Social

Probă „open” pentru participanţii la „InfoEducaţie”

Ziarul de Vrancea
1 aug 2012 1023 vizualizări
Elevii concurenţi au la dispoziţie 24 de ore pentru a-şi demonstra calităţile de analişti şi buni programatori

Primele două zile ale Concursului „InfoEducaţie” ce se află în plină desfăşurare la Gălăciuc au fost dedicate prezentărilor de lucrări la toate secţiunile concursului: soft utilitar, soft educaţional, pagini web, multimedia şi roboţi. Secţiunea „multimedia” a fost epuizată, aici fiind mai puţini concurenţi care au prezentat filme, clipuri educaţionale sau legate de publicitate şi promovare. Totuşi, candidaţii acestei secţiuni nu au terminat concursul. Pentru ei adevărata provocare abia a început: au de realizat un film în două zile, ce are ca temă „InfoEducaţie la 20 de ani”. Toată ziua de ieri a fost dedicată şi prezentărilor la celelalte secţiuni, iar provocarea mare pentru candidaţii acestora constă în susţinerea unei probe „open”, timp de 24 de ore, în care îşi pot dovedi calităţile de analişti şi buni programatori. „În fiecare din serile trecute au fost prezentări ştiinţifice de mare interes pentru elevi. Pe această idee sa va continua cu activităţi specifice ale companiilor Google, Amazon, Oracle, Bitdefender”, ne-a declarat profesorul Emil Onea, organizatorul principal al concursului. De altfel, ieri mai mulţi ingineri Google au sosit la Gălăciuc de la Zurich, Dublin şi Londra, în tabăra vranceană avand reprezentanţi şi companiile Bitdefender, Amazon şi Cisco. De altfel, Cisco şi Orange asigură suportul tehnic al comunicaţiilor din tabără. Participanţii la ediţia a 19-a a Concursului „InfoEducaţie” beneficiază  astăzi de o excursie în judeţ, împreună cu profesorii însoţitori, iar în această seară va fi organizat un foc de tabără cu picnik. Autorii celor mai bune lucrări vor fi premiaţi maine, la ora 17,00, urmand ca sambătă să părăsească Tabăra Gălăciuc. Anul acesta la „InfoEducaţie” sunt înscrise 130 de lucrări ale elevilor din 29 de judeţe. (Mihaela VLĂDESCU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.