Sport

Oprişan către Oprişan: “Cît e PDL-ul la putere nu bag nici un ban în baza sportivă”

Dan Chiriac
5 oct 2011 767 vizualizări
Baronul de Vrancea i-a tăiat-o scurt antrenorului de la CSM Focşani, Puiu Oprişan, care a încercat să-i arate starea bazei sportive de la Complexul “Milcovul” aflată în proprietatea Consiliului Judeţean

Vizita preşedintelui Partidului Social Democrat, Victor Ponta, în judeţul Vrancea, a fost un prim motiv pentru ca Marian Oprişan să ajungă la stadionul din Complexul Sportiv “Milcovul” din Focşani. După şapte ani, preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea a ajuns din nou pe stadion, dar nu pentru a vedea un meci de fotbal, ci pentru a-l întîmpina pe Victor Ponta. Însoţit de Decebal Bacinschi şi Bogdan Matişan, Oprişan a sosit la Complexul Sportiv cu cîteva minute înainte ca elicopeterul liderului PSD să aterizeze pe terenul doi. Antrenorul Puiu Oprişan, decanul de vîrstă al tehnicienilor de la clubul focşănean, a încercat să-i explice “tizului” său problemele existente la baza sportivă. Numai că a primit un răspuns sec, care nu dă prea multe speranţe. “Preşedintele mi-a spus că dînsul nu mai este la putere şi nu are fonduri pentru a investi în terenuri. Mi-a promis că dacă va ajunge din nou PSD-ul la putere situaţia se va schimba”, ne-a spus Puiu Oprişan. Este greu de crezut că acest lucru se va întîmpla, în condiţiile în care sportul din Vrancea nu a fost ajutat aproape deloc de Consiliul Judeţean în ultimii şapte ani de zile. Ultima dată cînd CJ a fost interesat de echipa de fotbal a fost pe vremea antrenorului Ionuţ Chirilă, în anul 2004. Perioada respectivă a rămas în memoria microbiştilor ca perioada “neagră” a fotbalului din Focşani. Atunci, Unirea Focşani s-a desfiinţat pentru că nu şi-a plătit datoriile la bugetul de stat, iar o altă echipă a apărut în oraş abia după fuziunea cu Energia Vulturu. De altfel, Marian Oprişan a afirmat în mai multe rînduri că nu-i place fotbalul. Oamenii din sport au sperat că se vor reîntîlni cu Marian Oprişan la plecarea lui Ponta, dar acest lucru nu s-a mai întîmplat. Elicopterul s-a defectat, iar liderul PSD a plecat de la Focşani cu maşina.


La Alba Iulia sau Tg. Mureş, milioane de euro


Activitatea Consiliului Judeţean Vrancea pe latură de sport nu poate fi comparată cu cea a forurilor similare din alte judeţe. Astfel, Consiliul Judeţean Alba acordă anual 1,5 milioane de euro pentru fotbalul judeţean şi cel de copii şi juniori. La Tg. Mureş, Consiliul Judeţean a alocat pentru acest an 18 milioane de euro pentru echipa de futsal, campioană naţională, formaţia de fotbal participantă în Liga întîi, formaţiile de baschet şi volei, dar şi cea de fotbal feminin. În schimb, la Focşani, Complexul Sportiv “Milcovul”, aflat în proprietatea Consiliului Judeţean şi dat în folosinţă Primăriei, arată jalnic. Cele trei terenuri au rămas cu un gazon mai mult galben decît verde. Instalaţia de irigare a terenurilor s-a stricat, iar gazonul s-a uscat din pricina secetei. Săptămîna trecută, la stadion au fost incendiate toaletele de la tribuna întîi, iar un focşănean s-a aşezat la plajă chiar lîngă una dintre porţile terenului principal. Şi cum fotbalul nu este o prioritate pentru autorităţi, în urmă cu o săptămînă Primăria Focşani şi-a uscat covoarele roşii chiar pe terenul I al Complexului Sportiv “Milcovul”. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.