Sport

Luptatorii vrinceni ataca Sofia

Ciprian Fânaru
22 oct 2010 854 vizualizări
Patru focsaneni lupta weekend-ul acesta la Sofia Open, unul dintre cel mai puternice turnee de taekwondo

Sportivii vrinceni si-au pus in gind sa cucereasca Bulgaria. Capitala tarii vecine gazduieste in perioada 23 "" 24 octombrie "Sofia Open", turneu international de taekwondo destinat seniorilor, juniorilor, cadetilor si copiilor care va reuni la start in jur de 500 participanti ai acestei discipline olimpice. Printre aspirantii la o medalie din 14 tari se regasesc si sportivi legitimati la clubul Addras din Focsani. Cristian Buruiana, la categoria copii 36 kg, cadetii Catalin Herghelegiu - 45 kg si Alexandru Iancu - 41 kg, alaturi Iuliana Jaba - junioare, feminin, 46 kg sint cei care vor concura la aceasta intrecere regionala de amploare. La eveniment va fi prezent si Athanasios Pragalos, presedintele ETU (European Taekwondo Union) care va participa la ceremonia deschiderii oficiale a competitiei. Din Romania participa 13 sportivi, patru de la Addras, trei de la CS Taeback Iasi, alti sase sportivi din lotul national de taekwondo al Romaniei fiind invitati. "Sansele la clasari pe podium sint mari, depinde in ce masura se mobilizeaza copiii", ne-a spus Adrian Dochioiu, instructorul de la CS Addras Focsani. Vrincenii spera sa fructifice "invataturile" seminarului derulat recent la Focsani, la care s-au antrenat alaturi de maestrul international Yannis Govas. Un amanunt important in lamurirea gradului de concurenta la un astfel de turneu este faptul ca taekwondo se afla in primele 10 sporturi olimpice in ceea ce priveste federatiile afiliate. Luna aceasta este plina de evenimente sportive in Balcani. Saptamina trecuta a avut loc la Belgrad "Ghaleb Trophy", unde au fost 2000 de sportivi din 30 de tari, in acest weekend se desfasoara Sofia Open, iar saptamina viitoare Cupa Romaniei si Cupa Bulgariei, competitii nationale. Focsaniul va gazdui in perioada 3 "" 6 decembrie Dracula Open, turneu international aflat la editia a doua. (Ciprian FANARU)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.