Sport

Coloana de stiri sportive: Handbalistele încep treaba

Ziarul de Vrancea
24 ian 2012 518 vizualizări
Naţionala de handbal feminin a Romaniei se va reuni pentru prima dată în acest an, în 13 martie, pentru a pregăti partidele din preliminariile CE din 2012, cu Serbia

Antrenorul Radu Voina a declarat, ieri, pentru MEDIAFAX, că va fi un lot lărgit, de 22 de jucătoare, care vor fi convocate la începutul lunii martie. Echipa se va reuni la Turnu Severin, unde va susţine şi pregătirea timp de o săptămînă, după care se va deplasa în Serbia, pentru meciul oficial cu naţionala ţării vecine (22 martie), din grupa a II-a a preliminariilor CE din 2012. Returul cu Serbia va avea loc în 24 martie. Tricolorele vor mai întîlni în aceste preliminarii naţionalele Portugaliei şi Grecia şi vizează calificarea la Jocurile Olimpice de la Londra, în cadrul turneului preolimpic de la Lyon (25-27 mai), unde va întîlni Franţa, Muntenegru şi Japonia.

Poloiştii mai au speranţe


Antrenorul naţionalei de polo, Istvan Kovacs a declarat, la finalul meciului pierdut de Romania, luni, în faţa Germaniei (9-10), că jucătorii îşi doresc să se califice la turneul preolimpic de la Edmonton.  „Echipa a fost foarte motivată astăzi, sînt foarte satisfăcut de nivelul de joc din meciul cu Germania. Băieţii vor să se califice la turneul preolimpic de la Edmonton”, a declarat Kovacs la finalul partidei pierdute cu Germania (9-10). Romania a încheiat pe locul VI în gurpa B, va juca în sferturile de finală ale turneului 7-12, astăzi, cu Macedonia. Obiectivul tricolorilor este clasarea pe maximum locul IX, ultimul care asigură calificarea la turneul preolimpic de la Edmonton. O înfrîngere în acest meci înseamnă ratarea obiectivului.

Crăciunescu, în topul arbitrilor


Preşedintele CCA, Ion Crăciunescu, ocupă locul 49, cu 40 de puncte, în topul mondial al celor mai buni arbitri din ultimii 25 de ani, conform Federaţiei Internaţionale de Istorie şi Statistică a Fotbalului (IFFHS). În acest clasamnet se mai află şi Ioan Igna, pe locul 147, cu zece puncte. Primii trei arbitri din acest top sînt italianul Pierluigi Collina, germanul Markus Merk şi danezul Kim Milton Nielsen. Top 10 este completat, în ordine, de Peter Mikkelsen (Danemarca), Oscar Ruiz (Columbia), Sandor Puhl (Ungaria), Jorge Luis Larrionda (Uruguay), Urs Meier (Elveţia), Anders Frisk (Suedia) şi Frank de Bleeckere (Belgia)

Ruşii se tem de prostestele din Romania


Campioana Rusiei la handbal feminin Dinamo Volgograd a cerut forului european de profil jucarea dublei manşe cu “U” Jolidon Cluj, din optimile Cupei Cupelor, în Rusia sau în afara Romaniei, invocînd protestele stradale din ultimele 11 zile, însă forul european nu a fost de acord. “Potrivit informaţiilor primite din Romania, EHF nu consideră că există vreo bază reală pentru a schimba locul de desfăşurare a meciului tur dintre U Jolidon şi Dinamo Volgograd. De aceea, vă cerem să respectaţi planurile oficiale programate pentru cele două meciuri din optimi. Dacă aveţi alte întrebări, nu ezitaţi să ne contactaţi”, a fost răspunsul oficial al federaţiei europene către echipa rusă, care a fost remis şi clubului ardelean.  La cererea EHF, Federaţia Romană de Handbal a informat anterior forul continental despre situaţia protestelor sociale din ţară, care nu ar putea pune în pericol disputarea unui meci de cupe europene.  Partidele din optimile de finală ale Cupei Cupelor, dintre “U” Jolidon şi Dinamo Volgograd, vor avea loc în 4 februarie, la Cluj, respectiv 11 februarie, la Volgograd.


