Sport

FC Panciu s-a reunit cu gind de promovare

Ziarul de Vrancea
12 ian 2010 911 vizualizări
Echipa de liga a treia FC Panciu a reluat de ieri pregatirile pentru returul de campionat u la primul antrenament din 2010 s-au prezentat 30 de jucatori, lotul urmind sa fie definitivat in cantonamentul de la Tg. Neamt u cu iminenta sustinere a unui sponsor puternic, seriozitate si investitii, gruparea vrinceana are toate motivele sa spere la accederea in liga a doua

Fotbalistii formatiei FC Panciu s-au reunit ieri la stadionul "orasenesc" pentru primul antrenament organizat din acest an. Antrenorul Ionica Serea a avut la dispozitie nu mai putin de 30 de jucatori la prima "miscare" din 2010. Deocamdata, noutatile se numesc Alin Cruceanu, atacant venit de la Iasi, Marius Horvath, fundas central de la Sfintul Gheorghe, si Laurentiu Vardianu. Mijlocasul s-a mai aflat acum doi ani in lotul pancean, pe vremea cind era junior, acesta jucind in ultimele sezoane in Spania, unde a locuit alaturi de parinti. Principala absenta a fost cea a lui Radu Sascau, un valoros mijlocas de la colega de serie Pambac Bacau, dorit se pare si de alte formatii importante. Fotbalistii prezenti la reunire se vor antrena timp de o saptamina pe terenurile din Bolotesti si din apropierea orasului, pentru a proteja gazonul. Urmeaza vizita medicala si vaccinarea impotriva gripei porcine, dupa care lotul se va "subtia" cu 6-7 jucatori. Nu este exclus ca tehnicianul pancenilor sa aiba surpriza placuta a inca doua, trei transferuri de valoare, dupa cum si-a exprimat ambitiile conducerea clubului, care e in discutii cu doua virfuri si un mijlocas dreapta, dar si cu jucatori formati de Dinamo si Academia "Gh. Hagi". Spre deosebire de adversarii de la CSM Focsani, pancenii sint la zi cu salariile, urmind sa primeasca in curind si jumatatea restanta din primele de joc.


Cantonament la Tg. Neamt


Daca in anii trecuti alb-rosii au ales Bucovina pentru cantonament, acum acestia vor efectua stagiul de pregatire la Tg. Neamt, intre 18 si 26 ianuarie. Elevii lui Ionica Serea vor fi cazati la o pensiune de linga oras, selectata deoarece e mai putin costisitoare, e mai aproape si dispune de exact 30 de locuri de cazare. Pe linga faptul ca se vor putea antrena si juca pe doua terenuri disponibile din zona, jucatorii vor beneficia de sauna, recuperare, internet, toate conditiile pentru un cantonament serios, plus bucatareasa care sa gateasca dupa "retetarul" necesar sportivilor. Un alt capitol la care se anunta reinnoiri este si echipamentul de antrenament si joc. De asemenea, clubul a achizitionat si sustinatoare de efort, vitamine si medicamente utile in valoare totala de 8.000 de lei. In alta ordine de idei, preluind modelul unor grupari mai titrate, FC Panciu a inchiriat o vila la centrul de colectare a fructelor de padure din localitate, care apartine Directiei Silvice. Aici, jucatorii vor avea conditii excelente in ceea ce se doreste a fi un cantonament al clubului, mai ales ca e vizata permanentizarea a doua antrenamente pe zi, cum se intimpla la cluburile cu pretentii. E vorba de dormitoare cu doua paturi, bai, sala de masa si centrala termica, televizoare.


Ambitii de promovare


Presedintele clubului FC Panciu, judecatorul Florin Stoica, a recunoscut ca promovarea in esalonul secund devine cuvintul de ordine, mai ales ca gruparea va fi mai mult ca sigur sustinuta de investitori puternici. "Obiectivul e promovarea. E vorba de un grup de investitori de fapt, un amic bucurestean, nu vrincean asa cum s-a speculat. Nu vrea publicitate, dar mutarea e ca si facuta, sintem acum la capitolul amanunte. Daniel Guzu are o sincopa momentan, dar nu se retrage de la echipa, astfel ca vom avea trei sponsori", ne-a declarat judecatorul Stoica. Oficialul pancean nu a ocolit nici capitolul veniri/plecari si a negat speculatiile cu privire la noul job de la penitenciar al antrenorului echipei. "Serea ramine in continuare antrenor, nu sint probleme. Daca va fi nevoie, o sa isi ia concediu pentru a merge in cantonament cu baietii. Legat de fotbalisti, sincer, am avut intentia sa transferam si de la Focsani, dar nu sint convins ca fac treaba. Aici e o echipa mica, dar serioasa, si vrem sa facem treaba. Am fost suparat pe punctele pierdute in tur, cu care eram acum mai sus in clasament", ne-a spus Florin Stoica, presedintele lui FC Panciu, care si-a exprimat din nou sustinerea pentru staff-ul tehnic. "Il apreciez pe Ionica Serea pentru ca e un bun profesionist, e serios si nu face rabat de la munca si respectarea regulilor". Oarecum neasteptat in context de criza, 2010 incepe cu perspective favorabile pentru FC Panciu. Organizarea si stabilitatea financiara sint atuurile echipei, din ce in ce mai rar regasite insa la alte cluburi, astfel ca Panciu ar putea respecta trendul national al ascensiunii formatiilor din orase mici. (Ciprian FANARU, Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.