Social

Trasculescu il sprijina pe liberalul Copaci la intoarcerea la CAS

Ziarul de Vrancea
4 nov 2009 1555 vizualizări
Inca un sef din vechea garda se pregateste sa revina in functie u Mihail Copaci, acest Bruce Willis Greu de demis este singurul inscris la concursul pentru sefia CAS u Alin Trasculescu a anuntat oficial ca-l sprijina desi, deocamdata, nu-i membru PD-L u Copaci spune ca nu trece la PD-L pentru ca vrea sefia PNL u acesta completeaza ca a negociat cu Trasculescu si sustine ca deputatul nu a avut optiuni in propriul partid

Liberalul Mihail Copaci nu se da batut si vrea sa se intoarca la Casa de Asigurari de Sanatate (CAS) Vrancea in functia de presedinte director general. Acesta a mers ieri la CNAS si si-a depus dosarul de inscriere la concursul ce urmeaza sa se organizeze in perioada 9 "" 11 noiembrie. Concursul este organizat dupa ce Copaci a revenit din concediul de boala prelungit, pe care si l-a luat in momentul in care a aflat ca va fi revocat din functie, la sfirsitul lui mai. Astfel, odata cu "insanatosirea" sa, adica revenirea din concediu, a intrat in vigoare si ordinul de revocare din functie emis de CNAS in vara. De altfel, anul acesta Copaci a fost eliberat din functie de doua ori, in luna martie mandatul acestuia fiind revocat, dupa ce indicatorii de performanta care au stat la baza incheierii contractului de management in 2008 s-au modificat cu peste 50%. La acea data, decizia CNAS a fost contestata la Curtea de Apel Galati, unde Copaci a primit o hotarire judecatoreasca ce i-a dat dreptul sa revina pe post pina la judecarea procesului pe fond. Chiar daca s-a inscris la concurs, asta nu inseamna ca Mihail Copaci renunta la lupta in instanta pentru post. Exact in ziua concursului, 9 noiembrie, la Curtea de Apel Iasi va fi urmatorul termen prin care liberarul incearca sa obtina anularea ordinului de revocare din functie emis in luna martie. De asemenea, pe 10 noiembrie la Curtea de Apel Galati se va judeca anularea celui de-al doilea ordin prin care acesta a fost revocat din functie.


PD-L il sprijina, dar Copaci vrea presedintia PNL


PD-L Vrancea si-a anuntat sprijinul pentru sefia Casei de Asigurari de Sanatate pentru Mihail Copaci. Asta desi, potrivit declaratiilor oferite de seful liberal, Copaci este in continuare membru PNL. "PD-L il sustine pentru sefia CAS pe domnul Copaci. Inca nu este membru PD-L, o sa vedem pe viitor. Il vrem in continuare director la CAS pentru ca este un om capabil. Se va organiza concurs pentru post, dar noi il sustinem", ne-a declarat deputatul Alin Trasculescu. Initial, la CAS Vrancea, PD-L il avea pregatit pe actualul consilier prefectural Vicentiu Micheci, dar acesta se pregateste sa ocupe cit de curind postul de subprefect ramas liber dupa numirea lui Ion Oprea la conducerea Prefecturii. La rindul sau, Mihail Copaci sustine ca si-a negociat revenirea si sustine ca PD-L nu ar avea destui oameni pregatiti pentru toate posturile din institutii. "Sint in continuare membru PNL. A fost situatia de acest fel: ori sprijina PSD, ori daca au ei om de-al lor, ori daca sprijina un liberal, foarte bine. Nu am semnat nimic cu PD-L, am depus numai o cerere de inscriere la concurs. Eu oricum ajung la Casa. Am dorit sa gasesc o solutie amiabila. Si acum, si dupa 6 decembrie voi ramine liberal. Cei de la PD-L nu au oameni, acum sint si singuri la guvernare, uitati-va la ce oameni au!", ne-a declarat Copaci. Acesta completeza ca la partid nu este dorita foarte tare revenirea sa la conducerea Casei de Asigurari de Sanatate. Copaci dezvaluie ca s-a mai impacat putin cu deputatul Nini Sapunaru, dar ca se gindeste serios sa se bata pentru sefia PNL Vrancea, dupa ce actualul sef interimar a spus ca nu mai este interesat de timona galbena. "Cei de la PNL n-ar fi vrut sa revin la Casa, in cazul in care venim la guvernare fiindu-mi promis un post mai inalt. Nu pot spune ca sint asa de impacat cu dl Sapunaru, dar vorbim. Vreau sa candidez la sefia PNL", ne-a mai spus Copaci, care a decis sa joace la doua capete. Acesta a punctat ca nu il intereseaza sa fie membru democrat si ca ocupa in continuare un loc in Biroul Politic Teritorial al PNL Vrancea. (Iulia CRETU, Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.