Social

Angajaţii se plîng că patronii le dau “rable” de serviciu

Sorin Tudose
14 nov 2011 1518 vizualizări
Neplata drepturilor salariale se pare că este o problemă... perenă

Muncitorii întîlnesc tot felul de probleme în relaţia lor cu angajatorii. De cele mai multe ori, pentru aceste probleme patronii invocă un singur lucru: criza. În ultimele două luni au fost făcute circa 50 de reclamaţii, mare parte dintre ele avînd ca subiect munca la negru. Munca fără forme legale predomină în mediul rural. Pe locul doi se află reclamaţiile privind neplata drepturilor salariale existînd angajaţi care nu şi-au mai primit salariile de luni de zile, iar firma angajatoare se “revanşează” plătindu-i cu produse proprii. De asemenea, angajaţii îşi mai reclamă şefii că nu le asigură echipamente de muncă necesare şi corespunzătoare fiecărei meserii ce implică un anumit grad de risc aşa cum este domeniul construcţiilor. Cea mai inedită plîngere este făcută de un muncitor din Focşani, nemulţumit de maşina pe care şeful său i-o pune la dispoziţie în interes de serviciu. “Am primit recent o sesizare telefonică prin intermediul căreia un angajat din Focşani ni s-a plîns că la locul de muncă are o maşină de serviciu care poate pune în pericol integritatea angajaţilor şi că şeful său nu vrea să le ofere nişte condiţii de muncă decente în acest sens. Din păcate, ne-a oferit doar informaţii succinte fără a ne preciza firma unde este angajat. Îi transmitem pe această cale să vină la ITM să facă o plîngere scrisă în care să nominalize firma pentru a putea verifica cele sesizate”, a declarat Eliza Botezatu, şefa Inspectoratului Teritorial de Muncă Vrancea. (Sorin TUDOSE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.