Sport

Paralele cu paralelele

Ziarul de Vrancea
11 oct 2011 1045 vizualizări
Echipa feminină de gimnastică a Romaniei a ocupat locul IV la CM de la Tokyo,din cauza evoluţiei modeste în prima rotaţie,la aparatul la care a strălucit Nadia * necaz la echipa masculină: s-a accidentat Drăgulescu

Echipa feminină de gimnastică a Romaniei s-a clasat, ieri, pe locul IV, cu un total de 172.412 puncte, la Campionatul Mondial de la Tokyo.  Fetele noastre au evoluat în prima rotaţie la paralele, aparat în mod tradiţional deficitar. Cu Ana Porgras (14.066), Amelia Racea (13.000) şi Raluca Haidu (12.996) echipa noastră s-a situat pe locul VIII (ultimul) dar a urmat bîrna, unde au excelat Ana Porgras (15.300) şi Cătălina Ponor (15.166), Amelia Racea concurînd şi ea la înalt nivel (14.663) şi Romania a avansat pe locul V.  Notele de la sol nu au fost cine ştie ce, dar tricolorele au mai urcat o poziţie: Cătălina Ponor (14,663), Diana Bulimar (14.266) şi Diana Chelaru (14.233). La ultimul aparat, sărituri, romancele au făcut totul să prindă podiumul. Cătălina a fost din nou la înălţime (14,993), urmată de Raluca Haidu (14,650) şi Diana Chelaru (14, 566). Însă aceste note nu au fost suficiente, pentru ca echipa Romaniei să prindă ultima treaptă a podiumului, care a fost ocupat în ordine, de SUA (179,411 p), SUA (175,329 p)  şi China (172,800 p)., Romania înregistrînd 172,412 p. Au urmat în clasament Marea Britanie, Germania, Japonia şi Australia. Gimnastele romane au ocupat acelaşi loc ca şi anul trecut (la Rotterdam), atunci cînd a evoluat şi vedeta Sandra Izbaşa, în prezent accidentată, la fel ca şi Larisa Iordache. Dacă ne gîndim că şi Diana Chelaru este de-abia refăcută după o accidentare, putem considera că rezultatul este bun, chiar dacă s-a înregistrat o revenire de marcă, cea a Cătălinei Ponor. Rămîne, însă, un mare semn de întrebare, cum de tehnicienii lotului, în frunte cu Octavian Belu, nu au reuşit să rezolve marea problemă a paralelelor, aparat la care au strălucit odată Ecaterina Szabo, Daniela Silivaş sau Lavinia Miloşovici, ca să nu mai amintim de Nadia?
După concursul pe echipe, Romania va avea reprezentante şi în finalele individuale, după cum urmează: Raluca Haidu şi Ana Porgras (individual compus, va avea loc mîine), Cătălina Ponor, Amelia Racea (bîrnă), Diana Bulimar (sol), Ponor, Chelaru şi Haidu (la sărituri), finalele fiind programate duminică.
Astăzi, la Tokyo, are loc concursul masculin pe echipe, în care participă şi Romania, cu Flavius Koczi, Ovidiu Bujdoşo, Marius Berbecar, Cristian Bălţagă şi Vlad Cotuna. Sarcina echipei Romaniei, clasată pe locul VII în calificări, este îngreunată de absenţa de ultimul moment a lui Marian Drăgulescu. “Marocanul” a suferit o accidentare, în calificări, la sărituri şi nu va participa, nici în concursul pe echipe, nici la individual compus unde vom fi reprezentaţi doar de Flavius Koczi. "Accidentat la aterizarea la cea de-a doua săritură, se află acum sub control şi tratament medical, după un examen la una din clinicile de renume din Tokyo, el urmînd a intra doar în finalele pe aparate, fiind retras din finala de la individual compus şi, de asemenea, din echipa pentru competiţia de miercuri", se arată în tru-n comunicat al FR Gimnastică. În finalele pe aparate de sîmbătă şi duminică, Marian este calificat la sol şi sărituri, unde are şanse la medalii. În aceste finale, mai sînt calificaţi Flavius Koczi (sol) şi Marius Berbecar (paralele).


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.