Sport

Diaconu o ia de la capat

Ziarul de Vrancea
8 nov 2010 433 vizualizări
Boxerul roman reincepe cursa pentru titlu mondial in martie, cind il va intilni pe americanul Chris Henry Pugilistul Adrian Diaconu va boxa cu americanul Chris Henry, in data de 12 martie 2011, in cadrul unei gale ce va avea loc la Montreal si in care protagonist va fi un alt roman, Lucian Bute

Cistigatorul acestui meci revansa intre Diaconu si Henry va boxa ulterior cu actualul detinator al centurii WBC la categoria semigrea, Jean Pascal, care trebuie sa isi apere titlul spre sfirsitul anului 2011.

Adrian Diaconu a devenit campion mondial WBC la categoria semigrea in 22 iulie 2008, dupa ce detinatorul centurii, americanul Chad Dawson, a refuzat in repetate rinduri sa boxeze cu romanul. Diaconu trebuia sa-si apere pentru prima oara centura in fata challengerului Silvio Branco la 15 noiembrie, intr-o gala programata la Bucuresti, dar care a fost aminata din cauza unei accidentari la mina dreapta a pugilistului roman. Diaconu a cistigat titlul mondial interimar la categoria semigrea, versiunea WBC, dupa ce l-a invins, in 19 aprilie 2008, la puncte, pe americanul Chris Henry, intr-un meci disputat la Sala Ioan Kunst Ghermanescu din Bucuresti. Astfel, Diaconu a devenit challenger obligatoriu la titlul mondial, iar Dawson era obligat, conform regulamentelor WBC, sa isi puna in joc centura in fata romanului. La 20 iunie 2009, Adrian Diaconu nu a reusit sa-si pastreze centura WBC la categoria semigrea, dupa ce a fost invins la puncte de Jean Pascal, intr-un meci disputat tot la Centre Bell din Montreal. Diaconu a fost invins de canadianul Jean Pascal (22 de victorii, 15 prin KO si o infringere), in virsta de 26 ani, care era atunci detinator al centurii WBO Intercontinental, intr-un meci disputat pe parcursul a 12 reprize. In decembrie 2009, Diaconu a pierdut, la puncte meciul revansa pentru titlul mondial la categoria semigrea, versiunea WBC, sustinut in compania lui Jean Pascal. Pascal a fost declarat cistigator la puncte, in urma deciziei celor trei arbitri-judecatori, dupa meciul desfasurat pe durata a 12 reprize, tot la Centre Bell din Montreal.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.