Sport

Unii cu reconstrucţia, alţii cu Euro

Ziarul de Vrancea
14 nov 2011 1035 vizualizări
Astăzi, de la ora 21:30, Romania întîlneşte la Altach (Austria) reprezentativa Greciei, într-un meci amical transmis de TVR 1

După eşecul de la Liège (1-2 cu Belgia, ca urmare a unei reprize deplorabile şi a alteia bune a tricolorilor) naţionala lui Victor Piţurcă susţine astăzi un nou meci test, contra reprezentativei Greciei. Această întîlnire este a 30-a din palmaresul romano-elen, Romania avînd avantaj cu 16 victorii, opt egaluri şi trei înfrîngeri. Primul meci direct s-a disputat în 1930 în cadrul unei competiţii balcanice, la Bucureşti, Romania cîştigînd cu 8-1, vedeta timişoreană a vremii, Rudi Wetzer înscriind cinci goluri. Ultima partidă s-a disputat în 2002, la Constanţa şi s-a încheiat cu victoria elenilor, scor 1-0, prin golul marcat de Yannakopoulos. Tricolorii erau antrenaţi de Anghel Iordănescu, iar la echipa Greciei, germanul Otto Rehhagel începea să pregătească drumul spre titlul european din 2004. Din lotul de acum un deceniu nu mai face parte nici un jucător roman, deşi mai sînt în activitate Mutu, Pancu, Cernat şi alţii, iar din cel al Greciei au rezistat portarul Chalkias (care a apărat în ultimele zece minute) şi atacantul Aggelos Charisteas.
Ca şi romanii, şi elenii pregătiţi acum de portughezul Fernando Santos, au mai susţinut vineri un meci de pregătire, 1-1 cu Rusia, gol marcat de Katsouranis. Şi ambele echipe vor folosi formule schimbate faţă de jocurile de vineri. Obiectivele sînt, de altfel, diferite.Piţurcă încearcă să cristalizeze un nucleu pentru preliminariile CM 2014 care încep toamna viitoare, Santos se gîndeşte la turneul final european din Ucraina şi Polonia, unde Grecia s-a calificat fără baraj. De altfel, balanţa valorică atîrnă acum de partea Greciei, aflată pe locul VIII în clasamentul FIFA, în timp ce Romania ocupă de-abia poziţia a 62-a!
 Doi dintre jucătorii romani care au evoluat la Liège au părăsit cantonamentul: debutantul Marian Pleaşcă s-a accidentat la genunchi în meciul de debut la naţională, iar Daniel Niculae, autorul golului împotriva belgienilor a fost învoit pentru botezul fiicei sale. În locul său a fost chemat “tizul” Marius Niculae (Dinamo), golgeterul Ligii I.  Piţurcă anunţă multe schimbări faţă de meciul de vineri, intenţionînd, pe parcursul partidei să-l folosească şi pe gălăţeanul Ionuţ Neagu, debutant.  Şi Fernando Santos anunţă schimbări în echipă. La antrenamentul de duminică seară, dintre titularii meciului cu ruşii a participat doar fundaşul Papastathopoulos. Portarul Chalkias s-a pricopsit cu o gastroenterită şi a fost lăsat acasă, iar fundaşul Torosidis şi mijlocaşul Karagounis sînt gripaţi.
Televizarea partidei de la Altach a fost o vreme incertă, în cele din urmă postul public de televiziune a hotărît să achiziţioneze dreptul de televizare.
Echipele probabile
Romania: Tătăruşanu – Papp, Chiricheş, Goian, Radu – Cociş, Neagu, Lazăr – Torje, Mazilu, Tănase.
Grecia: Kapino - Maniatis, Papastathopoulos, Malezas, Giannoulis – Fotakis, Tziolis, Makos - Koné, Lyberopoulos, Charisteas.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.