Sport

Barcelona în tremolo

Ziarul de Vrancea
26 ian 2012 820 vizualizări
Catalanii au fost egalaţi pe teren propriu, scor 2-2, de Real Madrid şi au tremurat înainte de a se califica în semifinalele Cupei Spaniei

Cupa Spaniei, sferturi, manşa a II-a: Confruntarea retur dintre Barcelona şi Real Madrid, cei doi granzi ai fotbalului spaniol şi chiar mondial, s-a încheiat, firesc, cu calificarea Barcelonei în semifinale, firesc în urma victoriei obţinute de catalani pe “Nou Camp” cu 2-1. Cu toate acestea, Barcelona s-a chinuit foarte mult pînă a obţine această calificare, deşi în finalul primei reprize, lucrurile păreau lămurite. Niţel siguri de calificare, fotbaliştii de la Barcelona au neglijat apărarea la început, iar Higuain a ratat deschiderea scorului pentru Real în primul minut. Argentinianul l-a pus serios la treabă pe portarul Pinto în min. 27, ceea ce a mobilizat echipa gazdă, care a înscris de două ori în două minute prin Pedro, după o pasă luminoasă a lui Messi (’43) şi fundaşul Daniel Alves, cu o reluare dintr-o lovitură liberă executată de Xavi. După pauză, Mourinho a jucat la modul “totul sau nimic”: Ramos a înscris cu capul în min. 54, golul fiind anulat pentru un fault la Alves, iar ceva mai tîrziu, Mourinho a aruncat în luptă ultimele atuuri, Callejon şi Benzema, sacrificîndu-i pe Kaká şi Higuain. Şi în numai patru minute (68-72), madrilenii au egalat: bine lansat de Özil, Cristiano Ronaldo l-a depăşit pe Pinto şi a înscris în poarta goală, iar Benzema i-a ridiculizat pe Puyol şi Pinto făcînd 2-2! Un gol mai trebuia şi Real se califica în semifinale. Dar golul acesta n-a mai venit, fiindcă Barcelona s-a apărat aprig, împotriva naturii sale, iar eliminarea lui Ramos (’89) a fost colacul peste pupăza galactică. Una peste alta, meciul a fost superb, ca toate “clasicele” din ultima vreme, cu un plus de surpriză datorită participării susţinute a Realului la spectacol.
Barcelona va întîlni în semifinale echipa Athletic Bilbao, care după 2-0 acasă, a învins şi la Palma de Mallorca echipa locală, scor 1-0, prin golul marcat în proprie poartă de Ramis (’76).
Cupa Italiei, sferturi: Inter Milano, cu fundaşul Cristian Chivu integralist, a ratat calificarea, pierzînd la Napoli cu 0-2. Autorul celor două goluri napolitane a fost golgeterul Edison Cavani, care a înscris din penalty în min. 50 şi din acţiune în min. 90^3. În semifinale, Napoli va întîlni Siena.
Cupa Ligii Angliei, semifinale: Învinsă în prima manşă pe teren propriu, scor, 0-1, liderul Premier League, Manchester City, n-a reuşit să întoarcă acest deficit pe “Anfield Road”, remizînd, scor 2-2, cu FC Liverpool. Cu Pantilimon pe banca de rezervă, “cetăţenii” au condus de două ori prin reuşitele lui Nigel de Jong (’31) şi Edin Dzeko (’64). Prima dată a egalat Steven Gerrard (’41), iar Craig Bellamy (’74) i-a făcut fericiţi pe suporterii “cormoranilor”. În finala Cupei Ligii Angliei, care va avea loc la 26 februarie, pe stadionul Wembley din Londra, FC Liverpool va întîlni echipa Cardiff City, din liga a doua.


Sepsi este liber de contract

Avocatul Tudor Chiuariu a declarat, ieri, agenţiei MEDIAFAX, că Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS), de la Lausanne, a admis plîngerea fotbalistului Laszlo Sepsi, astfel că acesta este liber de contract, iar clubul FC Timişoara este obligat să-i achite drepturile salariale restante. Sesizarea către TAS a fost făcută după ce Liga Profesionistă de Fotbal nu a reziliat contractul (aşa cum se şi prevedea) după ce a constatat faptul că FC Timişoara nu a plătit 75 la sută din valoarea contractului, ci doar 45 la sută. Firma de avocatură Chiuariu & Asociaţii, în numele jucătorului de fotbal Laszlo Sepsi, a avut cîştig de cauză de la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne în procedura deschisă împotriva clubului de fotbal FC Timişoara.

