Sport

La luptă, cu Messi

Ziarul de Vrancea
4 mar 2014 471 vizualizări
Astăzi, de la ora 21:00, naţionala Romaniei întalneşte pe Arena Naţională echipa Argentinei, într-o partidă amicală

La o zi, după seismul care a zdruncinat sistemul corupt al fotbalului romanesc, echipa naţională a Romaniei susţine un meci amical de mare interes contra naţionalei Argentinei, care vine cu toate vedetele în frunte cu Lionel Messi.  Acest meci fusese aranjat între cele două conduceri federale  pe data de 10 august 2011, cu ocazia inaugurării Arenei Naţionale, însă a fost anulat, la cererea argentinienilor, din cauza tulburărilor provocate de demiterea conducerii tehnice de atunci a echipei sud-americane. Argentinienii s-au arătat de acord ca meciul să fie reprogramat şi ziua în care se va disputa este cea de astăzi.
Partida cu Argentina este prima a echipei naţionale, de după ratarea la Cupa Mondială din Brazilia. Selecţionerul Victor Piţurcă, a cărui soartă se va decide de către viitoarea conducere a FRF, va căuta îmbunătăţirea scheletului de echipă cu care a ajuns aproape de calificare la Mondiale, pană în toamnă, cand va începe noua campanie, pentru Euro 2016: "Obiectivul meu este să nu pierdem meciul. Jucătorii au avut o atitudine bună la antrenamente şi sunt optimist. Este mai dificil să joci împotriva unei echipe precum Grecia, noi jucăm bine cu echipele sud-americane. Aş fi vrut să folosesc tot lotul în meciul cu Argentina, dar nu putem să facem decat şase schimbări. Ne-am fi dorit să fim printre echipele din Brazilia, dar nu se mai poate face nimic şi ne concentrăm atenţia asupra meciurilor din toamnă", a declarat Piţurcă.

La randul său, selecţionerul Argentinei, Alejandro Sabella, consideră acest meci unul important în operaţiunea de conturare a lotului pentru Cupa Mondială. Pentru acest meci nu a fost convocat veteranul apărării, Goian, Chiricheş este accidentat, iar Bogdan Stancu este incert. Deşi a chemat caţiva jucători noi pentru a-i testa (Anton, Rus, Filip, Buzbuchi), este puţin probabil ca unui dintre ei va fi titular în meciul de astăzi.
Romania şi Argentina s-au întalnit de cinci ori, palmaresul fiind favorabil oaspeţilor (trei victorii, un egal şi o înfrangere), dar trebuie spus că egalul şi victoria romanească s-au înregistrat în singurele partide oficiale disputate în turnee finale ale Cupei Mondiale: 1-1 în Italia (Napoli), în 1990 şi 3-2 în 1994 la Los Angeles (Pasadena). Celelalte trei partide amicale s-au disputat toate în Argentina şi s-au încheiat cu succese ale gazdelor: 2-1 în 1974 şi 2-0 în 1978,  la Buenos Aires, şi 1-0 în 1982, la Rosario.

Formaţiile probabile
Romania: Tătăruşanu - Măţel, Luchin, Gardoş, Raţ - Bourceanu, Pintilii - Torje, Maxim, Tănase - Marica.
Argentina: Romero - Zabaleta, Fernandez, Garay, Rojo - Mascherano, Di Maria, Gago - Messi, Higuain, Agüero.





În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.