Sport

“Ne-am depăşit condiţia!”

Dan Chiriac
28 dec 2011 3579 vizualizări
Lucian Tucan, antrenorul echipei CSM Focşani, a făcut o scurtă radiografie a evoluţiei jucătorilor în anul 2011 u focşănenii au avut cea mai bună apărare în turul campionatului

Echipa de handbal CSM Focşani a încheiat pe locurile 7-8 turul campionatului în cadrul Diviziei A masculine, la egalitate de puncte cu Interhandball Bucureşti, la doar trei puncte de podium. Focşănenii au avut o comportare bună ţinînd cont de faptul că în această ediţie au participat echipe care au bugete semnificative. “A fost cel mai greu sezon din istoria de şapte a acestei echipe, dintr-un singur punct de vedere. Nu trebuie să ne ascundem după deget, dar am fost doar la nivel de supravieţuire. Jucătorii iau salarii de 600 de lei. Sîntem singura echipă din seria de 13 unde marea majoritatea a jucătorilor lucrează şi vin la antrenament după serviciu. În seria noastră mai sînt două-trei echipe care au foarte puţini jucători care merg la muncă. Restul sînt plătiţi suficient pentru a nu avea serviciu şi automat fac performanţă”, a spus antrenorul echipei, profesorul Lucian Tucan. De altfel, focşănenii nu au beneficiat la unele partide din deplasare de aportul unor jucători, care nu au fost învoiţi de la muncă. Tehnicianul focşănenilor pare surprins că la nivelul clubului CSM 2007 se pot stabili obiective. “Apare surprinzător cînd unii încearcă să vorbească despre obiective fără să ţină cont de partea materială. Măcar un an să ne dea bani suficienţi şi apoi să ne tragă la răspundere pentru rezultate. Locul ocupat de noi la sfîrşitul turului este foarte bun, dacă avem în vedere suportul de care am dispus.  Ne-am depăşit condiţia. Înainte de începerea campionatului au fost cinci echipe care au declarat că au condiţiile necesare şi încearcă să promoveze, respectiv CSM Bacău, HC CVaslui, CSM Călăraşi, Poli Iaşi şi Interhandball Bucureşti. Alte trei echipe au sprijin deosebit, Universitatea Suceava, CSU Galaţi şi HC Alexandria”, a mai precizat Tucan. Echipa de handbal îşi va relua pregătitrile pe 4 ianaurie 2012, dar nu va efectua un cantonament din cauza lipsei de bani. Cu toate că au terminat turul la mijlocul clasamentului, focşănenii au avut cea mai bună apărare din campionat. “Un motiv de satisfacţie după tur este este faptul că nici un jucător nu s-a dat de o parte de la lucru acuzînd starea precară din punct de vedere financiar. Iar altul este clasamentul. Cu atîtea pretendente la promovare avem cea mai bună apărare din serie, adică am primit cele mai puţine goluri”, a adăugat antrenorul echipei de la CSM Focşani. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.