Sport

ST: Finala Ligii Campionilor: Barcelona - Juventus

Ziarul de Vrancea
14 mai 2015 471 vizualizări
Naufragiul flotei regale

Real Madrid – Juventus Torino 1-1 (în tur, 1-2) în semifinala de la Madrid

Au marcat: Cr. Ronaldo (’23 – penalty) / Moratta (’57). Mulţi dintre cei care au afirmat că Juventus este prima favorită la calificare în dubla cu Real Madrid din semifinala Ligii Campionilor, au regretat după prima repriză a returului de pe “Bernabeu”, în care “Bătrana Doamnă” a practicat un joc defensiv, parcă temător, ieşirile pe contraatac fiind rare, deşi periculoase. Chiar dacă se poate discuta la infinit despre penaltiul acordat de arbitrul suedez Jonas Ericsson gazdelor de pe “Bernabeu”  - la o intervenţie a lui Chiellini asupra lui Rodriguez – puţini ar putea spune că rezultatul înregistrat la pauză a fost incorect. Benzema a tras peste poartă în min. 6, Ronaldo şi-a arătat colţii cu un şut deviat la disperare peste transversală (’11), apoi Isco, din nou Benzema, torpila lui Bale de la 30 de metri (care l-a întins pe Buffon ca în tinereţe) sunt doar marile ocazii ale madrilenilor pană la penaltiul acela (chiar) discutabil şi răs-discutabil. De partea cealaltă, în min. 15, Juve a avut marea ocazie prin Vidal, dar a amintit că Iker Casillas este şi el un mare portar. După gol, s-a văzut mai mult dorinţa madrilenilor de a încheia conturile, dar Ronaldo, excelent servit de Benzema, s-a balbait ca un copil în faţa porţii. Italianul Madridului, Carlo Ancelotti, a ştiut să blocheze culoarele din apropierea careului şi repriza s-a încheiat cu minimul scor care putea asigura calificarea Realului.
După pauză, celălalt profesor de italiană, Massimiliano Allegri, a schimbat foaia şi a început să atace. Experimentatul Marchisio şi-a încercat şansa de la 30 de metri, elanul juventin al Bătranei Doamne concretizandu-se prin golul marcat de Moratta, cu o execuţie fină dintr-o pasă a lui Paul Pogba. Un gol important pentru că a permis Juventusului să facă ce ştie mai bine: să se apere. Şi după acest gol, Juventus a dat semne ca poate obţine calificarea, prin cateva contraatacuri periculoase, în timp ce la Real pripeala în fazele ofensive a fost enervantă şi nu numai pentru suporteri. Aşa se face că Bale s-a grăbit să tragă de la distanţă, însă n-a nimerit poarta nici de la 2 metri cu capul (’63). În final, s-a ciocnit disperaţii naufragiaţi madrileni de stancile torineze. Şi iată cum, visul multor pasionaţi ai fotbalului-spectacol, finala “clasică” a Ligii Campionilor, s-a amanat din nou: Vinovată? Bătrana Doamnă!


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.