Sport

Material discografic lansat de “Ţara Vrancei” de majorat

Ziarul de Vrancea
20 dec 2013 1112 vizualizări
La împlinirea a 18 de ani de activitate în slujba cantului şi jocului tradiţional, artiştii populari au pus în scenă un spectacol deosebit, muncit şi pregătit cu mult drag, ocazie cu care au lansat şi trei CD-uri

Ziua de 18 decembrie 2013 va rămane în istoria Ansamblului Folcloric “Ţara Vrancei”, care a sărbătorit 18 ani de activitate artistică, la Sala Balada, printr-un spectacol emoţionant. Iubitori culturii tradiţionale care au trecut pragul instituţiei s-au bucurat de emoţiile aduse de colinde, obiceiurile tradiţionale şi jocurile prezentate de artiştii Ansamblului “Ţara Vrancei” care au pus în scenă un spectacol deosebit, muncit şi pregătit cu mult drag. Interpretarea de excepţie a fost aplaudată la scenă deschisă. “Nu vom uita această zi. A fost un program complex, de la cei mici la cei mari iar faptul că am reuşit să bucurăm iubitorii culturii tradiţionale care ne-au păşit pragul, ne determină să mergem mai departe. Trăim prin şi pentru public”, ne-a declarat Maria Murgoci, directorul Ansamblului Folcloric “Ţara Vrancei. Cu această ocazie artiştii au lansat un material discografic ce conţine trei compact discuri diferite. Primul se intitulează “Sună buciumul vrancean” şi cuprinde cantece populare şi instrumentale interpretate de artiştii ansamblului, acompaniaţi de  orchestra dirijată de maestrul Marcel Ghinea. Al doilea CD se intitulează “Drag mi-e cantecul şi jocul” şi este o încununare a activităţii artistice pe care membrii Ansamblului “Ţara Vrancei” au depus-o de-a lungul celor 18 ani de activitate şi totodată un dar oferit la ceas de sărbătoare iubitorilor de folclor. CD-ul conţine jocuri populare din toate zonele etnofolclorice  romaneşti, iar în susţinerea acestui demers artistic un rol deosebit l-au avut maestrul coregraf Viorel Vatamaniuc şi prof. dr. Marcel Ghinea. “Marie, dragă Marie” este al treilea CD lansat zilele acestea, semnat Maria Costin Murgoci. “Albumul “Marie, dragă Marie” este o lacrimă de drag şi dor, o contribuţie remarcabilă la cunoaşterea şi reînsufleţirea unor orizonturi grandioase ale simţirii muzicale romaneşti. (…)Cantecele Mariei Costin Murgoci au semeţia unei catedrale, zidite din bucuria, durerea şi dragostea sufletului de roman. Ele sunt forma cea mai curată, mai autentică şi mai reprezentativă pentru ceea ce ne place să numin Cantecul Romanesc”, scrie, despre acest album,  dr. muzicolog Daniela Roxana Gibescu. Artiştii Ansamblului Folcloric “Ţara Vrancei” vor mai susţine momente artistice astăzi de sărbătoare la ora 12,00 la Direcţia pentru Cultură, duminică la ora 17,30 la Casa de Cultură din Panciu şi luni, 23 decembrie, la ora 17,00, la Catedrala Buzău, împreună cu Corala preoţească “Sfantul Ierarh Teodosie de la Brazi”, dirijată de părintele Aurelian Dumitru. (M. VLĂDESCU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.