Neaga se antrenează în parc


Atacantul formaţiei CS Mioveni, Adrian Neaga, a declarat, ieri, că se antrenează singur în parc şi în aceste condiţii este dificil să îşi găsească o altă echipă, aşa cum i-a pus în vedere conducerea grupării argeşene. "Eu am dorit să mă antrenez cu echipa. Le-am spus să mă lase să fac pregătirea cu ei pentru că pregătindu-mă bine în această iarnă îmi pot găsi şi eu mai repede alt angajament. Aşa, mă pregătesc singur ca leul prin parc şi este foarte greu să te vrea cineva. în plus dacă denigrezi un jucător, nici ceilalţi nu te privesc pe urmă cu ochi buni. Deocamdată nu ştiu ce se va întîmpla... Am venit cu alte gînduri la Mioveni şi am vrut să fac treabă, dar eram după o accidentare care m-a ţinut destul de mult pe tuşă. Cel mai bine ar fi să găsim o soluţie care să fie bună şi pentru club şi pentru mine, mai ales că mai am contract încă un an şi jumătate", a afirmat Adrian Neaga. Fotbalistul în vîrstă de 32 de ani a semnat vara trecută un contract valabil două sezoane cu gruparea argeşeană, dar conducerea clubului l-au anunţat să îşi caute o altă echipă deoarece nu va mai face parte din lot.

Nasser Menassel vine la Dinamo

Mijlocaşul francez Nasser Menassel, care a evoluat ultima oară la Universitatea Cluj, se antrenează începînd de ieri alături de lotul pregătit de antrenorul dinamovist Liviu Ciobotariu, în cantonamentul din Antalya. Mijlocaşul de origine algeriană, în vîrstă de 28 de ani, a mai evoluat la Grenoble, Rodez, CS Otopeni, Internaţional Curtea de Argeş, Pandurii Tîrgu Jiu şi Universitatea Cluj.  Cel care insistă pentru Nasser este antrenorul Liviu Ciobotariu, care l-a avut elev şi la CS Otopeni. "Toţi jucătoriii care vin la Dinamo sînt ceruţi de Ciobotariu. El a lucrat cu Menassel la Otopeni şi l-a dorit foarte mult", a spus preşedintele executiv, Cristian Borcea.


Tevez a ratat Parisul


Directorul sportiv al Paris Saint-Germain, Leonardo, a anunţat, ieri, în L'Equipe, "încetarea negocierilor" pentru atacantul argentinian al formaţiei Manchester City Carlos Tevez, care ar urma să-şi anunţe mîine noua echipă.  "Am oprit negocierile. Am făcut o ofertă frumoasă, dar nu am reuşit să ne punem de acord. Piaţa nu se mişcă. A existat o oportunitate, am studiat-o. Nu vom exagera în ceea ce priveşte propunerile noastre. Deci, s-a terminat", a declarat Leonardo. Dorit şi în Italia de Inter Milano şi AC Milan, atacantul de 27 de ani a prevăzut să revină, joi, în Anglia, pentru a-şi anunţa noua destinaţie. Tevez se află în dizgraţia antrenorului Roberto Mancini la Manchester City de cînd a refuzat să intre în joc la meciul cu Bayern München din Liga Campionilor.


Amendă pentru homofobie


Fundaşul Michael Ball, ultima dată la Leicester, a fost amendat cu 6.000 de lire sterline de Federaţia Engleză de Fotbal (FA), pentru că a făcut comentarii cu caracter homofob pe Twitter, la adresa actorului Anthony Cotton. Jucătorul în vîrstă de 32 de ani a recunoscut că a acţionat greşit, iar FA a precizat că a dictat cea mai mare amendă într-un asemenea caz. Remarcile homofobe au fost şterse de pe contul de Twitter al lui Ball, care a mai evoluat în carieră la echipele Everton, Glasgow Rangers, PSV Eindhoven şi Manchester City. El a fost dat afară, luni, de la Leicester, însă presa engleză precizează că decizia conducerii clubului nu pare a avea legătură cu comentariile făcute de fotbalist pe Twitter. FA a transmis, totodată, o avertizare jucătorilor privind conduita lor atunci cînd folosesc reţelele de socializare. Anthony Cotton interpretează din 2003 personajul gay Sean Tully din serialul TV Coronation Street.


Hasek, antrenor la Al Ahli


Antrenorul ceh Ivan Hasek, demis în noiembrie de la echipa Al Ahli din Emiratele Arabe Unite, va prelua formaţia saudită Al Hilal, a anunţat,ieri, publicaţia pragheză Sport. "Aveam mai multe oferte, dar cea de la Al Hilal m-a convins", a declarat Hasek, în vîrstă de 48 de ani, pentru publicaţia Sport. Cehul îl înlocuieşte în funcţie pe germanul Thomas Doll. De 13 ori campioană, Al Hilal Riyad ocupă locul IV în campionat la cinci puncte de liderul Al Ahli Jeddah, echipă condusă de un alt tehnician ceh, Karel Jarolim.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.