Sport

Cupa de Toamna, cel mai puternic turneu de sah de dupa revolutie

Ciprian Fânaru
28 sep 2010 1399 vizualizări
Noua cluburi din tara si-au trimis concurentii la Focsani, iar din Vrancea au participat 11 sahisti

Filiala Focsani a Universitatii "George Baritiu" a gazduit recent concursul interjudetean de sah rapid "Cupa de Toamna". Structura competitiei a fost Turneul open A, pentru sahisti peste 14 ani, si Turneul open B, pentru cei pina la 14 ani, la ambele inscriindu-se numai jucatori legitimati. Sistemul de joc pentru turnee a fost elvetian, 7 runde, timp de joc pe jucator 10 minute^10 sec/mutare. A fost, potrivit organizatorilor, cel mai puternic turneu pe care l-a gazduit Focsaniul din decembrie 1989 incoace si unul dintre cele mai puternice din intreaga istorie a orasului Unirii. Elocvente sint urmatoarele constatari: nivelul mediu de rating a fost 1847, 5 jucatori participanti au un rating de peste 2200, 3 jucatori au intre 2100 si 2200, iar alti 5 jucatori au intre 2000 si 2100, au participat 28 de concurenti consacrati, dintre care un maestru international, un maestru F.I.D.E., trei maestri, 7 candidati de maestru, 15 sahisti de categoria I si doar un singur sahist de categoria a II-a. 9 cluburi din tara au avut participanti: CS Micul Sahist Iasi, CS Vointa Buzau, CSU Brasov, CS Diana Galati, Gambitul Damei Ploiesti, CS Otopeni, Clubul Municipal de Sah Speranta Focsani, CS Olimp Sah Focsani si CS Sah Club Galati. Pe primele 12 locuri s-au clasat, in ordine: maestrul international Lucian Filip, de la CS Micul Sahist Iasi, maestrul Bogdan Posedaru de la CS Vointa Buzau, sahistul de categoria I Catalin "" Vasile Sava de la CSU Brasov, maestrul Viorel Ciobanu de la Diana Galati, candidatul de maestru Raul Luncasu de la Gambitul Damei Ploiesti, candidatul de maestru Lucian Gilea "" CS Otopeni, candidatul de maestru Mihai Strimbu de la C. Olimp Sah Focsani, candidatul de maestru Grigore Malureanu, sahistul de categoria I Emilian Rau, sahistul de categoria I Andrei Arghirescu "" toti CMS Speranta Focºani, maestrul F.I.D.E. Cristian "" Clement Daianu de la CS Otopeni si maestrul Mihai Tufa de la CS Diana Galati. Din Vrancea au participat 11 sahisti. în afara celor clasati in primii 12, s-au mai remarcat Emilian "" Paul Ionita, Ion Sambotin si Fanel Sandru. Mezina turneului, Elena "" Adelaida Toma, cea mai buna sahista din judet, a luptat cu mult curaj, de multe ori de la egal la egal, cu mult mai bine cotatii parteneri de concurs.


Dueluri Vrancea - Galati la openul U 14


Au participat 16 copii, 10 de la Olimp Sah Focsani si 6 de la Diana Galati, nivelul mediu de rating fiind de 652. Pe primele locuri s-au clasat, la fete, Bianca - Gabriela Banciu, Andreea Simona Toma (Olimp Sah Focsani), Andreea Paiu (CS Diana Galati), Andra "" Viviana Mihaila si Bianca Cernat (ambelede Olimp Sah Focsani). La baieti, primii au fost in ordine: Mihai Deaconu (Diana Galati), Catalin Patrascu, Cosmin Vasiliu (CS Olimp Sah), Gabriel Popa (Diana Galati), Marco Sava (CS Olimp Sah) si Ioan Isfan de la CS Diana Galati. Au fost oferite premii in valoare de 950 de lei la Turneul A si 400 de lei la Turneul B, toti copiii si o parte dintre seniori primind si premii in obiecte. Organizarea, arbitrajul, baza materiala si asistenta tehnica au fost asigurate de directorul de turneu Mihai Strimbu, vicepresedinte al AJS Vrancea, Lucica Dulcescu, reprezentant al Directiei de Sport, Aurelian Grigore, reprezentant al CSM Focsani 2007, Dragos Anton, presedinte al AJS Vrancea, Adrian Strimbu, arbitru general, Petrica Silvestru, arbitru la Turneul A, Anton Soare, arbitru la Turneul B, Doina Popovici, profesoara la Scoala "Nicolae Iorga". Organizatorii competitiei au fost Directia Judeteana pentru Sport, filiala Focsani a Universitatii "George Baritiu", CSM Focsani 2007 si Asociatia Judeteana de Sah Vrancea. (Ciprian FANARU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.