Sport

"M-am gandit că o să fie încins!"

Ziarul de Vrancea
29 nov 2016 688 vizualizări
Cum a trăit fostul campion mondial Keke Rosberg cursa de la Yas Marina în care fiul său i-a călcat pe urme

Keke Rosberg, tatăl noului campion mondial Nico Rosberg a declarat că un pilot de Formula 1 trebuie să realizeze trei lucruri în carieră: să caştige prima cursă, să caştige la Monaco şi să cucerească titlul mondial. Finlandezul de 67 de ani, campion mondial şi el în 1982, a fost la Abu Dhabi, unde a avut loc etapa finală a CM de Formula 1, în urma căreia fiul lui a devenit în premieră campion mondial. însă nu avut nicio apariţie publică pe circuitul Yas Marina în cele trei zile ale Grand Prix-ului din Emiratele Arabe Unite. "Am stat o perioadă la hotel, apoi în locuinţa unor prieteni din Dubai în ziua cursei. Nu avea rost să vin pe circuit, pentru că stăteam trei zile, nu făceam nimic şi nu aş fi avut niciun minut de linişte. Aşa că am discutat cu Nico şi i-am spus că nu vin", a explicat Rosberg senior, într-un interviu acordat motorsport.com. El a precizat că Nico nu ştia exact unde se află, ştia doar că era în Dubai.
Întrebat dacă mai spera să vină ziua în care să îşi vadă fiul campion mondial, Keke a răspuns: "Mă gandeam că o să vină. Eu am avut o regulă cand am venit prima dată în Formula 1. Sunt trei lucruri pe care vrei să le realizezi. Trebuie să caştigi prima ta cursă, trebuie să caştigi la Monaco şi trebuie să caştigi titlul mondial. Asta i-am spus lui Nico. Acum, poate să le bifeze pe toate."
Desfăşurarea tensionată a cursei de la Abu Dhabi l-a ţinut cu sufletul la gură pe Keke Rosberg. În frunte, Hamilton a imprimat un ritm lent pentru ca piloţii din spate să-l ajungă şi să pună presiune pe Rosberg jr., care rula al doilea. Întrebat cum a trăit finalul cursei, cand Vettel şi Verstappen puteau să-l scoată în afara podiumului pe fiul său, ceea ce ar fi însemnat ratarea titlului, Keke Rosberg a răspuns: "Am luat o înghţitură zdravănă de bere şi m-am gandit că o să fie încins”.
Tatăl lui Nico Rosberg a devenit campion mondial caştigand o singură cursă în acel sezon. Lewis Hamilton, colegul de la Mercedes şi rivalul noului campion, a ratat titlul după ce a caştigat zece curse în acest sezon. Keke Rosberg are o explicaţie în acest caz. "Lewis avea 50 de cai putere în plus,  faţă de celelalte echipe, eu aveam 250 de cai putere în minus atunci, aşa că nu prea poţi să compari ouăle", a afirmat el.
Pilotul Nico Rosberg de la Mercedes a devenit, duminică, după ultima etapă a sezonului, campion mondial de Formula 1. Cursa de la Yas Marina a fost caştigată de britanicul Lewis Hamilton, tot de la Mercedes, el fiind urmat de Rosberg şi de germanul Sebastian Vettel de la Ferrari. Rosberg, 31 de ani, a devenit în premieră campion mondial, al 33-lea în istorie, germanul terminand sezonul cu un avans de cinci puncte în clasamentul general, faţă de Lewis Hamilton, situat al doilea.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.