Sport

Au pierdut cu ajutorul Federatiei

Ciprian Fânaru
25 oct 2010 672 vizualizări
LPS Focsani - Siromex Baia Mare 12 - 20 (0 - 10), simbata, in etapa a 5-a a Diviziei Nationale de Juniori U19

Formatia de rugby sub 19 ani a suferit primul esec in aceasta editie de campionat national, dupa o serie foarte buna de trei victorii consecutive. Infringerea in fata baimarenilor are in spate citeva explicatii. Principala si care a cintarit cel mai mult ar fi inconsecventa si indaratnicirea Federatiei Romane de Rugby, care a refuzat sa amine meciul, desi intr-o situatie similara cu jucatori plecati la lot a fost de acord cu mutarea partidei cu CNAV-ul. Focsanenilor nu le-a lipsit mult sa invinga si in aceste conditii, senzatia fiind ca daca pe teren erau si internationalii Gorcioaia si Pascu deznodamintul intilnirii era clar favorabil LPS-ului. Strict din punct de vedere rugbistic, prima repriza a fost dominata de oaspeti, iar in cea de-a doua Focsaniul a jucat mai bine, profitind si de o eliminare temporara. Elevii lui Ion Viorel si Romeo Paun au avut forta de a reveni de la 0 "" 10 la 7 "" 10. Maramuresenii au punctat din lovitura de pedeapsa pentru 7 "" 13, dar eseul lui Estoica i-a apropiat pe ai sai la 12 "" 13, iar daca reuseau sa transforme eseul focsanenii puteau cistiga. 12 "" 20 s-a facut in ultimul minut, iar dupa meci supararea era mare in tabara gazdelor, in principal din cauza ca nu s-a reusit aminarea partidei. Pentru LPS Focsani au jucat: Postolache, Bucur, Nenciu, Duca, Dumitrascu, Antonescu, Mastahac, Ungureanu, Closca, Mazare, Abageru, Namolosanu, Nicolae, Paraipan, Estoica. Siromex a jucat cu: Pristavita, Tomascu, Pocris, Vlasin, Rosu, Postolachi, Justian, Toma, Ciaparii, Puscasu, Bumbu, Paduret, Paraschiv, Malan, Tiron. LPS Focsani mai are de jucat in acest an restanta cu CNAV, iar la finalul acestei saptamini stadionul "Tineretului" va fi gazda primei etape a campionatului de rugby in 7 rezervat echipelor U19. Echipele U17 si U18 de la LPS Focsani au pierdut ieri "dubla" de pe terenul celor de la CSS Birlad. (Ciprian FANARU)


Ion Viorel se gindeste sa renunte


Faptul ca Federatia a ignorat dorintele unuia dintre cele mai importante cluburi de juniori din tara l-a mihnit foarte tare pe antrenorul Ion Viorel. Cel care a facut din LPS Focsani un nume temut, care an de an isi propune sa lupte pentru titlul national, ia in considerare si varianta retragerii. "Dupa ce s-a intimplat simbata la stadion, dezamagirea mea e foarte mare, ma simt frustrat. E inadmisibil ca o echipa care formeaza si promoveaza mereu jucatori la echipele nationale sa fie tratata in acest mod. In calitatea mea de director de dezvoltare in cadrul FRR nu am armele sa combat aceasta nedreptate. E foarte dureros, asta nu inseamna ca jucatorii care au evoluat simbata sint nevinovati ca nu au reusit sa se deblocheze mental si au evoluat slab. O sa am o discutie si cu ei. Cit de curind cred ca voi ceda lupta. Abia atunci se va vedea in rezultatele rugbistilor focsaneni. Se pare ca nu pot sa lupt cu sistemul si voi ceda. Toata lumea sportului vrincean stie ce am facut pentru rugby si ce am incercat mereu sa fac", ne-a declarat antrenorul emerit Ion Viorel. (Ciprian FANARU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
, acum 739419 zile, 7 ore, 13 minute, 45 secunde
e cam naspa faza ,dar o echipa nu trebuie sa stea in niste jucatori si noi am batut bm fara 3 jucatori de baza !
, acum 739419 zile, 7 ore, 13 minute, 45 secunde
Baia Mare are 7 jucatori plus antrenorul Razvan Popovici la lotul national Under 19; si a jucat fara ei
, acum 739419 zile, 7 ore, 13 minute, 45 secunde
nea mircea, ai dreptate! poate vor dispare si ragaliile din rugby.... cu respect!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.