Sport

Joacă numai pentru coeficient

Ziarul de Vrancea
11 dec 2013 517 vizualizări
Astăzi, de la ora 20:00, Pandurii Targu Jiu - Paços Ferreira, în ultima etapă a Ligii Europa, grupa E, partidă transmisă în direct de ProTV

Cu doar un punct, respectiv două, în cele cinci partide disputate în grupa E, Pandurii Targu Jiu  şi Paços Ferreira sunt la mare distanţă de cele două protagoniste ale grupei, Fiorentina şi Dnipro Dnipropetrovsk. Meciul care se dispută astăzi pe Cluj-Arena are pentru cele două echipe doar miza unei victorii platonice în grupă, ceea ce în cazul gorjenilor ar însemna predarea lanternei. În plus, gorjenii ar putea fi ceva mai motivaţi, întrucat punctele de la Cluj ar putea deveni importante pentru poziţionarea Romaniei în clasamentul UEFA, aflată la mare luptă cu Cehia pentru dreptul de a înscrie două echipe în Liga Campionilor.
Dar formaţia gorjeană se află într-o situaţie foarte proastă în privinţa lotului: Erico, Unguruşan, Matulevicius, Buleică, Rubio şi (ultimul pe listă) Anton sunt accidentaţi, iar Adrovic este suspendat. Practic, Pandurii evoluează fără varf, întrucat Shamshin, care a impresionat în ultimele partide de campionat, nu a fost înscris pe lista UEFA, mijlocaşul ofensiv Alex dos Santos fiind singura improvizaţie posibilă. "Am avut un lot de 24 de jucători, dar se pare că nu a fost suficient. în viitor trebuie să fim mai bine pregătiţi, cu lotul mai bun calitativ şi cantitativ", a spus Cristi Pustai, antrenorul formaţiei oltene.
În privinţa formaţiei portugheze, care are în lot trei foşti jucători de la CFR (Tony, Leão şi Manuel José), se ştie că a fost revelaţia campionatului lusitan în sezonul trecut, a pornit prost şi a ajuns pe poziţie retrogradantă, deşi dădea semne de revenire. "Au făcut patru puncte din două jocuri înainte de meciul cu Fiorentina. Au jucat destul de bine şi cu Fiorentina, puteau să caştige, dar s-a terminat 0-0. După acel meci greu din Europa League au urmat în campionat două înfrangeri consecutive. Această competiţie a lăsat şi la ei urme", a spus Pustai despre adversara de astăzi.
Echipele probabile
Pandurii: Mingote - Pleaşcă, Christou, Mamele, Momcilovic - Anton, Breeveld - Ciucur, Eric, Nicoară - Alex. Antrenor: Cristian Pustai
Paços: A. Filipe - Tony, Valente, Ricardo, Gelder - Romeu, Leão - Manuel José, Ribeiro, Hurtado - Carlão. Antrenor: Henrique Calisto.
Arbitru: Simon Evans (Ţara Galilor).




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.