Sport

Premieră în istoria fotbalului:Steward eliminat de pe teren de arbitru

Dan Chiriac
12 sep 2011 2702 vizualizări
S-a întîmplat la un meci de fotbal din Superliga Vrancea u Liga a cincea aduce în prim-plan cîteva comune cu tradiţie în fotbal, ca Vidra, Boloteşti, Năneşti sau Răstoaca

Un steward, pus să asigure liniştea la un meci de fotbal, a fost eliminat de pe teren, după ce l-a înjurat ca la uşa cortului pe centralul partidei. S-a întîmplat la meciul dintre Flacăra Urecheşti şi Şoimii Năruja, scor 2 - 1, disputat în etapa a treia a Superligii Vrancea. După desfiinţarea secţiilor de poliţie, AJF Vrancea a decis să găsească o altă soluţie pentru ca meciurile de fotbal să se desfăşoare în condiţii cît mai bune. Cum poliţiştii nu pot rămîne timp de 90 de minute la stadion, avînd alte activităţi de efectuat, conducerea AJF a impus echipelor din Superligă să aibă la fiecare meci jucat acasă cîte şase stewarzi. Aceştia semnează un tabel la începutul meciului şi îşi asumă responsabilitatea că vegehează la buna desfăşurare a meciului. Chiar dacă trebuia să asigure liniştea şi ordinea la meci, persoana pusă de cei de la Flacăra Urecheşti a avut un altfel de comportament. „A protestat pe tot parcursul meciului, iar în minutul 36 m-a înjurat ca la uşa cortului. L-am poftit în tribună pentru că nu aveam nevoie de un asemenea om în incinta terenului de joc”, ne-a spus arbitrul întîlnirii. Preşedintele AJF Vrancea, Dan Dumitru, a ţinut să reamintească echipelor din Superligă că oamenii de ordine au o responsabilitate foarte mare în condiţiile în care semnează şi îşi dau datele din buletin. „Aceste persoane se angajează să asigure ordinea şi liniştea pe tot parcursul meciului nu să aibă doar o vestă care să-i permită să stea în incinta spaţiului tehnic”, ne-a spus Dan Dumitru. De altfel, la începutul campionatului, toate echipele au primit gratuit din partea AJF Vrancea cîte şase veste care pot fi folosite de stewarzi la partidele din Superligă. Metoda stewarzilor este „importată” din Anglia, acolo unde oamenii cu veste galbene înlocuiesc cu brio poliţiştii şi fac faţă celebrilor „hooligans”. Dar pînă acum, nu s-a întîmplat ca un om pus să asigure ordinea să fie primul care face scandal.


Vidra revine după mulţi ani în peisajul fotbalului judeţean


Comuna Vidra va avea din acest campionat echipă de fotbal. Localitatea are o tradiţie foarte mare în fotbalul judeţean, dar fenomenul a dispărut în ultimii ani în comună. Lipsa unui stadion a împiedicat echipa de pe valea Putnei să se înscrie în campionat. Ieri, profesorul de sport Ion Micu, băiatul primarului Nica Micu, a confirmat că FC Vidra va juca în sezonul 2011/2012 a Ligii a cincea. Echipa îşi va juca partidele de acasă pe stadionul din satul Ireşti. Patru echipe s-au înscris deja în Liga a cincea la fotbal, iar alte patru formaţii şi-au exprimat dorinţa de a lua parte la această întrecere. AS FC Unirea Focşani, Doctor GSM Suraia, Victoria Gologanu şi Green Village Ploscuţeni au depus la AJF Vrancea actele necesare participării în campionat. De asemenea, alte şapte formaţii au confirmat participarea. Voinţa Cîrligele, Zorile Coteşti, Trotuşul Rugineşti, Internaţional 2 Mirceşti, SC Suraia, Trotuşul Rugineşti şi Unirea Pufeşti vor participa la ediţia Ligii a cincea care va începe pe 25 septembrie. „Începînd cu acest an AJF Vrancea înfiinţează campionatul judeţean destinat echipelor cu buget mai mic şi formate din fotbalişti locali. Taxele de participare în această competiţie sînt reduse la minimul posibil. Sînt aşteptate toate comunele din judeţ, dar locurile sînt limitate. După ce vom avea 16 echipe vom închide Liga a cincea şi vom înfiinţa şi Liga a şasea, aşa cum se întîmplă în alte judeţe din ţară”, ne-a spus Dan Dumitru. Conducerea AJF Vrancea a discutat ieri şi cu primarii din alte localităţi cu tradiţie, care în decursul anilor au avut echipe de fotbal. Nereju, Boloteşti, Năneşti, Răstoaca, Bordeşti, Răcoasa sau Vintileasca ar putea avea echipe la Liga a cincea. Moviliţa, Bilieşti şi Vrîncioaia şi-au exprimat dorinţa de a înscrie echipe în Superliga Copiilor, în condiţiile în care nu dispun pentru moment de un teren de fotbal. Taxa de participare în Liga a cincea este 300 de lei. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.