Social

Un model de proiect umanitar: Despre Paște și tinerii de la Centrul “Sfânta Maria” din Golești

Ziarul de Vrancea
27 apr 2023 1589 vizualizări

Sărbătorile pascale sunt un prilej de bucurie pentru întreaga lume creștină. Elevii voluntari și profesorii coordonatori, care și-au asumat implementarea proiectului, „A doua șansă pentru viață” și în anul școlar 2022-2023

Sărbătorile pascale sunt un prilej de bucurie pentru întreaga lume creștină. Elevii voluntari și profesorii coordonatori, care și-au asumat implementarea proiectului, „A doua șansă pentru viață” și în anul școlar 2022-2023 (Raluca Andreea Săndulescu, Loredana Amelia Diac, Alis Lupu, Voicuța Voicu, Elena Vișinescu, Daniela Sîrghie, Alina Maiereanu, Ana-Maria Boicu, Silviu Roșca Iulian, Badiu Niculina, Monica Gaidargi, Ramona Necula de la Colegiul Naţional „Al. I. Cuza” din Focșani, Roxana Carmen Ionescu, Mihaela Daniela Cîrstea, Mariana Șchiaua, Valentina Rădescu, Andreea Matei, Florina Voicu, Dana Iliescu, Cristina Lemnaru de la Colegiul Economic „Virgil Madgearu”,  Andreia Mihaela Beatrice Bodea, Teodora Bentz și Simona Șerban de la Colegiul Național „I.L. Caragiale”din București) nu au uitat de prietenii lor de la Centrul “Sfânta Maria” din Golești. Chiar dacă au avut multe de făcut în vacanță și în familie, ei au avut grijă să cumpere produse specifice acestei perioade: pască, cozonac, drob, ouă colorate, sucuri, astfel încât sentimentul Paștelui Sfânt să se coboare în sufletele mai puțin fericite, care au așteptat nerăbdătoare atenția celor din jur.

Tinerii asistați aveau nevoie de culoare în viața lor, căci Învierea înseamnă, pentru Doru, participarea la Denii, în timp ce Vasilica și Gheorghiță confecționează obiecte handmade, care să aducă aminte de primăvară, de flori, de coșulețele umplute cu ouă pascale. Mai mult decât atât, voluntarii de la liceele partenere le-au trimis cărți și câteva lucrușoare strânse în urma curățeniei de Paște și le-au pregătit o surpriză pentru weekendul de după Paște. Astfel, sâmbătă, 22.04.2023, în curtea Centrului “Sfânta Maria” din Golești soarele a fost martorul unui picnic îmbelșugat: carnea adusă de voluntari a fost gătită pe grătar, asezonată cu salată și urmată de sucuri și dulciuri, iar musafirii, profesoare și elevi, au împărțit darurile, au jucat volei, au împărtășit impresii și visuri cu prietenii lor asistați social. Veselia a pus stăpânire pe toți cei prezenți, s-au dăruit zâmbete și îmbrățișări, s-a ascultat muzică și s-au făcut planuri pentru activități comune viitoare.

De fapt, starea de bine a tinerilor de la Centrul “Sfânta Maria” reprezintă un obiectiv important, însă lecția învățată de către elevii implicați, direct sau indirect, este una demnă și profund umanitară: să luminezi viața celor de lângă tine, care sunt bolnavi și vulnerabili, să le dai sentimentul de apropiere, susținere și normalitate, să le arăți cum comunitatea nu uită de cei cu dizabilități, internați în Centru și căută permanent soluții pentru a le îmbogăți viața. De fapt, pe această cale, mulțumim și conducerii Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Vrancea pentru deschiderea vizibilă și pentru înțelegerea, an de an, a dezideratelor în care cred elevii și profesorii coordonatori ai proiectului “A doua șansă pentru viață”.

Teodora Bentz


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.