Sport

ST: Jocurile Olimpice de iarnă, Soci 2014

Ziarul de Vrancea
19 feb 2014 452 vizualizări
Senzaţie la hochei: Ruşii, fără medalii

Finlanda este echipa care a eliminat "sbornaia" în sferturi * americanul Vic Wild a caştigat titlul olimpic pentru Rusia la snowboard, în timp ce soţia sa rusoaică a luat medalia de bronz

HOCHEI: Echipa masculină a Finlandei a realizat cea mai mare surpriză din turneul olimpic de hochei, învingand marea favorită, Rusia cu 3-1. Ruşii au deschis scorul prin Kovalciuk ('8), dar n-a avut prea mult timp să se bucure, fiindcă  Aaltonen a adus egalarea în min. 10. Deşi au combinat mai mult, jucătorii ruşi nu s-au balbat în faţa porţii adverse, iar Finlanda, o echipă foarte bine organizată pe faza defensivă, a punctat încă de două ori prin veteranul Teemu Selanne ('18) şi Grandlund ('26). În repriza a treia, nordicii şi-au valorificat excelent avantajul cucerit şi au reuşit victoria, urmand a întălni în semifinală echipa Suediei care s-a impus cu 5-0 în faţa uneia dintre revelaţiile turneului, Slovenia. Însă formaţia care a eliminat vicecampioana mondială, Elveţia, şi-a vandut scump pielea, pană la ultima pauză suedezii avand un avantaj minim de 1-0. Golurile nordicilor au fost marcate de Steen, Sedin, Eriksson şi Hagelin 2. SCHI ALPIN. Campionul olimpic în proba de slalom uriaş este americanul Ted Ligety, cronometrat în cele două manşe în 2:35, 29. Ligety a fost urmat de francezul Steve Missilier, cu o întarziere de 48 de sutimi, în timp ce medaliatul cu bronz, Alexis Pinturault (Franţa), a ajuns la finalul celor două manşe cu 64 de sutimi mai tarziu. Reprezentantul Romaniei, Alexandru Barbu, s-a clasat pe locul 48.

SCHI NORDIC. - Echipa Norvegiei, formată din Marit Bjørgen şi Ingvild Flugstad Østberg, a caştigat, miercuri, medalia de aur în proba de schi fond sprint, stilul clasic. Medalia de argint a fost obţinută de echipa Finlandei (Kerttu Niskanen, Aino-Kaisa Saarinen), iar pe poziţia a treia s-a clasat echipa Suediei, formată din Ida Ingemarsdotter şi Stina Nilsson.

SNOWBOARD. Americanul Vic Wild, care a reprezentat Rusia în proba de snowboard paralel, a caştigat,  ieri, medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Soci, în timp ce soţia sa, Aliona Zavarzina, a obţinut medalia de bronz în proba feminină. Vic Wild l-a învins în finală pe elveţianul Nevin Galmarini, în timp ce slovenul Zan Kosir a obţinut medalia de bronz. În proba feminină, soţia lui Wild, Aliona Zavarzina, una dintre favoritele concursului, a obţinut medalia de bronz. Aurul a fost caştigat de elveţianca Patrizia Krummer, care a învins-o în finala mare pe sportiva japoneză Tomoka Takeuchi. Vic Wild, 27 de ani, este singurul cetăţean american care a concurat pentru Rusia la Jocurile Olimpice şi singurul bărbat cu şanse la succesul olimpic într-o competiţie puţin cunoscută în ţara sa de adopţie. O disciplină relativ nouă în programul olimpic, snowboardul este dominat în mod tradiţional de sportivii din Statele Unite ale Americii. Rusia obţinuse o singură medalie la acest sport, prin Ekaterina Iliuhina, argint în 2010, la Vancouver. Ideea cerererii cetăţeniei ruse i-a venit de la campioana rusă la snowboard Aliona Zavarzina, cu care Wild se întalnea acum caţiva ani şi care între timp i-a devenit soţie. Un alt sportiv rus naturalizat înaintea Jocurilor Olimpice, patinatorul sud-coreean Viktor Ahn, a caştigat o medalie de aur şi una de bronz în probele de short track.

PATINAJ VITEZĂ, 5000 m feminin: 1. Martina Sablikova (Cehia) - 6:51,54; 2. Ireen Wurst (Olanda) - 6:54,28; 3. Carien Kleibeuker (Olanda) - 6:55,66.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.