Sport

Cupa cu clăbuci

Ziarul de Vrancea
24 oct 2011 667 vizualizări
Dintre cele opt meciuri de Cupa Romaniei, programate astăzi, mîine şi poimîine, două vor fi transmise de Pro TV, una de Sport.ro şi restul de Dolce.

În următoarele trei zile sînt programate meciurile din faza optimilor de finală ale Cupei Romaniei la fotbal, partide care, conform prostului obicei din ultimii ani, se dispută într-o singură manşă pe terenul echipei mai puternice, nu din pricini de regulament, ci datorită pretenţiilor deţinătorului drepturilor de televizare, legate de instalaţii de nocturnă, legate indubitabil de prime-time. De altfel, ProTV şi satelitul său de nişă, Sport.ro, au “măritat” majoritatea transmisiilor la  reţeaua cu acoperire limitată Dolce, păstrîndu-şi adevăratele derbiuri: Dinamo – Gaz Metan Severin, ori, Rapid – CS Otopeni. Aceste două partide, ca şi Gaz Metan Mediaş - Astra II Giurgiu sau FC Vaslui  -Dunărea Galaţi ar fi fost mult mai interesante, dacă s-ar fi jucat pe terenul echipei de ligă inferioară, dar nu vor televiziunile şi pace, parcă tocmai pentru a omorî farmecul dintotdeauna al Cupei Romaniei şi a tuturor Cupelor de pe mapamond, supranumite competiţii KO.
Surprizele mai apar şi în astfel de condiţii aberante, depinde de modul cu abordează echipele de prim eşalon competiţia. Unele au prea multe bătăi de cap pentru a se omorî cu Cupa şi de-abia aşteaptă să scape de un calvar, altele sînt prea orgolioase pentru a-şi bate capul cu titularii şi se întîmplă să dea peste un adversar ambiţios care le face figura, cum a fost cazul ambelor echipe napocane.
Dacă eliminăm partidele de audienţă, amintite mai sus, recunoaştem doar două meciuri care merită urmărite cu interes: derbiul ploieştean Astra – Petrolul şi, mai ales, partida FC Timişoara – Steaua, transmisă joi seara de ProTV pentru că se întîmplă să joace Steaua. Este o confruntare între o echipă în degringoladă şi alta retrogradată pe criterii financiare, cu jucători care au ambiţia să arate că municipiul de pe Bega mai înseamnă ceva pe harta fotbalului romanesc. Nu neapărat conducerii FRF, cît propriilor oficialităţi locale şi patronului în retragere Marian Iancu.
Mai sînt două partide nemenţionate: una (Pandurii – FC Braşov) poate oferi spectacol, pentru că pe o bancă se află Petre Grigoraş, iar Braşovul a realizat surpriza etapei în curs; alta este Oţelul – FCM Tîrgu Mureş, dar după “snooker-ul” de sîmbătă, cine mai are chef de aşa ceva? Sau crede cineva că mureşenii se omoară după Cupă?

Programul optimilor
Ziua Ora Meci TV
Marţi 16:00 Mediaş - Astra II DolceSport1
Marţi 19:00 Oţelul – Tg. Mureş -Dolce Sport 1
Miercuri 16:00 Pandurii – Braşov DolceSport1
Miercuri 20:30 Dinamo – Severin ProTV
Joi 16:00 Vaslui – Dunărea - DolceSport1
Joi 17:30 Astra – Petrolul DolceSport 2
Joi 19:00 Rapid – Otopeni Sport.ro
Joi 20:45 Timişoara – Steaua Pro TV

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.