Sport

O altă petardă DNA

Ziarul de Vrancea
1 nov 2011 733 vizualizări
* într-o anexă la dosarul Avram - Ţerbea se găsesc indicii despre faptul că Dumitru Dragomir, preşedintele LPF, ar fi cerut mită de la Marian Iancu, pentru licenţierea echipei FC Timişoară * totodată, procurorii susţin că Dragomir ar fi pretins sume de la cluburi în privinţa drepturilor TV

Şeful secţiei de combatere a corupţiei din cadrul DNA, Lucian Papici, susţine într-un proces verbal ataşat dosarului "Avram-Ţerbea" că există indicii de dare şi luare de mită de către preşedintele LPF Dumitru Dragomir şi preşedintele FC Timişoara, Marian Iancu. Conform documentului întocmit în luna iunie a acestui an, Dragomir a solicitat sume de bani lui Iancu pentru a-l ajuta să obţină licenţa pentru clubul FC Timişoara. "Din datele şi informaţiile deţinute la nivelul secţiei de combatere a corupţiei, din cadrul DNA, rezultă că preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, a pretins sume de bani de ordinul zecilor de mii de euro de la omul de afaceri Marian Iancu, preşedintele clubului FC Timişoara, pentru a-şi trafica influenţa în faţa Comitetului Executiv al FRF, în vederea licenţierii clubului de fotbal mai sus menţionat. În acest sens, Dumitru Dragomir, lovindu-se de refuzul patronilor de cluburi de fotbal din Liga I de a participa la o Adunare Generală a Ligii, a depus demersuri pentru a obţine votul acestora pentru schimbarea regulamentului de licenţiere în vederea avantajării clubului FC Timişoara”, se arată în documentul amintit. Tot aici, se menţionează că  Dumitru Dragomir a făcut presiuni mari asupra lui Mircea Sandu, pentru ca acesta să ia în discuţie licenţierea Timişoarei în Comitetul Executiv al FRF, lovindu-se de refuzul celui din urmă, care nu a validat şedinţa Comitetului Executiv şi a declinat cazul Timişoarei către TAS, Dumitru Dragomir l-a ameninţat pe Mircea Sandu că o să facă dezvăluiri compromiţătoare despre acesta. Totodată, oficialul DNA spune că preşedintele DNA a solicitat sume de bani preşedinţilor de cluburi, în legătură cu vînzarea drepturilor TV.
Bineînţeles, ambii oficiali au negat o asemenea posibilitate: "E imposibil aşa ceva, dacă s-ar fi întîmplat aşa ceva, am fi luaţi demult. Nu are cum să existe un asemenea dosar, vă daţi seama că ar fi apărut imediat stenogramele. Oamenii sînt într-o confuzie totală, ca să fiu drăguţ. Eu cred că există o combinaţie de informaţie publică cu delaţiuni. Faptul s-a consumat în iunie, sîntem în noiembrie, iar noi n-am fost citaţi vreodată. Nu este absolut nici o virgulă care să nască suspiciuni", a spus Marian Iancu. În ceea ce-l priveşte pe Dragomir, Mitică a dat vina pe presă: "Nu plec nici de-al dracu' de la ligă, să fie clar, pentru că sînt nevinovat. Am făcut lucruri frumoase şi bune şi nu plec pentru că vor unii ziarişti, cei care au scris cîteva articole mincinoase fără să citească o dată statutul sau regulamentul FRF. Şi atunci de ce să-mi fie teamă?. Liga Profesionistă de Fotbal sau Mitică Dragomir nu poate licenţia. Comisiile de licenţiere sînt independente” a declarat Dragomir la Sport.ro.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.