Sport

Divort la Federatia din Fotbal

Ziarul de Vrancea
22 aug 2011 735 vizualizări
Ionut Lupescu a demisionat din functia de director al FRF, din cauza neintelegerilor cu Mircea Sandu * el va ocupa o functie la divizia de asociatii nationale a UEFA

Ionut Lupescu a anuntat, ieri, intr-o conferinta de presa, ca se retrage din functia de director general al Federatiei Romane de Fotbal, precizind ca a acceptat o oferta de a lucra in structura UEFA. "Cred ca am ajuns la un punct de cotitura si consider ca trebuie sa incep o noua etapa in viata mea de administrator, in activitatea mea manageriala. Astfel am decis sa ma retrag din functia de director general al federatiei dupa sase ani si sa dau curs unei oferte foarte importante pentru mine de a lucra in structura UEFA. Am mai zis ca nu am venit aici sa ies la pensie si cred ca am reusit macar partial ce mi-am propus la Federatia Romana de Fotbal", a spus fostul international. Lupescu si-a motivat decizia de a se retrage si prin faptul ca viziunea privind dezvoltarea fotbalului romanesc a conducerii FRF este putin diferita fata de a sa. "Eu sint un tip caruia nu-i place sa bat pasul pe loc si viziunea mea despre dezvoltarea fotbalului romanesc e putin alta fata de a mea, de aceea am decis sa intrerup azi colaborarea cu federatia. Multumesc presedintelului FRF, Mircea Sandu, pentru increderea pe care mi-a aratat-o la un moment dat. Pe atributiile pe care le-am avut eu, anumite obiective consider ca mi le-am indeplinit", a explicat Ionut Lupescu.
Fostul director general al FRF, a mai precizat ca va ocupa o functie in departamentul diviziei de asociatii nationale a UEFA, dar va lucra in continuare la organizarea finalei Ligii Europa din acest sezon, care se va desfasura pe Arena Nationala. "UEFA va face un anunt oficial cind va fi cazul despre functia mea. Va fi o functie in departamentul diviziei de asociatii nationale. Voi lucra pentru urmatoarele noua luni in continuare cu staff-ul pe care l-am facut aici, cu comitetul local de organizare. Avem prima vizita oficiala la meciul cu Franta si trebuie sa ne pregatim", a spus Lupescu. In privinta relatiei cu presedintele FRF, Mircea Sandu, Lupescu a precizat:  "Am avut o discutie cu el  A spus ca e foarte multumit de munca prestata de mine. Dar a fost un schimb de replici pe o tema pe care eu sint sigur ca nu s-a intimplat si din momentul ala... Cred eu ca atunci cind nu exista incredere intre doua persoane nu e bine sa continui. Sint de aproape sase ani de zile, ii cunosc pe toti cei care au lucrat dinaintea mea cu presedintele si pot sa spun ca am fost si sint unul dintre cei mai loiali colaboratori pe care i-a avut", a spus Lupescu, care a adaugat ca a mai refuzat oferte din parte UEFA pentru a-l ajuta pe fostul sau sef, Mircea Sandu.  Presa sportiva a scris, in urma cu doua luni, ca presedintele FRF, Mircea Sandu, il suspecteaza pe Ionut Lupescu de faptul ca ar fi incercat sa comploteze impotriva sa, pentru a-l impiedica sa fie reales membru in Comitetul Executiv al UEFA la alegerile din martie.
Fost jucator al echipei nationale a Romaniei, Ionut Lupescu a fost numit in functia de director general de catre Comitetul Executiv al FRF la 22 noiembrie 2005. Atributiile lui Ionut Lupescu in cadrul Federatiei Romane de Fotbal au inclus coordonarea activitatii departamentelor juridic, international, financiar, sportiv si marketing.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.