Sport

Şoc la FC Vaslui

Ziarul de Vrancea
27 ian 2012 819 vizualizări
Jucătorii au făcut grevă japoneză fapt pentru care antrenorul Viorel Hizo a fost demis * înlocuitorul posibil este Ovidiu Sabău

Finanţatorul grupării FC Vaslui, Adrian Porumboiu, a declarat, ieri, că va rezilia contractul tehnicianului Viorel Hizo şi va căuta un alt antrenor care să se ocupe de pregătirea echipei pentru partea a doua a campionatului. "Au fost rezultate bune cu domnul Hizo, au fost şi momente mai puţin bune. Dar vin momente în care se întîmplă şi aşa ceva, asta e situaţia", a precizat oficialul clubului vasluian. Adrian Porumboiu susţine că va ajunge la un acord cu Hizo în ceea ce priveşte rezilierea contractului acestuia. "Am rezolvat eu cu Lopez Caro, care avea clauză de reziliere de 1 milion de euro, cum să nu rezolv cu Hizo? Vom plăti ce avem de plătit, chiar şi pînă la vară... Oricum, nu se va întîmpla să plece şi să nu primească ce are de primit", a explicat Porumboiu.
Patronul clubului a dezvăluit că unul dintre motivele pentru care a decis să îl dea afară pe Hizo este acela că la echipă s-a instaurat o stare de indisciplină după ce jucătorii au cerut scurtarea cantonamentului din Poiana Braşov şi apoi au refuzat să se antreneze în stagiul din Antalya. "Auzi, grevă japoneză... totul a fost orientat. E o situaţie destul de dificilă, am început ultimii pregătirile, ne-am plimbat ca simpli turişti în Poiană, apoi am luat un charter pînă în Antalya şi nu ne antrenăm. Credeam că sînt prieten cu Viorel Hizo, dar peste unele lucruri nu pot trece”, a adăugat Porumboiu. El a recunoscut că şase jucători au de primit restanţe financiare, însă a precizat că acestea nu depăşesc 30 de zile. "Nu înţeleg nici eu de ce a apărut această grevă japoneză. Au fost cinci-şase jucători, care nu au jucat şi aveau restanţe de primit, dar acestea erau între 15 şi 26 de zile. Dacă erau trei luni de restanţe, atunci băgam capul în pămînt. Pot pune documentele de la club la dispoziţie", a adăugat Porumboiu.
Soluţia de înlocuire despre care se vorbeşte este Ovidiu Sabău, soluţie care nu este negată de finanţator:  "Neluţu Sabău poate fi o variantă sau nu. Circulă foarte multe nume, dar ca dovadă a faptului că nimic nu a fost premeditat, ci consecinţă a unor lucruri de neînţeles, nu avem nici o soluţie. Sînt foarte multe nume de antrenori pe care îi avem pe listă, dar nici nu mai butonez telefonul că e plin de propuneri", a spus Porumboiu, la Sport.ro.
La rîndul său, Viorel Hizo a spus că încă nu ştie nimic oficial îl privinţa demiterii sale şi că deocamdată rămîne la echipă. "Eu nu ştiu nimic oficial. Voi sta la echipă pînă va deveni oficială despărţirea, după care am şi eu multe lucruri de spus", a spus Hizo.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.