Sport

Rugbyul focşănean, între trecut, prezent şi viitor

Dan Chiriac
12 oct 2011 1120 vizualizări
După trei ani de mari succese, rugbyul focşănean încearcă să continue seria rezultatelor pozitive şi în acest an u LPS Focşani - Stejarul Buzău 0-24 (0-14) şi 0-7 (0-7), în prima etapă a campionatelor naţionale U 17 şi U 18

Echipele de rugby sub 17 şi sub 18 ani de la Liceul cu Program Sportiv Focşani au debutat ieri într-o nouă ediţie de campionat. Focşănenii, pregătiţi de Romică Păun şi Viorel Ion au întîlnit pe teren propriu pe Stejarul Buzău, o formaţie care şi-a anunţat intenţiile de a se califica la turneul final în acest an. LPS Focşani a prezentat la partida echipelor sub 18 ani o formaţie mult remaniată. Antrenorii au decis să renunţe la o parte din jucătorii din lot şi au fost aduşi tineri care pot avea rezultate în anii următori. “Aceşti jucători au calităţi fizice, potenţial să crească şi cred că putem să ne bazăm pe ei în anii următori”, ne-a spus antrenorul Viorel Ion. Meciul de ieri a arătat o formaţie focşăneană aflată la început de drum, dar care poate creşte pe viitor. Jocul a fost primul după finala campionatului naţional U 19 dintre Siromex Baia Mare şi LPS Focşani, din vara acestui an. Acel meci a reprezentat finalul unei generaţii de excepţie, care a jucat în ultimii trei ani două finale naţionale, una la U 18, una la U 19 şi a obţinut o medalie de bronz, tot la U 19. Aşa cum au considerat şi iubitorii sportului cu balonul oval, prezenţi în tribunele Stadionului “Tineretului”, rugby-ul focşănean are resurse destule, chiar dacă a pierdut în această vară jucătorii care au adus în ultimii trei ani medalii pentru sportul vrîncean. Scorul întîlnirii a contat mai puţin, buzoienii find o echipă mai experimentată, care a marcat patru eseuri, dar a făcut şi multe greşeli. Faza meciului s-a petrecut în prima repriză, cînd un jucător al buzoienilor a ajuns în terenul de ţintă advers, dar din dorinţa de a-şi “umili” adversarul a scăpat balonul înainte. Meciul juniorilor sub 17 ani a revenit tot buzoienilor, care s-au impus după ce au marcat în prima repriză un eseu transformat. Marile speranţe ale rugbyului din Focşani se leagă în acest an de generaţiile U 16 şi U 19. Juniorii mari ar trebui să înceapă campionatul duminica viitoare. Este posibil ca startul turului să fie amînat, după ce Biroul Federal a propus ca echipele din ţară să formeze din nou Superliga Naţională, după modelul din anii trecuţi. Chiar dacă a propus organizarea campionatului sub 19 ani pe regiuni, Federaţia vrea să renunţe la acest proiect pentru că echipele din capitală nu ar avea adversari suficienţi în campionat. Echipa U 19 de la Liceul cu Program Sportiv Focşani s-a întărit în acest an cu mai mulţi jucători aduşi de la RC Brăila, Liceul “Traian Vuia” Galaţi şi unul adus din Spania, de la Zaragoza. Obiectivul rugbiştilor vrînceni în acest an este calificarea în fazele superioare ale campionatului. Rămîne de văzut dacă focşănenii vor reuşi să repete marile succese obţinute de LPS Focşani în ultimii zece ani, cînd rugbyul a adus aproape mereu medalii naţionale, la rugby în 15 sau rugby în 7. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.