Social

FEN cere demisia Guvernului, sindicaliştii pleacă azi la proteste

Sorin Tudose
19 ian 2012 1087 vizualizări
Biroul Executiv al Federaţiei Educaţiei Naţionale a hotărît să picheteze Ministerul Educaţiei, azi, 20 ianuarie începînd cu ora 15.00, ţinînd cont de problemele din învăţămînt.

„Am asistat consternaţi la declaraţiile primului ministru privind permanenta disponibilitate pentru dialog. Credem că domnul Boc a uitat că de fapt prin legile asumate a desfiinţat instituţia dialogului social. FEN i-a solicitat domnului Boc, la sfîrşitul anului trecut, o întîlnire de urgenţă atît în calitatea de prim-ministru cît şi de preşedinte al PD-L pentru a discuta problemele grave cu care se confruntă învăţămîntul. Deşi a primit această scrisoare, nu a dat curs cererii noastre dovedind în felul acesta că nu este interesat de soarta salariaţilor din învăţămînt. Din păcate, cu aceeaşi indiferenţă am fost trataţi atît de şeful statului cît şi de şefii celorlalte partide parlamentare, fie ei din coaliţia de guvernare sau din opoziţie. Acesta este unul dintre motivele pentru care colegii noştri au hotărît să-şi manifeste nemulţumirea alături de ceilalţi cetăţeni ai României. În condiţiile în care nici măcar în acest moment actualul Executiv nu îşi prezintă demisia, se poate ajunge la forme radicale de protest şi chiar la încetarea spontană a activităţii în unităţile de învăţămînt”, a declarat Constantin Ciosu, preşedinte FEN. Federaţia Educaţiei Naţionale aşteaptă instaurarea unui nou Guvern şi a unui nou ministru al Educaţiei cu care să înceapă negocierea unui nou contract colectiv de muncă la nivel de ramură-învăţămînt şi implementarea unei autentice reforme. (Sorin TUDOSE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.