Sport

Careul de aşi

Ziarul de Vrancea
25 ian 2012 529 vizualizări
* Nadal, Federer, Murray şi Djokovic, primii tenismani ai lumii se înfruntă în semifinalele Australian Open Jucătorul britanic de tenis Andy Murray, cap de serie numărul 4, s-a calificat pentru a treia oară consecutiv în semifinale la Australian Open, după ce a trecut, miercuri de japonezul Kei Nishikori (numărul 24), scor 6-3, 6-3, 6-1

Pentru Murray este a cincea semifinală consecutivă într-un turneu de Grand Slam. Novak Djokovic (nr. 1 mondial) a cîştigat şi el în trei seturi, 6-4, 7-6, 6-1, dar a avut parte de o rezistenţă dîrză din partea spaniolului David Ferrer (nr. 5), care, însă, a clacat în momentele ce îi păreau favorabile. Djokovic va juca semifinala cu Andy Murray, revanşa finalei de anul trecut. El va disputa pentru a şaptea oară consecutiv o semifinală de Grand Slam.  Este pentru a doua oară consecutiv cînd primii patru jucători mondiali sînt în semifinalele unui turneu de Grand Slam, după US Open în 2011.
Dar pînă la Djokovic – Murray, astăzi are loc un duel de zile mari în semifinale, între Rafael Nadal şi Roger Federer. Scorul direct al confruntărilor directe este 17-9 pentru spaniol, majoritatea întîlnirilor (24) disputîndu-se în semifinale şi finale. Însă, pe Melbourne Park, cei doi aşi se întîlnesc doar pentru a doua oară, Nadal avînd cîştig de cauză în cinci seturi, în finala de acum trei ani. La acestă ediţie, Federer pare mai în vînă, el jucînd mai bine de cinci ore pe teren faţă de Nadal.
După o sumedenie de surprize, rezultatele din ultimele două sferturi ale turneului feminin au fost normale, favoritele Petra Kvitova (Cehia, nr. 2) şi Maria Şarapova (Rusia, nr. 4) cîştigînd fără probleme. Kvitova a trecut de italianca Sara Errani ( 48 WTA), scor 6-4, 6-4, în timp ce Maria Şarapova a dispus de compatrioata sa Ekaterina Makarova, scor 6-2, 6-3. Kvitova şi Şarapova se vor întîlni în meci direct în semifinale, în timp în cealaltă partidă pentru accederea în finală Victoria Azarenka din Belarus va juca în compania belgiencei Kim Clijsters (numărul 11).
Rezultate normale şi în ultimele două sferturi la dublu masculin: Leander Paes / Radek Stepanek (India / Cehia) - Eric Butorac / Bruno Soares (SUA / Brazilia, nr. 10) 6-4, 7-6; Max Mîrnîi / Daniel Nestor (Belarus, SUA, nr. 2) - Christopher Kas (Mexic / Germania, nr. 12) 6-1, 6-7, 6-2. Cele două perechi se vor întîlni în semifinala a doua, în prima confruntîndu-se Horia Tecău / Robert Lindstedt (Romania / Suedia) şi perechea principalilor favoriţi, fraţii gemeni Bob şi Mike Bryan (SUA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.