Sport

Iordanescu, inaintea lui Lucescu

Ziarul de Vrancea
26 oct 2010 459 vizualizări
Fostul selectioner Anghel Iordanescu ocupa locul 44 in clasamentul mondial al celor mai buni antrenori din perioada 1996-2009, dat publicitatii, luni, de Federatia Internationala de Istorie si Statistica a Fotbalului (IFFHS).

Iordanescu se afla la egalitate cu spaniolul Juande Ramos, cu 36 de puncte. Tehnicianul echipei sahtior Donetk, Mircea Lucescu, se afla pe pozitia 64, cu 26 de puncte, la egalitate cu italianul Dino Zoff. In clasament mai figureaza un roman, Victor Piturca, acesta ocupind locul 116, cu 14 puncte. Primele trei pozitii ale ierarhiei mondialw a antrenorilor (perioada 1996-2009) apartin, in ordine, lui Alex Ferguson (Scotia), Arsène Wenger (Franta) si Marcello Lippi (Italia).

A murit Gogu Tonca

Fostul jucator al echipei Jiul, Gogu Tonca, a decedat simbata, la virsta de 63 de ani, fiind diagnosticat cu diabet. El va fi inmormintat, astazi, jucatorii echipei din Petrosani urmind sa evolueze in urmatoarea partida din Liga a IV-a cu banderole negre. "Este o pierdere grea pentru fotbalul din Valea Jiului. Sintem alaturi si de nepotul sau Andrei, care este portarul nostru", a declarat, ieri, vicepresedintele gruparii Jiul, George Boboc. Fostul arbitru Ioan Danciu afirma ca Gogu Tonca era un luptator pe teren. "Cind juca cu Steaua si Dinamo le spunea adversarilor: «Ba, eu am acasa familie cu patru copii sa nu imi stati in cale». Era un luptator", si-a amintite Ioan Danciu.


Qatariotii, nasii nostri la futsal


Echipa nationala de futsal a Romaniei a invins, duminica, cu scorul de 4-1, reprezentativa Qatarului, intr-un meci de clasament contind pentru locurile 13-16 la turneul international Grand Prix 2010 din Brazilia. Golurile "tricolorilor" au fost marcate de Robert Lupu, Razvan Radu, Emil Raducu si Marian Sotirca. Romania mai invinsese o data Qatar, cu acelasi scor, in primul meci al grupei B din aceasta competitie.

Sferturi de Cupa, la rugby

Echipele de rugby Dinamo Bucuresti si Steaua Bucuresti se vor intilni in sferturile de finala ale Cupei Romaniei, conform tragerii la sorti, care a avut loc ieri. Duelul Dinamo-Steaua este capul de afis al acestei faze a competitiei, celelalte partide fiind urmatoarele: RC Grivita - Stiinta Baia Mare, CSM Bucuresti - Farul Constanta si "U" Cluj - Universitatea de Vest Timisoara. Datele si locurile de desfasurare urmeaza sa fie stabilite, de comun acord, de catre cluburi, urmind a fi comunicate federatiei, pina miine. Meciurile din sferturile de finala se vor juca intr-o singura mansa, cistigatoarele calificindu-se in semifinale.


Ultima iesire din SUA


Rutierul american Lance Armstrong, septuplu cistigator al Turului Frantei, a anuntat ca va participa, in ianuarie 2010, la Tour Down Under in Australia, aceasta urmind sa fie ultima sa cursa in strainatate. Armstrong, in virsta de 39 de ani, va concura pentru a treia oara la Tour Down Under (16-23 ianuarie). Lance Armstrong, care a fost acuzat de dopaj in primavara, de catre un fost coechipier, Floyd Landis, este vizat de anchete ale procurorilor americani si Agentiei Antidoping Americane (USADA). Americanul, care a debutat in 1992, a cistigat de sapte ori Turul Frantei, in perioada 1999-2005. El a avut cancer la testicule in 1996.


Rosenborg, din nou campioana


Formatia Rosenborg Trondheim a cistigat pentru a doua oara consecutiv si a 22-a oara in istorie campionatul Norvegiei, dupa victoria, cu scorul de 1-0, inregistrata, duminica seara, in meciul de pe teren propriu cu Tromsø. Cu doua etape inainte de finalul sezonului, Rosenborg are un avans de opt puncte fata de urmatoarea clasata, Vålerenga. "Este fantastic ca am reusit sa cistigam titlul. Parea ceva posibil de mai mult timp, dar mai erau indoieli ca puteam fi ajunsi din urma de cineva", a declarat tehnicianul Nils Arne Eggen, care a obtinut cu Rosenborg 14 titluri.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.