Sport

Zile grele pentru “Il Luce”

Ziarul de Vrancea
2 nov 2011 652 vizualizări
Şahtar Doneţk are şanse aproape nule de a mai ajunge în optimile Ligii Campionilor Comportarea excelentă a echipei în sezonul trecut al Ligii Campionilor, au făcut din Şahtar Doneţk una dintre favoritele la calificarea din grupa G a Ligii Campionilor

Bineînţeles, cu FC Porto mare favorită, şi la mare bătaie pentru locul II cu Zenit Sankt Petersburg. Au trecut patru runde din grupă şi echipa lui Mircea Lucescu se află pe ultimul loc în clasament, cu două puncte din remizele pe teren propriu, obţinute cu Apoel Nikosia (1-1) şi Zenit (2-2). Speranţa minerilor din Doneţk era o victorie în fostul Leningrad, pentru a reintra în cărţile calificării. Însă Şahtar a arătat tuturor care au văzut meciul că este umbra echipei din ultimii ani şi se poate mulţumi că a scăpat cu o înfrîngere la limită. Dar cum vede eminentul tehnician roman eşecul de la Sankt Petersburg “"Zenit a meritat victoria, şi-a dorit parcă mai mult. În prima repriză a făcut un joc foarte bun. Noi am fost intimidaţi, am comis multe erori şi am permis gazdelor să ajungă prea uşor în careul nostru. În repriza a doua am dominat jocul, dar nu ne-am creat situaţii foarte bune. Rămîneam doar cu această satisfacţie, că am dominat jocul în repriza a doua, dar aşa trebuia să jucăm şi în prima. După prima repriză, mi-a fost ruşine cum a arătat echipa noastră. Teama, duelurile pierdute, n-am arătat bine", a spus Lucescu, care, în stilul caracteristic, n-a ezitat să critice fin arbitrajul lui Stéphane Lannoy: "Arbitrul a dat gazdelor cinci la sutã. Au fost multe auturi, pe final am fost stopaţi din multe acţiuni, dar nu a influenţat totuşi rezultatul. Sub presiunea publicului au fost cîteva decizii greşite. Cu cartonaşele a exagerat în privinţa ambelor echipe", a mai spus el. O altă explicaţie găsită de Lucescu se leagă de evoluţia jucătorilor brazilieni din echipă: "După meci am avut o discuţie şi le-am reproşat în special jucătorilor din atac, brazilienilor, care au jucat ca să nu intre în contact cu adversarul. Nici în situaţiile de marcaj al omului nu te poţi baza pe brazilienii noştri", a explicat Lucescu, care crede că Zenit se va califica în optimi. Dar Şahtar? Echipa ucraineană trebuie să facă pe dracul în patru să cîştige ultimele două jocuri, cu Porto la Doneţk şi cu revelaţia Apoel Nikosia, în Cipru. Şi nu-i va fi uşor pentru că Apoel a jucat pînă acum senzaţional (vezi trei puncte din patru luate de la Porto), iar formaţia lusitană riscă şi ea să piardă calificarea în optimi, dacă nu cîştigă în Ucraina?
Rezultate din runda a patra a Ligii Campionilor
Grupa E: CF Valencia – Bayer Leverkusen 3-1. Jonas (‘1), Soldado (’65), Rami (’75) / Kiessling (’31); RC Genk – Chelsea 1-1 (!). Vossen (’61) / Ramires (’26).
1. Clasament: 1. Chelsea -8 p (9-2); 2. Leverkusen – 6 p (5-6); 3. Valencia – 5 p (5-4); 4. Genk – 1 p (1-8).
Grupa F: Arsenal – Olympique Marseille 0-0; Borussia Dortmund – Olympiakos Pireu 1-0. Grosskreutz (‘7). Clasament: 1. Arsenal – 8 p (4-2); 2. Marseille – 7 p (4-1); 3. Dortmund – 4 p (3-7); 4. Pireu – 3 p (4-5).
Grupa G: Zenit St. Petersburg – Şahtar Doneţk 1-0. Lombaerts (‘90^1); Apoel Nikosia – FC Porto 2-1 (!!). Almeida (’42 – penalty), Manduca (’90) / Hulk (’89 – penalty).  Clasament: 1. Apoel – 8 p (6-4); 2. Zenit – 7 p (7-5); 3. Porto – 4 p (5-7); 4. Şahtar – 2 p (4-6).
Grupa H:  BATE Borîsau – AC Milan 1-1. Bressan (’55 – penalty) / Ibrahimovic (’22); Viktoria Plzen – FC Barcelona 0-4. Messi (’24 – penalty, ’45, ‘90^2), Fabregas (’72).  Clasament: 1. Barcelona – 10 p (13-2) – calificată; 2. Milan – 8 p (7-3); 3. BATE – 2 p (2-9); 4. Plzen – 1 p (1-9). 




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.