Sport

Coloana de stiri sportive: Jumătate Rusia, jumătate restul

Ziarul de Vrancea
29 ian 2012 1108 vizualizări
Evgheni Pluşenko a cîştigat clar duelul cu tînărul său coleg, Artur Gacinski, la Campionatul European de patinaj artistic * ruşii au mai cîştigat proba de perechi, francezii s-au impus la dans, iar proba feminină a revenit, pentru a patra oară italiencei Carolina Kostner

În localitatea britanică Sheffield s-au încheiat Campionatele Europene de patinaj artistic, la care, la un moment dat, se credea că ruşii vor realiza un fel de Grand Slam, cîştigarea tuturor celor patru medalii. N-a fost chiar aşa, obiectivul rus a fost îndeplinit pe jumătate. După victoria cuplului Tatiana Volosojar / Maksim Trankov în proba de perechi, ruşii au fost suferit primul şoc, cele două cupluri de dansatori pe gheaţă, Ekaterina Bobrova / Dmitri Soloviev (locul II) şi Elena Ilinîh / Nikita Kaţalopov (locul III) plătind tribut greşelilor din programul de dans liber şi fiind învinse de perechea franceză formată din Nathalie Pechalat (28 de ani) şi Fabian Bourzat (31 de ani), care, ilustrînd pe gheaţă epoca Egiptului antic, a cucerit al doilea titlu european consecutiv.
Cel mai aşteptat eveniment a fost proba individuală masculină, în care, după programul scurt, marele star revenit în competiţii, Evgheni Pluşenko, era condus la o diferenţă de şapte sutimi de tînărul său compatriot, Artur Gacinski, care realizare o surpriză şi la Mondialele de anul trecut. Însă la programul liber s-a văzut diferenţa. Deşi Gacinski a avut sărituri mai dificile, Pluşenko a executat totul perfect şi a punctat decisiv la impresia artistică, tînărul său rival mai avînd de învăţat la legarea elementelor. Pluşenko a încheiat, la total, cu o diferenţă de aproape 15 puncte, al treilea clasat fiind campionul de anul trecut, francezul de origine braziliană Florent Amodio, care a suflat bronzul celor doi cehi, Tomas Verner şi Michal Brezina. După un program scurt dezastruos, celebrul francez Brian Joubert (de patru ori campion european şi odată campion mondial) a evoluat la adevărata valoare, ceea ce nu i-a adus decît locul VIII. Patinatorul roman Zoltan Kelemen a urcat o poziţie faţă de programul scurt şi a obţinut cea mai bună clasare a sa la o competiţie continentală, locul XIV.
Revenind la Pluşenko, rusul a devenit cel mai strălucitor patinator din epoca modernă, cucerind al şaptelea său titlu european, performanţă reuşită la feminin de compatrioata lui, Irina Sluţkaia. El nu va participa la CM de la Nice, la sfîrşitul lunii martie, deoarece a hotărît să se opereze la meniscul stîng, obiectivul său primordial fiind Jocurile Olimpice din 2014, de la Soci.
În sfîrşit, proba feminină s-a încheiat cu a patra victorie continentală a italiencei Carolina Kostner, care a făcut diferenţa, într-un concurs foarte echilibrat, printr-o prezenţă artistică de mare ţinută. Finlandeza Kiira Korpi a ocupat locul II, iar bronzul a fost cucerit de georgiana Elene Gedevanişvili, de fapt marea perdantă a acestui concurs. Romania a fost reprezentată de Sabina Măriuţă, care n-a reuşit să treacă faza preliminariilor.



Locul VIII la CE, pentru poloişti


Naţionala de polo a Romaniei a încheiat, sîmbătă, Campionatul European din Olanda, pe locul VIII, după ce a fost învinsă de reprezentativa Spaniei, scor 8-9 (1-2, 1-2, 3-1, 3-4), în meciul pentru poziţiile VII şi VIII, principalul marcator al tricolorilor fiind căpitanul Cosmin Radu, cu 3 reuşite. În finala competiţiei s-au calificat două echipe vecine, Serbia şi Muntenegru. Serbia a învins Italia cu 12-8, iar Muntenegru a dispus, după prelungiri, cu 14-13, de echipa Ungariei. Trofeul a revenit Serbiei, care s-a impus cu 9-8 (1-1, 2-3, 3-1, 3-3). În finala mică: Ungaria – Italia 12-9. Clasîndu-se între primele nouă echipe, naţionala Romaniei şi-a îndeplinit obiectivul, calificarea la turneul preolimpic de la Edmonton (Canada).
Dirrell îl vrea pe Bute
Pugilistul american Andre Dirrell a reafirmat că doreşte să boxeze cu campionul mondial IBF la categoria supermijlocie, Lucian Bute, variantă agreată şi de postul Showtime, însă preşedintele Interbox, Jean Bedard, a spus că îl doreşte ca adversar pentru roman pe britanicul Carl Froch.  Potrivit boxingscene.com, Andre Dirrell a afirmat că dacă nu va obţine un meci cu Bute acum, acest lucru se va întîmpla data viitoare. "Nu neg calităţile lui Bute. Este un boxer mare şi are unul dintre cele mai bune upercuturi din boxul actual, însă să vedem cum arată totul în faţa unui adversar tînăr, de top. Dacă nu voi boxa cu Bute în următorul meci, mai sînt variantele Mikkel Kessler, Robert Stieglitz şi bineînţeles Andre Ward, cînd se va vindeca la mînă", a precizat pugilistul american. Însă Jean Bedard a afirmat că în acest moment cea mai bună opţiune pentru Bute este Carl Froch. 


