii despre programul naţional. Propunerile vor ajunge să fie dezbătute de reprezentanţii MECTS şi în funcţie de celelate propuneri ale consiliilor judeţene din ţară, cele de la Vrancea vor aprobate sau nu. (S. TUDOSE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
nicoleta, acum 4473 zile, 17 ore, 20 minute, 6 secunde
In sfarsit s-a mai luminat si ministerul educatiei. Oare chiar vor sa renunte la sistemul rigid de pana acum , care in definitiv limiteaza copiii ? Ar fi laudabil daca asta e intentia ! mai bine mai citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.