Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Cristina Neagu - jucătoarea lunii

Ziarul de Vrancea
4 mai 2017 1017 vizualizări
Cristina Neagu (Buducnost Podgorica) şi Gonzalo Perez (FC Barcelona) au fost numiţi, ieri de EHF, jucătorii lunii aprilie în Liga Campionilor la handbal, ei contribuind decisiv la calificarea echipelor lor la Turneul Final Four.

Cristina Neagu este calificată cu Buducnost Podgorica la Turneul Final Four al Ligii Campionilor, de la Budapesta, care începe sambătă cu semifinalele Buducnost – Gyor şi CSM Bucureşti – HC Vardar. La randul său, Gonzalo Perez şi-a ajutat echipa, FC Barcelona, să se califice la Turneul Final Four al Ligii Campionilor, care va avea loc în 3-4 iunie, la Köln. FC Barcelona, care este antrenată de selecţionerul Romaniei, Xavier Pascual, va juca în semifinale cu HC Vardar, iar în cealaltă dispută se confruntă Veszprem cu  PSG Handball.

Tătăruşanu, cerut de Torino

Portarul echipei AC Fiorentina, Ciprian Tătăruşanu, se află în atenţia clubului FC Torino, a anunţat, joi, cotidianul Tuttosport, citat de site-ul tuttomercatoweb.com. Torino se va despărţi în această vară de Joe Hart, care va reveni în Premier League, şi de Daniele Padelli, care a ajuns la un acord cu Internazionale Milano, iar singurul portar care va rămane în lot va fi tanărul Vanja Milinkovic-Savic. Pe langă Tătăruşanu, pe lista de achiziţii a oficialilor de la Torino se mai află rezerva internaţionalului roman la Fiorentina, Marco Sportiello, Lukasz Skorupski (Empoli), Federico Marchetti (Lazio), Emiliano Viviano (Sampdoria), Alex Cordaz (FC Crotone) şi Salvatore Sirigu (Osasuna Pamplona).

O medalie ratată

Sportiva Kriszta Incze a ratat  medalia de bronz la categoria 60 de kilograme, la Campionatul European de lupte, de la Novi Sad. Kriszta Incze a pierdut în sferturile de finală ale competiţiei cu rusoaica Liubov Ociarova, scor 0-8, care este şi finalista categoriei. În meciul pentru medalia de bronz, Incze a cedat şi în faţa suedezei Malin Mattson, cu 1-3, astfel că a încheiat competiţia din Serbia pe locul V. De asemenea, George Bucur a fost eliminat în optimile categoriei 57 de kilograme, iar Estera Dobre a pierdut în primul tur al categoriei 53 de kilograme. Marţi, în prima zi a CE de la Novi Sad, Andrei Dukov a caştigat medalia de argint la lupte libere (57 kilograme), iar Alina Vuc a fost medaliată cu bronz la categoria 48 de kilograme. Romania este reprezentată de 14 sportivi la Campionatul European de la Novi Sad.

Egal între Sibiu şi CSMB

Echipa de baschet masculin CSU Sibiu a învins pe teren propriu, formaţia Steaua CSM EximBank Bucureşti, cu scorul de 88-80 (44-34), în al doilea meci din cinci programate în semifinalele Ligii Naţionale.  Principalii marcatori ai partidei au fost Hardy 17 puncte, Popescu 15, pentru gazde, respectiv Curry 23 şi Dudzinski 13, pentru Steaua. În primul meci al seriei, tot la Sibiu, Steaua a caştigat cu scorul de 84-79, iar la general este 1-1, următoarele două partide fiind programate la Bucureşti. Semifinalele vor avea loc pană în 13 mai, iar finalele pentru medalii în 19 şi 21 mai, 26 şi 28 mai, respectiv 31 mai, toate urmand a se disputa în sistemul ”cel mai bun din cinci meciuri”.

Moroşanu s-a speriat de-o păsărică

O pasăre a lovit, ieri dimineaţă, unul dintre motoarele aeronavei Tarom care zbura pe ruta Bucureşti – Madrid, înainte de aterizarea în capitala Spaniei. Motorul a încetat să funcţioneze, iar luptătorul Cătălin Moroşanu, aflat în avion cu jucătoarea de tenis Sorana Cîrstea, a declarat pentru News.ro că pasagerii s-au speriat, însă aeronava Boeing 737 a aterizat cu bine.  "A fost un zbor cu peripeţii, am zis ca nu mai ajung întreg. O pasăre a lovit un motor, chiar pe partea unde eram noi. M-am speriat un pic. Nici nu mă mai gandeam la meciul cu polonezul, doar să aterizăm cu bine. Acum, ce frică să îmi mai fie de Lukasz Krupadziorow? Dacă am scăpat de asta, la meci nu mai am emoţii. Îl bat rău", a declarat luptătorul Superkombat Cătălin Moroşanu. După impact în interiorul aeronavei s-a răspandit un miros de ars, dar aterizarea a decurs fără probleme, a adăugat sportivul. Cătălin Moroşanu va lupta sambătă, la Palacio Vistalegre din Madrid, într-o gală Superkombat, unde îl va întalni pe polonezul Lukasz Krupadziorow. La randul ei, Sorana Carstea a plecat în Spania, unde va participa la Madrid Open.

Neymar la judecată

Un magistrat spaniol a decis trimiterea în judecată a dosarului transferului atacantului brazilian Neymar de la FC Santos la FC Barcelona, existand suspiciuni de corupţie şi escrocherie în acest caz, informează presa din Spania. În faţa judecătorilor vor compărea atat jucătorul, părinţii săi, preşedintele FC Barcelona Josep Maria Bartomeu şi fostul conducător al catalanilor Sandro Rosell, cat şi cele două grupări. Aceştia trebuie să depună în solidar o garanţie de 3,4 milioane de euro, a mai stabilit magistratul. Parchetul spaniol cere o pedeapsă de doi ani de închisoare şi o amendă de 10 milioane de euro pentru starul brazilian al Barcelonei, Neymar, în dosarul transferului său de la FC Santos. Pentru Rosell, se cer cinci ani de închisoare, pentru tatăl fotbalistului, doi ani, iar pentru mama brazilianului, unul. Neymar şi Barcelona sunt acuzaţi de "corupţie în sectorul privat şi înşelăciune".

Arbitraj video în Liga Portugheză

Liga Portugheză de Fotbal a anunţat, ieri, că începand din sezonul viitor va fi folosit arbitrajul video la toate meciurile din campionat. "Sperăm ca acest instrument să ajute arbitrii, iar marja de eroare să scadă considerabil", a declarat Fernando Gomes, preşedintele federaţiei portugheze. Oficialii portughezi speră astfel să pună capăt scandalurilor privind deciziile de arbitraj controversate create de conducătorii celor trei mari cluburi, Benfica, Sporting şi FC Porto. Primul meci oficial la care se va folosi arbitrajul video va fi finala Cupei Portugaliei, din 28 mai, dintre Benfica Lisabona şi Vitoria Guimaraes.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.