Sport

Central de prima liga la meciul cu Modelu

Dan Chiriac
23 aug 2007 804 vizualizări
Focsaniul revine dupa mai bine de doi ani in liga a doua u pentru focsaneni urmeaza un sezon greu, abordat cu un lot de 22 de jucatori u meciul cu Prefab Modelu va fi arbitrat de Robert Dumitru

Comisia Centrala a Arbitrilor a desemnat brigada care va conduce partida din prima etapa a Ligii a doua ce se va desfasura simbata, de la orele 11.00, pe stadionul "Milcovul". Brasoveanul Robert Dumitru va fi centralul partidei CSM Focsani - Prefab Modelu, acesta fiind ajutat la cele doua linii de suceveanul Gheorghe Sebastian si vasluianul Mihai Artene. Al patrulea arbitru al intilnirii a fost desemnat Viorel Cojocaru din Galati. Pentru CSM Focsani, meciul cu echipa omului de afaceri Marian Milut este foarte importanta in perspectiva jocurilor urmatoare. Ieri, echipa din comuna situata la 4 kilometri de Calarasi a reusit sa-l transfere pe goalkeeper-ul Ionut Curca, portarul echipei Jiul Petrosani, fost jucator in prima liga la Farul Constanta. Un rezultat favorabil ar putea face ca focsanenii sa aiba un moral bun in vederea meciurilor urmatoare. Misiunea echipei fanion se anunta a fi una dintre cele mai grele in acest campionat, daca tinem cont ca seria din care face parte este formata din multe echipe care au cochetat cu prima liga sau chiar au cistigat titlul national in Romania. Petrolul Ploiesti, Sportul Studentesc, FC Brasov, Progresul Bucuresti si FCM Bacau sint echipele care au evoluat multi ani pe prima scena a fotbalului romanesc. Pe linga acestea, CS Otopeni, Delta Tulcea, FC Botosani, Forex Brasov si Dunarea Galati s-au luptat in sezonul trecut pentru promovare in prima liga si ar putea avea aceleasi intentii si in acest sezon. Echipele care ar putea fi considerate egale valoric cu CSM Focsani si cu obiective asemanatoare sint Prefab Modelu, Concordia Chiajna, FCM Cimpina, Inter Gaz Bucuresti, Dunarea Giurgiu, FC Sacele si Dinamo 2. Cazul echipei secunde a dinamovistilor este unul special, daca ne gindim ca vor exista meciuri in care acestia se pot baza pe multi jucatori de la prima echipa. Ginditi-va ce ar insemna un meci cu Dinamo 2, in rindurile careia sa evolueze, printre altii, Liviu Ganea, Ropotan, Oprita sau Chiacu.


Pe cine ne bazam?


Revenirea dupa doua sezone in Liga a doua reprezinta pentru municipiul Focsani reintoarcerea in esalonul in care ne-am obisnuit sa jucam. Ultima intilnire disputata de o echipa din Focsani in Divizia "B" a avut loc in luna mai 2005, atunci cind Unirea Focsani a terminat la egalitate, 0 - 0, cu Gloria Buzau. In urmatoarele doua etape, focsanenii nu au fost programati in campionat din cauza neachitarii restantelor financiare. Dupa doua infringeri la masa verde, focsanenii au fost exclusi din campionat si retrogradati in Divizia C. Acea echipa s-a desfiintat ulterior, iar fotbalul focsanean a fost la un pas de colaps. Dupa un an in care a sprijinit divizionara C Energia Vulturu, la inceputul anului trecut Dan Dumitru a anuntat renuntarea la echipa de fotbal, din motive financiare, iar fotbalul vrincean putea deveni astfel o amintire frumoasa, fara nici o reprezentanta in cele trei divizii natioanle. Consiliul Local Focsani a reusit, impreuna cu acelasi Dan Dumitru, sa revigoreze fotbalul focsanean. Dupa un retur de foc in Divizia C, cind CSM Focsani s-a salvat de la retrogradare pe final, a urmat anul trecut un adevarat galop de sanatate si o promovare obtinuta cu multe etape inainte de final. Meritul pentru ca Focsaniul se intoarce in Liga a doua revine in mare masura unor oameni care nu au vrut sa lase orasul fara echipa si s-au implicat atunci cind nimeni nu le dadea vreo sansa. CSM Focsani se va baza in acest campionat pe urmatorul lot de jucatori:

u Manuel Ivanciu, Nicolae Petre - portari, Cristi Gurguiatu, Vasile Feraru, Viorel Craciun, Dorin Dogaru, Ionut Constantinescu, Vali Toader, Mircea Lazar - fundasi, Florin Stanciu, Dan Iurisniti, Octavian Bucataru, Catalin Curteanu, Florin Sararu, Marian Ungureanu, Marian Patrascu, Cosmin Birsan, Razvan Lupu - mijlocasi - Ionut Alexandru, Ionut Balaur, Cristi Riscu si Kamel Bettiche - atacanti. Pe linga acestia, o serie de juniori care vor evolua in campionatul republican vor putea intra in vizorul antrenorilor. Echipa este condusa de tehnicienii Marian Brutaru si Aurel Pastia. Medic este Dorul Stefanescu, masor Dan Datcu, iar magazioner Titi Rusu. Conducerea echipei este asigurata de presedintele Consiliului de Administratie, Dan Dumitru, presedintele executiv Marius Bratu, directorul sportiv Ovidiu Rusu si organizatorul de competitii Nicoale Zait. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.