Sport

Dică a ajuns în Liga a II-a

Ziarul de Vrancea
22 ian 2012 659 vizualizări
Mijlocaşul Nicolae Dică, care în turul campionatului a jucat la CS Mioveni, a semnat, ieri, un contract pe un an şi jumătate cu drept de prelungire cu echipa Viitorul Constanţa, din Liga a II-a

Dică a ajuns în Antalya unde se află formaţia constănţeană, s-a întîlnit cu finanţatorul Gheorghe Hagi şi a urmărit împreună cu acesta antrenamentul din această după-amiază. "Am venit să mă alătur acestui proiect. Îmi doresc ca experienţa mea să ajute echipa să promoveze în Liga I", a spus Dică.
Lăcătuş, în locul lui Trombetta
Conducerea FCM Tîrgu Mureş a reziliat contractul cu Maurizio Trombetta, iar noul antrenor al echipei va fi Marius Lăcătuş. "Începînd din 20 ianuarie, domnul Maurizio Trombetta nu mai îndeplineşte funcţia de antrenor principal al primei echipe şi orice relaţie contractuală avută cu Fotbal Club Municipal Tîrgu Mureş încetează de drept. Conducerea FCM Tîrgu Mureş îi mulţumeşte domnului Maurizio Trombetta pentru munca depusă şi apreciază efortul dovedit pe durata înţelegerii avute cu formaţia noastră", se arată în comunicatul semnat de preşedintele Consiliului Director al FCM Tîrgu Mureş, Bela Tatar. Vicepreşedintele CA al clubului mureşean, Claudiu Maior, a spus că “noul antrenor va fi Marius Lăcătuş, ne-am înţeles şi urmează să semnăm contractul în cursul acestei zile. Va veni pe o sumă mai mică decît Trombetta. Va începe imediat antrenamentele, obiectivul este acelaşi -salvarea de la retrogradare", a spus Maior.


Cernat, şef la Karabuk


Fotbalistul echipei Karabukspor, Florin Cernat, a înscris un gol din penalti, sîmbătă, în meciul de pe teren propriu cu formaţia Trabzonspor, scor 2-1 (1-0), din campionatul Turciei. Cernat, care a evoluat pînă în minutul 78, a înscris în minutul 44. Celălalt gol al gazdelor a fost marcat de Sanel Jahic ('55), iar pentru oaspeţi a înscris Burak Yilmaz, în minutul 69. Ambele faze ale golurilor echipei Karabukspor au pornit de la Cernat. La golul de 1-0, arbitrul partidei a acordat penalti după ce, la un corner executat de Cernat, Shelton a fost faultat în careu. La golul de 2-0, Cernat a executat o lovitură liberă, Tolga a preluat şi i-a pasat lui Jahic, care a înscris. Un alt jucător roman a înscris în divizia secundă italiană: Ovidiu Petre (Modena) a marcat golul victoriei echipei sale, în deplasare cu Bari, scor 1-0. Petre a jucat pînă în min. 76, iar la gazde Adrian Stoian a fost integralist.
Victorie la Parma
Selecţionata Bucureştiului a învins, sîmbătă, în deplasare, cu scorul de 26-13, formaţia Parma, într-un meci din ultima etapă a grupei I din Challenge Cup la rugby, informează site-ul oficial al competiţiei. Pentru Selecţionata Bucureştiului au punctat Surugiu - două eseuri, Apostol - un eseu, Dobre - un eseu şi Vlaicu - trei transformări. Echipa bucureşteană a încheiat grupa pe locul III, după Stade Français şi Worchester Warriors.

