Sport

Coloana: Cine ne fluieră prin Europa?

Ziarul de Vrancea
31 oct 2011 761 vizualizări
Arbitrul croat Mario Strahonja va conduce la centru partida Manchester United - Oţelul Galaţi, programată mîine, la ora 21.45, pe stadionul Old Trafford, în grupa C a Ligii Campionilor.


Strahonja va fi ajutat la cele două linii de Sinisa Premuzaj şi Zeljko Novosel. Mario Strahonja a arbitrat un meci al naţionalei Romaniei, în septembrie 2008, scor 1-0 cu Insulele Feroe, în preliminariile Cupei Mondiale din 2010. Partidele de joi ale echipelor romaneşti în Liga Europa vor fi conduse de următorii arbitri: Stefan Johanesson (Suedia) – la Legia Varşovia – Rapid; Kristinn Jakobson (Islanda) – la FC Vaslui – Sporting Lisabona; Kevin Bloom (Suedia) – la Steaua – Maccabi Haifa. În altă ordine de idei, partida din grupa K dintre Twente Enschede şi Odense BK va fi condusă de arbitrul roman Ovidiu Haţegan.

Darko Zakoc renunţă la naţională


Selecţionerul naţionalei de volei feminin a Romaniei, sîrbul Darko Zakoc, a declarat că vrea să renunţe la pregătirea primei reprezentative tricolore după turneul de precalificare la Jocurile Olimpice, programat în Rusia, la Kaliningrad, în perioada 9-13 noiembrie. "Sînt foarte multe probleme la naţională. Nu am avut decît şapte jucătoare la antrenamentul de sîmbătă, din cele 14 convocate, astfel că am să renunţ după turneul din Rusia. Rămîn doar antrenor la echipa din Constanţa”, a precizat Darko Zakoc.  Zakoc a preluat naţionala feminină a Romaniei la 1 ianuarie 2010 şi a reuşit calificarea la Campionatul European din 2011. La turneul final din Serbia şi Italia, Romania a ocupat locul 12. Naţionala de volei feminin a Romaniei va evolua în turneul preolimpic I, în compania reprezentativelor Rusiei, Spaniei, Belgiei, Slovaciei şi Austriei.

Antrenor roman, campion în Rusia


Echipa de rugby Enisei Krasnoiarsk, pregatită de tehnicianul roman George Sava, a cîştigat titlul de campioană a Rusiei după ce s-a impus şi în manşa secundă a finalei campionatului, scor 21-12, în faţa concitadinilor de la Krasnîi. În tur, Enisei cîştigase cu scorul de 19 - 15. "Acest titlu înseamnă trei ani de muncă fără întrerupere. Sînt foarte bucuros că am reuşit să cîştigăm acest trofeu. Doi ani la rînd am pierdut titlul sau Cupa în ultima etapă. Prima ligă are ca şi în Romania tot opt echipe", a declarat George Sava pentru frr.ro. George Sava are 45 ani şi antrenează de trei ani în Rusia. Este antrenor-consultant şi pregăteşte linia de treisferturi a echipei Enisei Krasnoiarsk ce are în componenţă patru internaţionali ruşi care au fost la Cupa Mondială din 2011, doi lituanieni, doi moldoveni (Dmitri şi Victor Arhip) şi un georgian. în primul an de antrenorat în Rusia a cîştigat Cupa.


Loeb îşi face ecipă


Septuplul campion mondial la raliuri Sebastien Loeb a anunţat, duminică, într-un comunicat, înfiinţarea echipei Sebastien Loeb Racing, care va participa în 2012 la Porsche Matmut Carrera Cup şi are ca obiectiv pentru 2014 cursa de 24 de ore de la Le Mans. Loeb este asociat la această echipă cu cei care l-a lansat în lumea raliurilor, Dominique Heintz. Pilotul francez, care a anunţat în luna august că a semnat un nou contract cu echipa Citroën, a participat de două ori în trecut la cursa de 24 de ore de la Le Mans, la care s-a clasat pe poziţia secundă în 2006.


Debut promiţător de carieră


Fostul internaţional norvegian Ole Gunnar Solskjær a cîştigat campionatul Norvegiei cu echipa Molde, în primul său sezon ca antrenor principal al unei formaţii din eşalonul întîi, aducînd acestei grupări primul titlu din istoria de 100 de ani, informează AFP. Molde a remizat, duminică, pe teren propriu, scor 2-2, cu Strømsgodset, în timp ce principala rivală la titlu, Rosenborg, a fost învinsă de Brann Bergen, scor 6-3. Cu două etape înainte de finalul sezonului, echipa Molde are un avans de opt puncte faţă de Rosenborg şi nu mai poate fi ajunsă din urmă. Clubul norvegian a fost înfiinţat în anul 1911 şi pînă duminică nu mai cîştigase niciodată campionatul Norvegiei.
Fotbal cu zgîlţîituri
Un cutremur cu magnitudinea 3,6 a avut loc, duminică, în zona oraşului L'Aquila, din centrul Italiei, fără să ducă la întreruperea unui meci de fotbal din liga a patra care se afla în desfăşurare, a anunţat agenţia Ansa. Seismul a avut loc în timpul partidei L'Aquila-Catanzaro (1-1), iar arbitrul Vincenzo Todaro a decis ca jocul să continue.  Un cutremur cu magnitudinea 3,6 nu provoacă pagube importante în general.

A murit Albert


Fostul internaţional maghiar Florian Albert, cîştigător al Balonului de Aur în 1967, a decedat, luni, la vîrsta de 70 de ani, după de a fost supus unui bypass coronarian, a anunţat agenţia de presă MTI. Albert era singurul fotbalist ungur cîştigător al Balonului de Aur. El a evoluat pentru naţionala Ungariei în perioada 1959-1974, înscriind 31 de goluri. Florian Albert a fost legitimat în întreaga carieră la un singur club, Ferencvaros Budapesta (1958-1974), pentru care a jucat 339 de meciuri şi a înscris 245 de goluri. Albert a cîştigat cu echipa Ungariei medalia de bronz la Jocurile Olimpice din 1960 şi s-a clasat pe locul trei la Campionatul European din 1964.





În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.