Ungur a început bine în Columbia


Tenismanul Adrian Ungur, cap de serie numărul 4, s-a calificat, ieri, în turul doi al turneului challenger de la Bucaramanga (Columbia), dotat cu premii în valoare totală de 35.000 de dolari. Ungur l-a învins, în runda inaugurală, cu scorul de 5-7, 6-4, 6-1, pe peruanul Duilio Beretta, jucător venit din calificări. În turul doi, Adrian Ungur îl va întîlni pe francezul Jonathan Eysseric, care a trecut, cu scorul de 6-0, 6-3, de chilianul Matias Sborowitz, beneficiar al unui wild-card.


Viscolul bîntuie şi contractele


Mijlocaşul Emil Dică nu a putut ajunge, ieri, din cauza vremii nefavorabile, de la Piteşti la Bucureşti, unde urma să se îmbarce într-un avion cu destinaţia Turcia, pentru a semna un contract cu o formaţie din Azerbaidjan. Fostul jucător al Rapidului a devenit liber de contract la începutul acestui an, după ce şi-a reziliat contractul cu grecii de la Skoda Xanthi, iar joi trebuia să plece spre Turcia. Numai că fotbalistul a rămas blocat acasă, la Piteşti, din cauza viscolului, neputînd pleca la Bucureşti pentru a lua avionul spre Antalya.  Dică a plecat din Grecia după doar un tur de campionat, din cauza problemelor cu banii pe care le avea echipa sa.

Semifinale la polo


Echipele naţionalele de polo ale Italiei şi Muntenegrului s-au calificat, în semifinalele Campionatului European din Olanda. În sferturi, Italia a învins Germania, cu scorul de 9-4, în timp ce Muntenegru a eliminat Grecia, scor 11-9. În semifinale, Italia se va confrunta astăzi cu Serbia, iar Muntenegru cu Ungaria, Serbia şi Ungaria fiind calificate direct în penultima fază a competiţiei, deoarece au cîştigat grupele. Tot astăzi, naţionala Romaniei va întîlni formaţia Croaţiei, în semifinalele turneului VII-X, în timp ce în cealaltă semifinală se vor lupta Spania şi Olanda. De asemenea se vor juca partidele pentru locul V, Germania – Grecia, respectiv, locul XI, Macedonia – Turcia. Pentru participarea la turneul de calificare olimpică de la Edmonton, echipa Romaniei va trebui să se claseze cel puţin pe locul IX.


Surpriză imensă la Cupa Africii


Echipa naţională a Guineei Ecuatoriale s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei Africii pe Naţiuni, după ce a învins, miercuri, la Bata, cu scorul de 2-1 (0-0), reprezentativa Senegalului, într-un meci din etapa a II-a a grupei A. Golurile învingătorilor au fost marcate de Randy '62 şi Alvarez '90A4, în timp ce pentru senegalezi a înscris Sow, în minutul 89. În celălalt meci al grupei A, selecţionatele Libiei şi Zambiei au terminat la egalitate, scor 2-2. Echipa Guineei Ecuatoriale, fostă colonie spaniolă, a acumulat şase puncte, urmată fiind de Zambia (4 p), Libia (1 p) şi Senegal (0 p).


Ronaldinho, în conflict cu ecologiştii


Atacantul echipei Flamengo, Ronaldinho, este acuzat de daune aduse mediului în Brazilia, după ce şi-a construit o casă în apropierea unui lac, au anunţat, autorităţile din Rio Grande do Sul. Ronaldinho, împreună cu fratele şi impresarul său, Roberto de Assis Moreira, şi cu o societate de construcţii, este acuzat pentru "uz personal al unui spaţiu public pe un lac navigabil" şi pentru "daune aduse mediului începînd cu 2009", a declarat un oficial din Rio Grande do Sul.Jucătorul brazilian, care şi-a construit o casă în acea zonă, mai este acuzat de defrişări şi este pasibil de amendă. Ronaldinho, care în acest moment se află în Bolivia pentru un meci din Copa Libertadores, nu a răspuns acestor acuzaţii.


Blaturi în Bulgaria


Autorităţile bulgare au deschis anchete privind şase meciuri din prima ligă suspectate că ar fi fost trucate, după ce au fost sesizate de UEFA, a anunţat, ieri, cotidianul Presa, citînd procurorul din Sofia. Meciurile în cauză s-au disputat în perioada 18 septembrie - 27 noiembrie 2011, protagoniste fiind echipele Slavia, Lokomotiv Sofia, Litex Loveci, Lokomotiv Plovdiv, Botev şi Svetkaviţa. Contactaţi de Presa, responsabilii celor şase cluburi au respins suspiciunile la adresa lor. Manipularea unui rezultat sportiv este pasibil în Bulgaria la închisoare de un an pînă la şase ani şi la o amendă între 1.000 şi 10.000 de leva (500 - 5.000 de euro). FIFA a anunţat în ianuarie noi măsuri pentru a creşte eficienţa luptei împotriva trucării meciurilor în legătură cu pariurile sportive ilegale.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.