Sport

Sportul rege, omagiat si la Focsani

Dan Chiriac
20 mai 2010 677 vizualizări
Stiinta Focsani a cistigat turneul organizat cu ocazia Zilei Mondiale a Fotbalului u competitia a fost organizata pe noul teren sintetic de la CS Unirea

Fotbalul a inceput la jumatatea secolului trecut ca o joaca intre britanci. Tarile din Regatul Unit au inventat sportul care avea sa devina "rege" in cele mai multe tari de pe glob. Fotbalul este in acest moment o "religie" pentru multe dintre popoarele din lume. Multi privesc deja ca un fenomen sportul cu balonul rotund. Fotbalul a ajuns sa nasca pasiuni nebanuite, iar campionatul mondial de fotbal a devenit cel mai urmarit eveniment de pe glob. Ieri, in toata lumea a fost serbata Ziua Mondiala a Fotbalului. Asociatia Judeteana de Fotbal Vrancea si Directia pentru Sport au marcat acest eveniment prin organizarea unui turneu rezervat juniorilor. La startul intrecerilor au fost invitate sapte echipe, dar doar patru s-au prezentat la sedinta tehnica. National Golesti, AS FC Unirea Focsani si Vointa Sihlea au absentat din diverse motive. Astfel, la tragerea la sorti a turneului au fost introduse in urne doar echipele CSM Focsani, Stiinta Focsani, Prosport Focsani si Fan Club Steaua Marasesti. Prima semifinala le-a opus pe Prosport si Marasesti. Echipa pregatita de Laurentiu Muscalu a dominat jocul si s-a impus cu 3 "" 1. A doua semifinala a adus si ceva probleme. CSM Focsani a aliniat la start o echipa formata din copii nascuti in anii 1998 si 1999, in timp ce Stiinta Focsani a avut in teren jucatori cu doi-trei ani mai mari. Diferenta de scor a fost in favoarea celor de la Stiinta, care au condus cu 4 "" 0 la pauza si cu 5 "" 2 cu citeva minute iniainte de final. O intrare foarte dura a unui jucator de la Stiinta la un adversar, dar si diferenta prea mare de virsta intre jucatori l-a determinat pe antrenorul CSM, Alin Samoila, sa-si retraga echipa de pe teren. Numai ca arbitrul partidei a decis sa fluiere finalul jocului, oprind astfel retragerea CSM-ului de pe teren. Finala mica nu a avut istroric, CSM Focsani invingind cu 5 "" 2 pe Marasesti. Nici finala turneului nu a avut mai multa tensiune. Avind avantajul virstei, formatia Stiinta a dominat partida cu Prosport si s-a impus cu 5 "" 0. La final, organizatorii au oferit diplome si cite o minge celor patru echipe participante.


Teren inaugurat la CS Unirea


Cu ocazia acestui turneu a fost inagurat si terenul sintetic de la CS Unirea Focsani. Acesta este amplasat in spatele tribunei a doua a stadionului Milcovul si a fost construit intr-un timp foarte scurt. Terenul are dimensiunile de 44 /22 de metri si poate fi inchiriat de toti cei interesati sa faca miscare cu balonul rotund. Costul unei ore, in timpul zilei, este de 70 de lei. Cei care doresc sa joace fotbal in nocturna o pot face contra unei sume de 100 de lei. Suprafata de joc se prezinta in conditii bune, iar conducerea CS Unirea a decis sa puna preturi mici pentru ca toata lumea sa poata beneficia de acest teren. In acest moment, in Focsani, mai functioneaza alte cinci terenuri sintetice. Dintre acestea, trei sint acoperite pe timpul sezonului rece, iar alte trei sint functionabile doar cind vremea este favorabila. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.