Stancu şi Cernat înscriu în Turcia


Atacantul Bogdan Stancu a marcat golul victoriei echipei Orduspor în meciul cu formaţia Eskişehirspor, contînd pentru etapa a XXIII-a a campionatului Turciei// Stancu a fost integralist şi a marcta în minutul Stancu, care a jucat pînă în minutul 76, a înscris golul trei al gazdelor în minutul 29 şi i-a pasat decisiv lui Culio la a doua reuşită a lui Orduspor din minutul 24. De asemenea, Florin Cernat a marcat golul victoriei pentru Karabukspor, în minutul 90^1, din penalti, în meciul cu Manisaspor, scor 2-1..


Ungur, finalist în Columbia


Tenismanul Adrian Ungur, cap de serie numărul 4, s-a calificat, sîmbătă, în finala turneului challenger de la Bucaramanga (Columbia), dotat cu premii în valoare totală de 35.000 de dolari. După ce a trecut cu 6-3, 6-2 de columbianul Eduardo Struvay, Ungur l-a învins în semifinale cu 4-6, 6-3, 6-4 pe al doilea favorit, italianul Paolo Lorenzi. Adversarul său în finală este americanul Wayne Odesnik (nr. 6).


Am fi jucat cu Belarus


Nouă echipe naţionale de handbal masculin se vor califica la turneul final al CM din 2013, după disputarea meciurilor din play-off, care au fost trase la sorţi, ieri, la Belgrad, în ultima zi a CE din Serbia.  Potrivit tragerii de la sorţi, în meciurile eliminatorii din play-off se vor întîlni: Lituania-Polonia, Rusia-Cehia, Slovenia-Portugalia, Slovacia-Belarus, Macedonia-Austria, Ungaria-Norvegia, Islanda-Olanda, Germania-Bosnia şi Suedia-Muntenegru. Echipa Romaniei a ratat calificarea în play-off, în dauna echipei Belarus. În semifinalele Campionatului European, s-au înregistrat rezultatele: Danemarca – Spania 25-24 (12-10) şi Serbia – Croaţia 26-22 (13-14).


Copos şi-a luat portar de la Steaua


Acţionarul majoritar al FC Rapid, George Copos, a declarat, sîmbătă, agenţiei MEDIAFAX, că portarul formaţiei Gaz Metan Mediaş, Cosmin Vîtcă, a semnat un contract valabil trei sezoane cu gruparea giuleşteană. "Am rezolvat şi ultima problemă, avem portar. Vîtcă este al nostru, a semnat un contract pe trei ani cu Rapid. Vine din postura de jucător liber de contract şi luni pleacă în Antalya în cantonament. E bun, e tînăr, am încheiat şi campania de transferuri, gata, nu mai avem nevoie de niciun jucător", a spus oficialul rapidist. În vîrstă de 29 de ani, Cosmin Vîtcă îl înlocuieşte în lotul formaţiei Rapid pe Cătălin Straton, cedat la FC Vaslui în schimbul mijlocaşului Milos Pavlovic. Vîtcă a evoluat în cariera sa la formaţiile Bihor Oradea, Oţelul Galaţi, Steaua şi Gaz Metan Mediaş.
   
Dramă la Belgrad


Un jucător sîrb a fost rănit la ochi de o săgeată care viza un handbalist croat, au anunţat, ieri, membrii staff-ului Croaţiei, la încheierea semifinalei cu Serbia, de la Campionatul European de handbal. "Un spectator a aruncat o săgeată din tribune vizîndu-l pe jucătorul croat Ivano Balic şi l-a lovit pe sîrbul Zarko Sesum. El este la spital. Ne temem că riscă să-şi piardă ochiul", a declarat Zlatko Skrinjar, ofiţerul de presă al Croaţiei. "Este detestabil ce s-a întîmplat în această seară. în tot ceea ce se cînta se vorbea de crimă. Este trist, dar ne aşteptam", a mai spus el. Potrivit ediţiei online a cotidianului sîrb Blic, jucătorul a fost lovit de o brichetă, care îl viza pe Ivano Balic şi pe selecţionerul croat.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.