Argint şi bronz la LEC

Campioana Romaniei la baschet feminin ICIM Arad a fost învinsă, duminică, de reprezentanta Cehiei, Kara Trutnov, scor 76-82 (43-33), în finala Ligii Europei Centrale, disputată la Wasserburg (Germania). Deţinătoarea trofeului continental, ICIM Arad nu a reuşit să menţină ritmul de joc pe durata întregului meci. Fetele antrenate de Dan Moraru au condus la diferenţe liniştitoare, dar în sfertul patru au intrat într-un blocaj, cehoaicele preluînd conducerea (68-63, min. 35), pe care n-au mai cedat-o pînă la final. Kara Trutnov a cucerit astfel medalia de aur, iar ICIM Arad a fost nevoită să se mulţumească cu cea de argint. În finala mică a Turneului Final Four, jucată tot duminică, formaţia CSM Satu Mare a învins echipa gazdă, TSV Wasserburg, după prelungiri, scor 87-86 (46-37, 72-72), cucerind medalia de bronz. În semifinalele de sîmbătă, ICIM Arad a eliminat formaţia CSM Satu Mare, scor 72-62 (33-35), iar Kara Trutnov (Cehia) a trecut de formaţia TSV Wasserburg, cu 84-61 (39-39).

Pană şi-a adus portar de la Udinese


Marian Pană are în cantonamentul echipei CS  Mioveni de la Sinaia şi un portar care aparţine clubului Udinese, Alin Bucuroiu, 20 de ani, transferat în 2009, de la CSM Rm. Vîlcea. La scurt timp după ce a ajuns la Udinese, Bucuroiu a prins chiar banca de rezerve la un meci de Serie A cel cu Lazio pierdut cu 1-4, după care a jucat constant pentru echipa Primavera a clubului, în campionatul Under 20. În vara anului trecut, mai întîi, goal-keeper-ul a fost trecut de friulani pe lista UEFA, după care a fost împrumutat la formaţia Alessandria Calcio din Liga a IV-a.  De joi, Alin Bucuroiu se află în pregătire cu CS Mioveni, el fiind propus galben-verzilor de impresarul Lucian Marinescu.

Mourinho îl crede pe Pepe


Tehnicianul echipei Real Madrid, José Mourinho, a declarat că îl crede pe compatriotul său Pepe, care a afirmat că nu a intenţionat să îl calce pe mînă pe Lionel Messi la meciul de miercuri cu FC Barcelona, scor 1-2. "Dacă Pepe ar fi spus public că gestul său a fost intenţionat şi mi-ar fi spus asta şi mie, atunci aş fi fost deranjat. Însă el a spus că nu a fost ceva intenţionat şi îl cred", a spus Mourinho într-o conferinţă de presă. "Dacă unii dintre voi cred că Pepe este un mincinos, este dreptul vostru", s-a adresat tehnicianul jurnaliştilor. Fotbalistul echipei Real Madrid, Pepe, şi-a cerut scuze, joi, pentru că l-a călcat pe mînă pe atacantul formaţiei FC Barcelona, Lionel Messi, la meciul direct din prima manşă a sferurilor de finală ale Cupei Spaniei, precizînd că gestul său a fost involuntar.

Nu mai are loc nici acasă


Atacantul Adriano, fost jucător la Inter Milano, a fost exclus din lotul formaţiei Corinthians pentru indisciplină şi pentru că are prea multe kilograme în plus, a anunţat clubul brazilian. "Nu am fixat un termen pentru revenire, depinde de evoluţia asa. El va reveni cînd va fi apt 100 la sută. Poate peste o lună, două, trei, februarie, martie, aprilie", a declarat preparatorul fizic al clubului, Fabio Mahseredjian, pentru site-ul Lancenet. Adriano, 30 de ani, are 105 kilograme, deşi în mod obişnuit avea aproximativ 98 de kilograme la 1.89 m, şi are probleme cu recuperarea după o accidentare la pulpă.  Contractul său cu echipa Corinthians expiră în iunie, însă Adriano are şi probleme cu disciplina, el fiind adeseori pe prima pagină a tabloidelor braziliene.


Fost jucător de la Chelsea, înjunghiat


Jeffrey Ntuka, un fundaş care a jucat şi la Chelsea şi care avea cinci selecţii în naţionala Africii de Sud, a fost înjunghiat mortal, sîmbătă, într-un club de noapte din Kroonstad, în nord-estul ţării. Ntuka, 26 de ani, care juca la SuperSport United, a venit la Chelsea în urmă cu nouă ani, însă nu a jucat nici un meci în Premier League, ci doar la echipa a doua. Împrumutat la Westerlo timp de cinci sezoane, el a revenit în Africa de Sud în 2009.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.