Sport

Depinde de Dominic

Ziarul de Vrancea
10 apr 2017 700 vizualizări
Echipa Romaniei va întalni Austria în deplasare, în septembrie, în grupa I Euro-africană * Dominic Thiem este principalul atu al gazdelor

Echipa de Cupa Davis a Romaniei va întalni, în deplasare, formaţia Austriei, în primul tur al play-off-ului Grupei I, Zona Europa/Africa, după cum a anunţat, ieri, site-ul oficial al Federaţiei Romane de Tenis. Partida se va disputa în deplasare, în perioada 15-17 septembrie, în condiţiile în care ultima întalnire dintre cele două naţiuni a avut loc în 2002, la Constanţa, cand Romania s-a impus cu 5-0. În echipa austriacă evolua şi atunci Jürgen Melzer, alături de Stefan Koubek şi Alexander Peya (la dublu). În echipa Romaniei evoluau Andrei Pavel, Adrian Voinea şi Gabriel Trifu, la dublu, cu Victor Hănescu rezervă. Aceasta va fi cea de-a şasea întalnire dintre Romania şi Austria, scorul general fiind 3-2 pentru romani. Austria are, în acest moment, un jucător în Top 10 ATP, Dominic Thiem, aflat pe locul 9. Austria mai contează pe Gerard Melzer (105 ATP) şi Jürgen Melzer (156 ATP). Cei mai buni jucători austrieci de dublu sunt Alexander Peya (26), Oliver Marach (36), Philipp Oswald (67) şi Julian Knowle (79). În afara acestor jucători, Austria i-ar mai putea folosi pe Sebastian Ofner (267), Dennis Novak (284) sau Michael Linzer (290 la simplu), sau Tristan Weissborn, la dublu. Partida cu Austria se va juca în deplasare, dar nu s-a stabilit încă suprafaţa de joc. În concluzie, şansele tricolorilor depind foarte mult de prezenţa sau absenţa lui Dominic Thiem în echipă şi, meciul disputandu-se pe teren austriac, probabil că vedeta va fi prezentă. În rest, Peya şi Marach sunt jucători cu mare experienţă la dublu şi va fi o dispută interesantă cu Tecău şi Mergea.
Austria, fără Thiem, a fost învinsă în weekend de Belarus, la Minsk, cu scorul de 1-3, în turul al II-lea al Grupei I valorice.  Egor Gherasimov l-a bătut pe Gerald Melzer cu 6-3, 6-3, 6-3, Ilia Ivaşka s-a impus în faţa veteranului Jürgen Melzer cu 7-6, 6-3, 4-6, 7-6, Maz Mirnîi şi Iaroslav Şila la au fost întrecuţi la dublu de perechea Julian Knowle/Jürgen Melzer, cu 4-6, 6-7, 7-6, 4-6, iar Ivaşka l-a învins şi pe Gerald Melzer, cu 7-6 , 3-6, 6-3, 6-1.  În primul tur al Grupei I, Belarus învinsese Romania cu 3-2, tot la Minsk.  Dacă va pierde în faţa Austriei, Romania mai are o şansă de a se menţine în Grupa I valorică a zonei EA, aceea de a caştiga în faţa învinsei dintre Israel şi Ucraina, într-un baraj de supravieţuire, pe 20-22 sau 27-29 octombrie.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.