Sport

Messi, necrutatorul

Ziarul de Vrancea
18 aug 2011 821 vizualizări
FC Barcelona a cistigat Supercupa Spaniei, starul argentinian inscriind golul victoriei cu Real Madrid, scor 3-2, cind meciul se indrepta spre prelungiri

 Echipa FC Barcelona a cistigat Supercupa Spaniei, miercuri, dupa ce s-a impus in mansa secunda cu formatia Real Madrid, pe teren propriu, scor 3-2 (2-1). In tur, la Madrid, scorul a fost 2-2. Pe parcursul unui meci plin de suspans disputat pe “Camp Nou”, catalanii s-au impus, principalul artizan al succesului fiind nimeni altul decit superstarul Lionel Messi, autor a doua goluri dintre care cel decisiv. In comparatie cu meciul tur, in care Barça a fost de nerecunoscut, echipa lui Pep Guardiola a renascut in fata suporterilor de pe stadionul catalan si o mare parte din “vina” o are refacerea tripletei letale Xavi-Messi-Iniesta.  Prima faza de poarta a apartinut Realului, portarul Valdes trimitind in corner o minge sutata prin surprindere de Cristiano Ronaldo. Dar, dupa zece minute de tatonare, masina Barcelonei a inceput sa tureze la maximum, si Messi l-a gasit cu o pasa in adincime pe Iniesta care l-a lobat pe Casillas, cu singe rece (’14). Odata cu golul, gazdele si-au permis citeva momente de relaxare si Real a profitat in min. 19: Benzema a centrat perfect in fata portii si Cristiano Ronaldo a egalat. De aici, meciul a  devenit trepidant ocaziile succedindu-se la ambele porti. Scorul la pauza a fost 2-1, pentru ca, in min. 44, Piqué a gasit o pasa ideala pentru Messi, care l-a executat pe Casillas. In partea secunda, mai linistita, Barça s-a multumit sa-si apere avantajul si a fost pedepsita in min. 82, cind Benzema, in urma unui corner, a egalat scorul general. Si cind toata lumea astepta prelungirile, Messi a avut ultimul cuvint fructificind spectaculos centrarea lui Adriano. Finalul a fost tensionat, in timpul aditional s-a iscat o bataie generala, determinata de intrarea dura a lui Marcelo asupra lui Fabregas, primul fiind eliminat. In urma altercatiei, au mai primit cartonase rosii, Mesüt Özil (Real) si David Villa (Barcelona), ultimul aflat pe banca de rezerve. La precedentele patru editii ale Supercupei Spaniei disputate cu Real Madrid, FC Barcelona a fost invinsa.
Antrenorul invingatorilor, Josep Guardiola l-a egalat, ieri, pe Johan Cruyff in topul tehnicienilor cu cele mai multe trofee cistigate la FC Barcelona - 11. El a cistigat de doua ori Liga Campionilor, de trei ori campionatul Spaniei, o data Supercupa Europei, o data Campionatul Mondial al Cluburilor, o data Cupa Spaniei si de trei ori Supercupa Spaniei.

E normal Mourinho?

 
Tehnicianul echipei Real Madrid, José Mourinho, i-a bagat un deget in ochi antrenorului secund al formatiei FC Barcelona, Tito Vilanova, miercuri seara, dupa ce, in minutul 90A3 al Supercupei Spaniei, de la gruparea madrilena au fost eliminati doi jucatori. Mourinho s-a apropiat de Vilanova prin multime si i-a bagat un deget in ochiul drept. Tito Vilanova a reactionat imbrincindu-l pe portughez, in timp ce acesta se indeparta de el. In conferinta de presa de la finalul partidei, Mourinho nu a dorit sa comenteze acest incident, spunind ca nu stie cine este Tito Vilanova.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.